djtomas Opublikowano 31 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2006 (edytowane) Witam! Chciałem reza wpakować do budy i utopić Hydzia. Pasowałoby mi wpuścić węża w rez z boku reza: tylko jak to uszczelinić ? innej opcji niż bokiem nie przewiduję bo rez wchodzi w budę na styk, a jest ona wąską i krótka... POzdr. Edytowane 31 Stycznia 2006 przez djtomas Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 31 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2006 A jaki to rez? Jeżeli easyclick lub coś podobnego to polecam to zrobić tak jak to ja kiedyś miałem w moim rev1.0 http://morpheus.somee.com/wc/6.jpg http://morpheus.somee.com/wc/8.jpg http://morpheus.somee.com/wc/9.jpg Jest to mufa i śroba nakrecone tak zeby uszczelniły otwór w pojemniku, a w nie wkręcone dwa króćce. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djtomas Opublikowano 31 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2006 zapomniałem dodać że to plastykowy pojemnik na żarcie firmy Rubbermaid czy jakoś tak - co to jest mufa? - może jakiś tańszy i prostszy sposób? POzdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 31 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2006 zapomniałem dodać że to plastykowy pojemnik na żarcie firmy Rubbermaid czy jakoś tak - co to jest mufa? - może jakiś tańszy i prostszy sposób? POzdr. A skąd jestes? Bo moj stary rez własnie z tą przeróbką stoi odłogiem .... wiec wiesz ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djtomas Opublikowano 31 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2006 z Lublina jakie wymiary? POzdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 31 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2006 (edytowane) z Lublina jakie wymiary? POzdr. W najgrubszym miejscu (przykrywka ma 11X16.7x10.5 szer/dł/wys) A w ten otwór wchodzą króćce na gwint 1/2 Edytowane 31 Stycznia 2006 przez Miazga82 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djtomas Opublikowano 31 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2006 skąd jesteś? ma ktoś jakieś inne pomysły na uszczelnienie? POzdr. PS. może wdusić króćca takiego jak są w blokach (mam gdzieś taki) i zasilikonować ubytki? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 31 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2006 (edytowane) PS. może wdusić króćca takiego jak są w blokach (mam gdzieś taki) i zasilikonować ubytki?Bedzie przeciekać. Poza tym by sie wogole nie trzymało. Inna metoda ... hmmm ... no można probować jakoś wklejać wąż w dopowiednio dopasowany otwór, ale nie jestem pewien czy na klej by sie gumowy wąż dobrze trzymał. Na początku probowałem to robić właśnie klejem epoksydowym i jakoś to sie nie chciało zbyt dobrze trzymać. p.s. jestem z wawy Edytowane 31 Stycznia 2006 przez Miazga82 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djtomas Opublikowano 1 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2006 a jakieś taśmy teflonowe czy siakoś tak? niech ktoś podrzuci jakąś sprawdzoną metodę POzdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicko13 Opublikowano 1 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2006 musisz kupic krociec przelotowy,moze znajdziesz gdzies u siebie w miescie wystarczy wkleic i dziala i nie przecieka :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 1 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2006 (edytowane) musisz kupic krociec przelotowy,moze znajdziesz gdzies u siebie w miescie wystarczy wkleic i dziala i nie przecieka :) dobrze gada ;) to jest najlepsze rozwiazanie, nie ma szans zeby przeciekało, troche sylikonu i jest gicik ;) Edytowane 1 Lutego 2006 przez kszonek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sedzia Opublikowano 1 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2006 musisz kupic krociec przelotowy,moze znajdziesz gdzies u siebie w miescie wystarczy wkleic i dziala i nie przecieka :) ja mam tak samo zrobione i jest cacy (tzn 2 krocce jeden wkrecony w drugi :) tak ze z jednej strony jest krociec i z drugiej ) nic nie przecieka i ladnie wyglada :) uszczelnialem siliconem i podkladkami gumowymi a gwinty taka tasma uszczelniajaca do gwintow za 1zl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SZUK Opublikowano 1 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2006 nakrętka na króciec (ciężko dostać w moim mieście <czytaj: niemożliwe> ale niewiem jak w innych) skręcisz z drugiej strony i będzie najoptymalniej :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djtomas Opublikowano 1 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2006 a jaki jest rząd ceny tego króćca przelotowego? szukać oczywiście w hydrauliku? POzdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...