Nobish Opublikowano 4 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2006 (edytowane) Witam, czy mając taśme termoprzewodzącą na radiatorze (AMD BOX) moge posmarowac proca pastą ? Pozdro, z góry thx ---- Możecie zapodać linkiem do jakiegoś prostego programu monitorującego temperature proca ?? :) Edytowane 4 Lutego 2006 przez Nobish Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blank2424 Opublikowano 4 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2006 (edytowane) w skrócie nie:] po co??? to raz, a dwa chcesz 2in1;) ściągnij to świństwo, mam nadzieje, że jeszcze nie założyłeś tego radiatora z... co to było... guma do żucia??? i od razu załóż pożądną pastę, zobaczysz zmianę w temp i daj te 10zł minimum na paste a nie 3zł kupujesz ją raz a jeszcze Ci zostanie do pamięci na grafice jak radiatory będziesz zakładał...if będziesz zakładał;) pozdro PS gratuluje wyboru jedynej słusznej platformy;) [no może nie platformy a producenta procka:)] a oczywiście nie doczytałem do końca tak sięzbulwersowałem tą gumą i pastą;) monitoruj albo programem dołączonym do płyty (zakładam że masz GA) albo np everestem link ... wpisz w google:] EVEREST Edytowane 4 Lutego 2006 przez blank2424 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vtg Opublikowano 4 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2006 Możesz posmarować, ale jak założysz radiator na procesor to Ci całą nałożoną pastę wyciśnie na boki i nic nie zostanie prawie, ponieważ standardowo nałożona taśma termoprzewodząca ma grubość maksymalną jaka się może zmieścić między procesorem i radiatorem, inaczej nie spełniała by swojego pierwotnego zadania. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bambusfly Opublikowano 4 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2006 oj zdejmij ten szit jak najszybciej, nie zakladaj tego na procka, to się omyłkowo nazywa taśmą termoprzewodzącą, powinno być pasta termoprzewodząca bardzo słabo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blank2424 Opublikowano 4 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2006 (edytowane) oj zdejmij ten szit jak najszybciej, nie zakladaj tego na procka, to się omyłkowo nazywa taśmą termoprzewodzącą, powinno być pasta termoprzewodząca bardzo słabo. słuchaj kolegów dobrze mówią temat do zamknięcia:) odp nie, nie można, wywal i nałóż pastę:0 CLOSED (bez uprawnień:) ) Edytowane 4 Lutego 2006 przez blank2424 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nobish Opublikowano 4 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2006 blank2424-mam DFI LanParty UT NF4 Ultra-D :P thx, pozbyłem się tego shitu i nabyłem Arctic Silver V PS. jak nałoże paste na proca to mam czekać aż wyschnie czy odrazu moge ładować radiator ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lifanek Opublikowano 4 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2006 Odrazu nakladaj :D Najlepiej zrob kupe z pasty na srodku proca przycisnij radiatorem, wyjmij i zobacz czy ladnie pokrylo :D. Jak tak to spowrotem i zapinaj. A tera czas na moje przygody z boxowa tasma termop. z AMD. Wiec zalozylem to na proca i po roku uzytkowania wymienialem mobo... i wyjalem radiator boxowy... RAZEM Z PROCEM!! Tak... przylepil sie tak mocno ze wyrwalem go z podstawki... ofkorz dzwigienka byla zamknieta. Pogiely sie moze 4 piny. Ale proc hula :D:D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
$kubi Opublikowano 4 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2006 mialem ten sam problem z tym shitem jak sciagalem orginalny cooler... procek z coolerem z socketu wyszedl zamknietego ale odziwo wszystko gra :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrcz Opublikowano 5 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2006 Miałem to samo z jakąś białą pastą (teraz posmarowałem AS5). Wszystko to przez mocowanie radiatora na s939, które uniemożliwia kręcenie radiatorem tylko ciągnięcie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blank2424 Opublikowano 5 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2006 Odrazu nakladaj :D Najlepiej zrob kupe z pasty na srodku proca przycisnij radiatorem, wyjmij i zobacz czy ladnie pokrylo :D. Jak tak to spowrotem i zapinaj. A tera czas na moje przygody z boxowa tasma termop. z AMD. Wiec zalozylem to na proca i po roku uzytkowania wymienialem mobo... i wyjalem radiator boxowy... RAZEM Z PROCEM!! Tak... przylepil sie tak mocno ze wyrwalem go z podstawki... ofkorz dzwigienka byla zamknieta. Pogiely sie moze 4 piny. Ale proc hula :D:D mialem ten sam problem z tym shitem jak sciagalem orginalny cooler... procek z coolerem z socketu wyszedl zamknietego ale odziwo wszystko gra :P no Panowie:] to chyba oczywiste:] temat wielokrotnie poruszany, a potem trzeba kręcić tym prockiem w lewo w prawo aż się oderwie:D ja bym Ci radził na procku nałożyć pastę i rozprowadzić ją kartą telefoniczną/kredytową ZAPRASZAM DO TEMATU Celeron D 2.26 Ghz....jaki Wentylatorek? człowiek chce kupić celka D!!!:( walnijcie tam swoją opinie ja jużrady nie daje;) trzeba chłopaka ratować:) i zapraszam do mojego tematu o wentylu AC PRO FAN TC!!! niech nikt nie mówi że tak popularnego wentyla nikt nie ma :] :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
$kubi Opublikowano 5 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2006 ja bym Ci radził na procku nałożyć pastę i rozprowadzić ją kartą telefoniczną/kredytową hehe teraz to mam Arctic Silver 5 i na pokładzie Arctic Freezerk'a PRO @ Fanderka 92 :P super jest... :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blank2424 Opublikowano 5 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2006 też mam zamiar freezerka kupić póki co mam problemu z ac pro fan tc i czekam na odpowiedzi a dzisiaj musze wentyle kupić..........:/ fu.ck Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maczeta10 Opublikowano 5 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2006 blank2424 To dałbys linki do tych tematów a nie człowiek musi szukać :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lifanek Opublikowano 5 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2006 mi sie podobaja amd (nowe, p4 tez maja) z tego wzgledu ze na cala powierzchnie sie naklada paste (a nie tylko na maly srodek) i nic nie rozprowadzam tylko kupe strzelam na srodku i dociskam radiatorem ^^ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blank2424 Opublikowano 8 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2006 blank2424 To dałbys linki do tych tematów a nie człowiek musi szukać :D 1933893[/snapback] mi sie podobaja amd (nowe, p4 tez maja) z tego wzgledu ze na cala powierzchnie sie naklada paste (a nie tylko na maly srodek) i nic nie rozprowadzam tylko kupe strzelam na srodku i dociskam radiatorem ^^ i wycierasz jak Ci się po bokach wylewa??? czy się nie wylewa i powierzchnia procka nie jest cała pokryta??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...