Sleet Opublikowano 3 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2006 Witam. Moj sprzet to Athlon 1800+, 512 ram ddr, 2 dyski 160 GB i 40GB, dvd-rw, aktualnie mam grafike R9600, sb live. Wszystko to ciagnie na zasilaczu Modecom ATX 300W Feel LC-B300 (puki co zadnych problemow). No i generalnie sprawa wyglada tak ze zamowilem GEFORCE 6600 GT ULTIMATE ZALMAN. I teraz rodzi sie pytanie. Czy koniecznie powinienm zmienic zasilacz (jesli tak to na jaki), czy moze ta moja 300 to uciagnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AragornPL Opublikowano 3 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2006 Witam. Moj sprzet to Athlon 1800+, 512 ram ddr, 2 dyski 160 GB i 40GB, dvd-rw, aktualnie mam grafike R9600, sb live. Wszystko to ciagnie na zasilaczu Modecom ATX 300W Feel LC-B300 (puki co zadnych problemow). No i generalnie sprawa wyglada tak ze zamowilem GEFORCE 6600 GT ULTIMATE ZALMAN. I teraz rodzi sie pytanie. Czy koniecznie powinienm zmienic zasilacz (jesli tak to na jaki), czy moze ta moja 300 to uciagnie. Benito (nasz forumowy ekspert od zasiłek) pisał w swojej recenzji o Feelach że mają moc dość bliską tej podanej na tabliczkach i zabezpieczenia, ale są strasznie głośne Ja bym jednak polecał wymienić Delta 350W (odpowiednik Chiefteca GPS-350EB-101A) lub Fortron 400W - powinno styknąć, ceny do 100 zł, ciche i dobrze wykonane, dobrze trzymają napięcia ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sleet Opublikowano 4 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2006 moze te delty czy fortrony dostac gdzies poza allegro ? Bo szukalem w roznych sklepach i nie ma :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JejoX Opublikowano 6 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2006 Kupiłem niedawno kompa z myślą o tym że raczej nie będe sie bawił w o/c ale sie myliłem :)Mam teraz taki problem bo nie wiem czy zasilacz da sobie rade z tym wszystkim.Troche za niego zapłaciłem i wymiana oczywiscie wiązała by sie z kosztami dlatego chciałem zapytac czy do tego co w opisie+ wypalara, DVD-rom, i prawdopodobnie Zalman VF700 cu, stacja dyskietek potrzebuje czegos wiekszego czy pociągnie spokojnie?Korzystałem z kalkulatorów i wuchodziło mi zapotrzebowanie ok 320W wiec jst jeszcze zapas-ale dla pewnosci chcialem zapytac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AragornPL Opublikowano 6 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2006 Kupiłem niedawno kompa z myślą o tym że raczej nie będe sie bawił w o/c ale sie myliłem :)Mam teraz taki problem bo nie wiem czy zasilacz da sobie rade z tym wszystkim.Troche za niego zapłaciłem i wymiana oczywiscie wiązała by sie z kosztami dlatego chciałem zapytac czy do tego co w opisie+ wypalara, DVD-rom, i prawdopodobnie Zalman VF700 cu, stacja dyskietek potrzebuje czegos wiekszego czy pociągnie spokojnie?Korzystałem z kalkulatorów i wuchodziło mi zapotrzebowanie ok 320W wiec jst jeszcze zapas-ale dla pewnosci chcialem zapytac. Tagan spoko zasiłka, pociągnie bez problemu ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JejoX Opublikowano 8 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2006 Ufff....to super.Juz pare takich opinii przeczytalem i jestem spokojniejszy.Nawet na 100% wykorzystania pokazało 322W wiec narazie wszystko gra.Zobaczymy na jak długo:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=drake=- Opublikowano 8 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2006 no JejoX patrząc po twoim sigu to trudno by tu nie kręcić choćny 6800GS i Venice'a ;-) Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...