wojtek Opublikowano 1 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2003 Próbowałem wszystkich porad które tu dostałem. Na maksa chodzi 374 MHz, jak podniosłem napięcie do 2,05V to poszedł na 450 ale chodzi niestabilnie, chciałem podnieść napięcie do 2,1V ale wtedy w ogóle nie chce działać. Wiesza się od razu przy ładowaniu systemu. Ustawienie które mogę zmienić to jedynie taktowanie magistrali. Mam celka 300A płyta gł. schuttle HOT661/P, RAM 128mb PC 133, grafika RIVA TNT2 M64 32MB, HDD 6,4 I 3,2 GB, CD schuttle 36X, CD-RW LITE-ON 16x10x40, dziwęk MINT 4ch, Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kanghoy Opublikowano 1 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2003 i to mi sie podoba! wreszcie jakiś normalny komputer a nie te a la Alien 3 ;)... przynajniej jak widze to mi sie łezka woku kreci z sentymentu a nie z tego,że też chce takie cacko mieć ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grucela Opublikowano 1 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2003 Próbowałem wszystkich porad które tu dostałem. Na maksa chodzi 374 MHz, jak podniosłem napięcie do 2,05V to poszedł na 450 ale chodzi niestabilnie, chciałem podnieść napięcie do 2,1V ale wtedy w ogóle nie chce działać. Wiesza się od razu przy ładowaniu systemu. Ustawienie które mogę zmienić to jedynie taktowanie magistrali. Mam celka 300A płyta gł. schuttle HOT661/P, RAM 128mb PC 133, grafika RIVA TNT2 M64 32MB, HDD 6,4 I 3,2 GB, CD schuttle 36X, CD-RW LITE-ON 16x10x40, dziwęk MINT 4ch, witaj w klubie... :) ja wogule na moim MOBO nie moge zmieniac napiecia wiec sie ciesz... sproboj zapodac lesze chlodzenie... a jak nie pomoze to znaczy ze trafiles na slaba serie... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtek Opublikowano 1 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2003 to jeszcze ktoś oprócz mnie ma taki sprzęt Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtek Opublikowano 1 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2003 stary ja zaklejam piny na procku :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grucela Opublikowano 1 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2003 stary ja zaklejam piny na procku :?aha ;) czyli jedan kjedziemy na tym samym wozku :) ja tez mysle nad nowszym chlodzeniem, a jeszcze bardziej nad nowym sprzetam i tobie tez radze pomyslec ;) a pozatym mi to 374 i tak niezlego kopa dalo... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dlugi_a Opublikowano 1 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2003 a jaka masz serie ja mam SL2WM i 450 wyciagam na standardowym radiatorze i na domyslnym napieciu, wiec albo masz zla seria albo dupna plyta, chlodzenie wg mnie nie ma tu znaczenia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas666 Opublikowano 1 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2003 ja kiedys (1,5 roku temu) mialem celka 300A na plycie asus p2b-b i bardzo ladnie chodzil bez zmiany napiecia i innych <span style="color:red;">[ciach!]</span>l jako 463 ( magistrala 103), to byly czasy :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dlugi_a Opublikowano 1 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2003 lukas a ile max z niego wyciagneles (stabilnie) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zoltar Opublikowano 1 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2003 Ja mam tak jak w podpisie, bez zmiany napięcia... Baleron rulez... :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julas Opublikowano 2 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2003 ja tez mam jeszcze cel300a...:) bez zwiekszania napiecia i bez specjalnego chlodzenia wyciagam max 450mhz(4,5x100):) i to na b. egzotycznej plycie epox pb112 (via apollo pro) chociaz po 1,5-2 latach uzytkowania zauwazylem ze jak nie mam otwartej obudowy to sa problemy ze stabilnoscia;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzybu Opublikowano 2 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2003 zasil go na 2.2V jak az tyle nie pomoze to jeszcze idz do elektronicznego zastrzel radiator taki dluzszy od celka i wysoki na 5cm z wentylatorkiem bedzie kawal chlodzenia jak nioe pomoze to sproboj dochlodzic chipset moze da rade boto nei wina proca lecz chipsetu u kolegi na starej plycie kiedys sie krecil tera jush nie ale na nowej plytce ktora ma (asus P3B-f) kreci mu sie na 472 na radiatorku malm na wodzie szlo mac na 558 (ale kop) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guma' Opublikowano 2 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2003 Przy tych prockach zazwyczaj nie działa regulacja napięcia w biosie :( musisz bawić sie w zaklejanie pinów. Napięcie ustawiasz na 2,2 V (zwolnij ram, pamietaj o dzielniku!) i 450 MHz powinieneś wykręcić :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtek Opublikowano 2 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2003 czy zasilacz może mieć wpływ bo mam 235W. może to za mało ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtek Opublikowano 2 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2003 DLUGI ja też mam SL2WM z COSTA RICA, a twój zkąd jest Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guma' Opublikowano 2 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2003 czy zasilacz może mieć wpływ bo mam 235W. może to za mało ??Wystarczy :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yahoo Opublikowano 2 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2003 Ja też posiadam tego potwora ;), standardowe chłodzenie i napięcie, na 450 chodzi że aż miło :) PS. Niedługo go sprzedaje, ile moge za nigo wysępić ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tobiasz Opublikowano 2 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2003 za procka to z 70 zl ja mojego 266 sprzedaje za 50 :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dlugi_a Opublikowano 2 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2003 mam tez z kostaryki, a co do pobieranej mocy to bez krecenia pobiera 18W :D przy 450Mhz 25W , wiec starczyl by nawet zasilacz 100W :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Songoku Opublikowano 2 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2003 ja kiedys miałem celka 366 i go na 550 wykreciłem .Ach to były czasy ta moc .Jakas płyta Acorp juz nawet nie pamietam modelu chipset Via Apllo Pro .Ale to wtedy chodziło i jak jeszcze sobie dokupiłem wtedu 256 ramu to był odlot.Mój był z Malezji ale nie pamietam seri Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LOBO Opublikowano 3 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2003 "Mój był z Marsyli ale nie pamietam seri" :lol: :lol: :lol: Raczej z Malezji - ale mogło się pomylić każdemu :D Te z Malezji ponoć lepiej się kręciły - ale to były dość wczesne serie - potem produkcję przeżucono do Kostaryki. Pamiętam jak 3 dni chodziłem po sklepach w Krakowie żeby dostać ten z Malezji - ale nie trafiłem i umówiłem się w jednym ze sklepów że będę wymieniał celki aż trafię na takiego co chodzi na FSB 100 ..... :twisted: To była jazda - ale trafiłem za pierwszym razem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Songoku Opublikowano 3 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2003 no juz poprawiłem .Za duzo tego wina wczoraj wypilem :D :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtek Opublikowano 3 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2003 Udało się. :) Celek chodzi na 450 ale chyba mało stabilnie. Ruszył dopiero po podniesieniu napięcia do 2,2 V. Jakimi programami mógłbym sprawdzić stabilność i gdzie ich szukać. Czy mogę pdnieść jeszcze napięcie, żeby chodził stabilnie. Wielkie dzięki za rady. :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dlugi_a Opublikowano 3 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2003 no to gratuluje :D pusc 3DMarka w loopie pare razy, a najlepiej zapusc Unreala jak sie na nim nie sypnie to spox Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dlugi_a Opublikowano 3 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2003 a co do napiecia to prubuj do 2.6V Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtek Opublikowano 3 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2003 nie pójdzie z dymem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzybu Opublikowano 3 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2003 on sie nie spali ale przy wiekszym napicieu zwiekszac radiator 40C to jus niedaleko stabilnej granicy przy tej czestotliwosci na 2.3 powinien spox dzialac sprawdz organoleptycznie jaka moze miec temp i odpal jakas wymagajaca gra to sie przekonasz czy dziala ok Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wilczek Opublikowano 3 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2003 cel 300A i 533A to piekne procesory :D przy dobrym chlodzeniu i odrobinie checi peka nawet 100% oc :D moj na wc smigal jako 1066 :twisted: a 300A@600 wykrecil kolega Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzybu Opublikowano 4 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2003 mialem 2 w rekach celki 300A i mi na max fsb 124 chodzily z wc i peltem 74W na drugiej stronie celka szron byl ale wstac nie chcial plyta dobra asus P3B-f pozniej mialme celka 566 to na fsb 139 chodzil (z 66) to byl wynik Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tobiasz Opublikowano 4 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2003 no ja C266@412 :D i to na boxowym chlodzeniu :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...