Skocz do zawartości
Cinek234

Co Zrobic ?

Rekomendowane odpowiedzi

Zamierzam kupic :

Sempron64 3000 s.939

Asrock K8 939Dual-Sata2

GF6600GE

dysk np. samsung SATA2 (160GB)

FORTRON FSP400-60PFN 400WAT PFC + jakas obudowa

Czy potrzebny jest do tego dodatkowy wentylator bo jak przegladałem forum to czasami proponujecie komus zakup np. Arctic-Cooling Freezer 64 Pro do podobnego sptrzetu a czasami nie !? Jezeli jest potrzebny to jaki i ewentualnie gdzie go moge kupić ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wentylatory kupuje sie zwykle w sklepach komputerowch/internetowych/allegro :D

jeśli nie bedziesz krecić i nie musisz mieć cichego kompa to wetylator co bedzie z procesorem bedzie wystarczający

nie bedzie źle jak kupisz sobie zwykłe wentylatory 80x80 do obudowy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wentylatory kupuje sie zwykle w sklepach komputerowch/internetowych/allegro :D

jeśli nie bedziesz krecić i nie musisz mieć cichego kompa to wetylator co bedzie z procesorem bedzie wystarczający

nie bedzie źle jak kupisz sobie zwykłe wentylatory 80x80 do obudowy

Z tym gdzie go można kupić to chodziło mji o podanie nazwy jakiegos dobrego coolera i link do strony internetowej. :)

Edytowane przez Cinek234

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zastanów się nad wentylem chiefteca...np 360W sam mam:)

daj sobie spokój z samsungiem (PODKREŚLAM ŻE JEST TO WYŁĄCZNIE MOJA OPINIA) ale dla mnie to shit 2 kumplom się rozpie.... jednemu 80GB drugiemu 40GB (oadła elektronika) bierz seagate

zastanów się też czy nie możesz dorzucić do x800 GTO stosunkowo niewiele dorzucasz a wydajnośc jest znaczna. ew. galaxy 6800 xt nieco ponad 600zł

ati ponad 800 ale pasywne chłodzenie;) i w ogóle świetny układ:)

buda chieftec'a albo TT, to też zależy czy chcesz kręcićczy nie bo jak nie zwykła CI wystarczy, a jak chcesz ostro kręcić to przydałaby sięjakaś z większą ilościąmiejsc na wentyle

w listopadzie widzialem chieftec'a dragona z zasilaczem 360W za 350zł zaje...dobra oferta ja za swoją 400 zapłaciłem

płyte teżbyśjakąśDFI wziął choć asrock teraz się trochę poprawił ale... to zależy jak z kręceniem i czy chcesz grzebać bo to umożliwi Ci DFI pełna kontrola:)

Edytowane przez blank2424

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam BX Midi wiec nie porownuj do Big-a ale Midi ma 3x92 ( tyl i 2 na froncie ), jedno na 80 ( do chlodzenia dyskow ( nieuzywam ) i jedna 120mm tylko ze jest przejscowka na 80mm z ktorej teraz korzystam :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi