Sztefan Opublikowano 2 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2003 Pytanie: Musze szybko złozyc kompa z dolnej półki (wzgledy finansowe) i myśle nad AMD XP 1700+ ... do tego znalazlem niedroga plyte [shuttle DOT-AK32A ATX VIA KT266A SDR/DDR]. Czy ktos z was mial z nia stycznosc? Lub slyszal moze cos na jej temat? Jak sie sprawuje itd. ??? opcjonalnie wchodzi w gre inna tania plyta: ECS K7S5A SIS735 DDR/SDR Co lepsze? Dzieki za sugestie .... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo163 Opublikowano 2 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2003 Dobra ale do mocnego o/c to sie nie nadaje jest na kt266 via stabilna napewno bedzie a na przyszlosc szukaj jak nie znajdziesz dopiero pytaj ;) taka rada na poczatek twej kadecji;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rob_e Opublikowano 2 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2003 ak32 według mnie nie chodzi za ładnie z sdr... kup asrocka jak chesz xp i sdr. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RS Opublikowano 2 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2003 siemka ja mam tą płyte jak w podpisie, poprzednmio mialem ecs k7s5a, leprzą płytą jest shuttle, wydajniejsza 10x lepiej s epodkreca na shuttlu ( zmana napiecia na procku do ponad 2v, fsb co 1 mhz, płyta niezaniza tak napiec jak ecs). ecs ma mozliwosc podkrecaia tylko po wgraniu specialnego biosu ( tylko kilka wybranych fsb) noi zaniza zasilanie na procku na 1,74 ( shuttle trzyma 1,76 default) na ecs mozna podniesc zasialniejedynie modem, ecs krzaczy sie na wielu roznych pamieciach, z tego co udalo mi sie znalesc, to tylko na kingstonach (wszytkich) i na nanyach stabilnie działał. ecs ma tak zamontowane sloty pamieci, ze w niektorych obudowach cd rom zachaza o pamieci, zmiana mnoznika niejest wogole mozliwa.jedynym + na korzysc ecs w tym porownaniu jest to ze plyta posaida dzielnik 1/5 przy fsb 150. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sztefan Opublikowano 2 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2003 OK.... pablo163...thnx za wyrozumialosc (i'm fresh :)) i reszcie za sugestie.... zdecydowalem sie na shuttle'a :) [oby tylko jutro byly w sklepie po NEW YEAR rozniemoze byc - dzisiaj mieli inwentaryzacje czy cóś :cry: ] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 2 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2003 nie pchaj sie w ECSa a juz napewno nie w K7S5A jak trafisz to ok ale zazwyczaj sie nie trafia w dobry egzemplarz ;) (mialem z nia swego czasu doczynienia i lepiej nie pytaj o moje wrazenia) co do Shuttla plytka jak najbardziej ok nie pokrecisz sobie na niej za bardzo ale jest 100 razy lepsza niz ten ECS. Skladalem na tejze plycie swego czasu kompa cala konfiguracja itd. itp. obyla sie bezproblemowo i plytka zrobila na mnie jak najbardziej pozytywne wrazenie i do tego ta cena... 275 pln :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...