Skocz do zawartości
jajko

Czy To Grafika Czy Mb?

Rekomendowane odpowiedzi

Wczoraj zaczęły mi się dziwne krzaki z WinXP. W efekcje musiałem zainstalować go od nowa. Teraz jest taka jazda, że wszystko jest ok dopóki nie zainstaluje sterowników do karty graf. Komp działa, net działa - wszystko jest ok. Jak zainstaluje sterowniki do grafy to jest super jak wejdzie do windowsa i pochodzi z 15sek. Zazwyczaj się wiesza już przed wejściem, jak już wejdzie to góra 15-20sek. i się wiesza. Jak w trybie awaryjnym odinstaluje sterowniki to wszystko jest ok, tyle o ile bo jedzie w 640x480 :/, ale system ogólnie działa. Sprawdzałem to na 2 kartach GF MX440 i GF FX5200 i na obydwu to samo. Zasilacz na 100% dobry. Co to może być?

Edytowane przez jajko

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wczoraj zaczęły mi się dziwne krzaki z WinXP. W efekcje musiałem zainstalować go od nowa. Teraz jest taka jazda, że wszystko jest ok dopóki nie zainstaluje sterowników do karty graf. Komp działa, net działa - wszystko jest ok. Jak zainstaluje sterowniki do grafy to jest super jak wejdzie do windowsa i pochodzi z 15sek. Zazwyczaj się wiesza już przed wejściem, jak już wejdzie to góra 15-20sek. i się wiesza. Jak w trybie awaryjnym odinstaluje sterowniki to wszystko jest ok, tyle o ile bo jedzie w 640x480 :/, ale system ogólnie działa. Sprawdzałem to na 2 kartach GF MX440 i GF FX5200 i na obydwu to samo. Zasilacz na 100% dobry. Co to może być?

Może wina właśnie sterowników? Spróbuj zainstalować inne wersje, ew. także wypróbuj tweakowane, Omegi, Detonatory, itp.

Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No ale zawsze działały i to z tym windowsem, i nagle przestały? Poza tym inne są sterowniki do FX i MX, a z obydwoma nie działa.

hmmm GF MX440 i GF FX5200 pobierają tak znikome ilości prądu ze nie stanowią wyzwania dla jakiego kolwiek zasilacza, to raczej sterowniki do płyty głównej a dokładnie do portu AGP spróbuj zpowolnić prace portu AGP do minimalnego lub wyłącz przyspieszenie i przełącz a tryb PCI

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi