Skocz do zawartości
MackaM

Nie Wykrywa Napędu

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie :-P Chodzi o to, że kilka dni temu instalowalem winde. ze 2 dni chodziło wszystko ok. Dzisiaj rano spostrzegłem, że nagrywaczka (Benq dw 1640) nie czyta nic. W windowsie jej wogóle nie ma :/ Ostatnie rzeczy które zrobilem dzisiaj rano (a takze wczoraj wieczorem) to zmienienie jednej opcji w biosie (dotyczącej IDE) i zainstalowanie deamona. Już usunalem deamona, a także wrócilem do starej konfiguracji w biosie. Problem sie jednak nie rozwiązuje. W kreatorze dodawania sprzętu nie można znaleźć żadnego napędu do dodania :/ Najlepsze jest to że w biosie pokazuje mi całą nazwe nagrywarki (BENQ DW1640), a po włazeniu cd z windą, jest ona bootowana. Prosze o pomoc.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Możesz usunąć z menedżera urządzeń wszystkie kontrolery IDE. Po restarcie wykryje kontrolery na nowo i może przy okazji pojawi się napęd spowrotem.

To jest tylko moje przypuszczenie.

Pozdrawiam,

MBX

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie pierwszy i zapewne nie ostatni raz, kiedy po instalacji Daemona zanikają partycje i/lub napędy. Tak "urok" tego programu :|

Jeśli po usunięciu kontrolera IDE i po restarcie windy dalej tak będzie to zapewne wina pozostałości pana D.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi