Skocz do zawartości
djtomas

Jak Uszczelnić Boczne Wprowadzenie Węża Do Reza?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Chciałem reza wpakować do budy i utopić Hydzia.

Pasowałoby mi wpuścić węża w rez z boku reza:

Dołączona grafika

tylko jak to uszczelinić ?

innej opcji niż bokiem nie przewiduję bo rez wchodzi w budę na styk, a jest ona wąską i krótka...

POzdr.

Edytowane przez djtomas

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jaki to rez? Jeżeli easyclick lub coś podobnego to polecam to zrobić tak jak to ja kiedyś miałem w moim rev1.0

http://morpheus.somee.com/wc/6.jpg

http://morpheus.somee.com/wc/8.jpg

http://morpheus.somee.com/wc/9.jpg

Jest to mufa i śroba nakrecone tak zeby uszczelniły otwór w pojemniku, a w nie wkręcone dwa króćce.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zapomniałem dodać że to plastykowy pojemnik na żarcie firmy Rubbermaid czy jakoś tak

- co to jest mufa?

- może jakiś tańszy i prostszy sposób?

POzdr.

A skąd jestes? Bo moj stary rez własnie z tą przeróbką stoi odłogiem .... wiec wiesz ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

PS. może wdusić króćca takiego jak są w blokach (mam gdzieś taki) i zasilikonować ubytki?

Bedzie przeciekać. Poza tym by sie wogole nie trzymało.

Inna metoda ... hmmm ... no można probować jakoś wklejać wąż w dopowiednio dopasowany otwór, ale nie jestem pewien czy na klej by sie gumowy wąż dobrze trzymał. Na początku probowałem to robić właśnie klejem epoksydowym i jakoś to sie nie chciało zbyt dobrze trzymać.

p.s. jestem z wawy

Edytowane przez Miazga82

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

musisz kupic krociec przelotowy,moze znajdziesz gdzies u siebie w miescie wystarczy wkleic i dziala i nie przecieka :)

dobrze gada ;) to jest najlepsze rozwiazanie, nie ma szans zeby przeciekało, troche sylikonu i jest gicik ;)

Edytowane przez kszonek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

musisz kupic krociec przelotowy,moze znajdziesz gdzies u siebie w miescie wystarczy wkleic i dziala i nie przecieka :)

ja mam tak samo zrobione i jest cacy (tzn 2 krocce jeden wkrecony w drugi :) tak ze z jednej strony jest krociec i z drugiej ) nic nie przecieka i ladnie wyglada :) uszczelnialem siliconem i podkladkami gumowymi a gwinty taka tasma uszczelniajaca do gwintow za 1zl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi