Skocz do zawartości
PoGo

Problem Z Napędami, Deamon Albo Alcohol Zblokował.

Rekomendowane odpowiedzi

Próbowałem odinstalowac Alcohola i Deamona oraz reinstalować. Usuwałem napędy i instalowałem od nowa ale chyba, któryś z tych programów nagrzebał w rejestrze albo co, wyświetla mi wykrzyknik przy napędach w Menadżerze urządzeń i jest takie coś napisane : "System Windows pomyślnie załadował sterownik urządzenia dla tego sprzętu, ale nie może odnaleźć urządzenia sprzętowego. (Kod 41)

Licze na was

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kumpel miał taki sam problem, tylko że używał jakiegoś innego programu emulującego napędy. rozwiązałem to tak: odinstalowałem ten program, potem w wyszukiwarce w rejestrze wpisałem nazwe programu i usuwałem wszystkie klucze z nim związane, po ponownym uruchomieniu kompa wszystko już działało jak powinno :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja znalazłem teraz coś takiego

1. Kliknij przycisk Start, a następnie kliknij polecenie Uruchom.

2. W polu Otwórz wpisz polecenie regedit, a następnie kliknij przycisk OK.

3. Odszukaj następujący podklucz Rejestru:

HKEY_LOCAL_MACHINE/System/Curretcontrolset/Control/Class/{4d36e965-e325-11ce-bfc1-08002be10318}

4. W menu Plik kliknij polecenie Eksportuj.

5. W polu Nazwa pliku wpisz nazwę savedkey, a następnie kliknij przycisk Zapisz.

6. Kliknij typ danych UpperFilters klucza REG_MULTI_SZ, a następnie kliknij polecenie Usuń w menu Edycja. Po pojawieniu się monitu o potwierdzenie usunięcia kliknij przycisk Tak. UWAGA: Jeżeli brakuje tego typu danych, przejdź do następnej metody.

7. Kliknij typ danych LowerFilters klucza REG_MULTI_SZ, a następnie kliknij polecenie Usuń w menu Edycja. Po pojawieniu się monitu o potwierdzenie usunięcia kliknij przycisk Tak.

8. Zamknij Edytor Rejestru, a następnie ponownie uruchom komputer.

tak czy siak thx, mam nadzieje, że pomoże to następnym razem komuś innemu

Edytowane przez PoGo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi