MackaM Opublikowano 31 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2006 Witajcie :-P Chodzi o to, że kilka dni temu instalowalem winde. ze 2 dni chodziło wszystko ok. Dzisiaj rano spostrzegłem, że nagrywaczka (Benq dw 1640) nie czyta nic. W windowsie jej wogóle nie ma :/ Ostatnie rzeczy które zrobilem dzisiaj rano (a takze wczoraj wieczorem) to zmienienie jednej opcji w biosie (dotyczącej IDE) i zainstalowanie deamona. Już usunalem deamona, a także wrócilem do starej konfiguracji w biosie. Problem sie jednak nie rozwiązuje. W kreatorze dodawania sprzętu nie można znaleźć żadnego napędu do dodania :/ Najlepsze jest to że w biosie pokazuje mi całą nazwe nagrywarki (BENQ DW1640), a po włazeniu cd z windą, jest ona bootowana. Prosze o pomoc. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MBX Opublikowano 2 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2006 Możesz usunąć z menedżera urządzeń wszystkie kontrolery IDE. Po restarcie wykryje kontrolery na nowo i może przy okazji pojawi się napęd spowrotem. To jest tylko moje przypuszczenie. Pozdrawiam, MBX Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kazik2000 Opublikowano 2 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2006 Nie pierwszy i zapewne nie ostatni raz, kiedy po instalacji Daemona zanikają partycje i/lub napędy. Tak "urok" tego programu :| Jeśli po usunięciu kontrolera IDE i po restarcie windy dalej tak będzie to zapewne wina pozostałości pana D. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...