wąhol Opublikowano 3 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2006 (edytowane) kupilem pdp patriot http://www.znak.pl/index.php?cid=305&scid=...12400x2Pat+CL25 jak widac 2x512mb na mojego kompa co widac na dole i te pamieci chodza w dualu a moja plyta niema takiej mozliwosci!! nieidzie ich wcale podkrecic chodza 2.5 4.4.9 a powinny isc standardowo 2.5 3.3.8 i niewiem oco chodzi czy to przez to ze pamieci sa na duala czy co?? chodzilo mi zeby szlo je podkrecic a tu nici!! :mur: :mur: :mur: kompa nawet niemoge podkręcic bo sie wysypuje przy włańczaniu systemu...co mam zrobic?? oddac i zabrac inne?? dowiedzialem sie ze moze to jest wina procka na tym sockecie 754 i ze mam najlepiej wymienic na jakies w kostce 1GB i problem powinien zniknac.. jeste taka mozliwosc ze procek niebedzie chcial obszluzyc pamieci 2x512?? bo jak mialem jedna kostke to wszystko bylo oki ale jak dolozylem kostke druga to juz kicha komp wcale niechce sie krecic i co chwile sie zawiesza!!!!! moze wymienic na jedna kostke i sprawdzic w tedy czy wszystko gra?? Edytowane 4 Lutego 2006 przez wąhol Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
:)krzymack_opole(: Opublikowano 6 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2006 1.)s.754 nie ma duala 2.)pamieci te maja standardowe timingi 2.5-4-4-8-2T i moga dzialac bez duala 3.)podnies im napiecie i sparwdz czy to pomoze.... Ja mam te pamieci i nie narzekam, bo mimo ze standardowo maja x-4-4-x to u mnie leca przy -3-3- na 250MHz.. pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Plasma Opublikowano 7 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2006 Ja mam te memki i też standardowo mają 2,5-4-4-8. Sprzedawcy po prostu wprowadzają ludzi w błąd. U mnie te memki kręcą się kijowo, max to 237 przy 3,1V. Więcej V im nie dawałem. Może jak bym im dał 2T zamiast 1T to by poszły wyżej, ale tak czy inaczej są IMO kiepskie. 2,5-3-3-7 nie chciały iść wyżej niż 205 Mhz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 7 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2006 Ja mam te memki i też standardowo mają 2,5-4-4-8. Sprzedawcy po prostu wprowadzają ludzi w błąd. U mnie te memki kręcą się kijowo, max to 237 przy 3,1V. Więcej V im nie dawałem. Może jak bym im dał 2T zamiast 1T to by poszły wyżej, ale tak czy inaczej są IMO kiepskie. 2,5-3-3-7 nie chciały iść wyżej niż 205 Mhz. Zgadzam się w pełnej rozciągłości, u mnie prawie jest tak samo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...