Skocz do zawartości
Gość

Uszkodzony RAM ???

Rekomendowane odpowiedzi

hey...komputer mi sie zaczal dosc czesto wieszac (w necie, podczas przegrywania CD-HDD, HDD-HDD itp.) tzn. obraz zastyga i pomaga reset...przed chwila walnalem formata (myslalem ze to DX9) ale gowno:((( mam przypuszczenia co do RAMu(czasami komp mi sie nie chce wlaczyc=piszczy mimo to ze mam min. ustawienia RAMu i chodzi na 100MHz, a nie jak powinien na 133) RAM to noname 266..blagam pomozcie bo mnie to wq...ia...jeszcze niedawno bylo ok a od jakiegos czasu mam takie szopki...thx

ps.temp sa ok. 40Cna procku wiec ok

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam :)

zastyganie ekranu jak to nazwales wystepuje tez podczas

- niekontrolowanego odlaczania sie urzadzenia => mam padajacy CD-ROM i co jakis czas sie nie wiem jak odlancza i w tym czasie komputer zastyga w bezruchu po czym pojawia sie komunikat ze niebezpiecznie zostalo odlaczone urzadzenie u mnie ATAPI cd-rom (pod win2000)

- to sie moze wydawac dziwne ale na necie pojawily sie strony ktore EXTREMALNIE obciazaja procesor, to by sie moglo wydawac bzdura, gdyby nie to, ale zaobserwowalem to gdy mialem wlaczony "menedzer zadan windows" gdzie na wydajnosci wskazywalo ze mam w 85% do 90% obciazony procek, w chwili gdy wylaczylem jedna ze stron slupek momentalnie opadl do poziomu 15%, jak sie znowu na nia natkne i bede pamietac to podam do niej link

- jest jeszcze jeden sposob przetestowania pamieci - instalacja win NT, ewenualnie 2000 - najstarsi gorale twierdza ze jak te systemy sie zainstaluja to pamiec operacyjna jest sprawna w 100%, eNTka potrafi sie wysypac juz przy instalacji jesli jest cos nie tak z pamiecia,

z powazaniem alerysiu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja jak miłem zwalony ram tomi sie resetował przy przegrywaniu duzych plików z hdd na hdd albo podczas gry .Niebieskie ekrany podbzas instalowania windowsa albo wogule sie zatrzymywal podczas instalowania ale nie zaiweszał alebo jak chciałem cos wgrac lub rozpakowac to wyswietlał mi ze plik jest uszkodzony ale tylko te duze

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...