Skocz do zawartości
Nobish

Taśma I Pasta

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

czy mając taśme termoprzewodzącą na radiatorze (AMD BOX) moge posmarowac proca pastą ?

Pozdro, z góry thx

----

Możecie zapodać linkiem do jakiegoś prostego programu monitorującego temperature proca ?? :)

Edytowane przez Nobish

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w skrócie nie:] po co??? to raz, a dwa chcesz 2in1;) ściągnij to świństwo, mam nadzieje, że jeszcze nie założyłeś tego radiatora z... co to było... guma do żucia??? i od razu załóż pożądną pastę, zobaczysz zmianę w temp i daj te 10zł minimum na paste a nie 3zł kupujesz ją raz a jeszcze Ci zostanie do pamięci na grafice jak radiatory będziesz zakładał...if będziesz zakładał;)

pozdro

PS gratuluje wyboru jedynej słusznej platformy;) [no może nie platformy a producenta procka:)]

a oczywiście nie doczytałem do końca tak sięzbulwersowałem tą gumą i pastą;)

monitoruj albo programem dołączonym do płyty (zakładam że masz GA) albo np everestem

link ... wpisz w google:] EVEREST

Edytowane przez blank2424

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Możesz posmarować, ale jak założysz radiator na procesor to Ci całą nałożoną pastę wyciśnie na boki i nic nie zostanie prawie, ponieważ standardowo nałożona taśma termoprzewodząca ma grubość maksymalną jaka się może zmieścić między procesorem i radiatorem, inaczej nie spełniała by swojego pierwotnego zadania.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

oj zdejmij ten szit jak najszybciej, nie zakladaj tego na procka, to się omyłkowo nazywa taśmą termoprzewodzącą, powinno być pasta termoprzewodząca bardzo słabo.

słuchaj kolegów dobrze mówią

temat do zamknięcia:) odp nie, nie można, wywal i nałóż pastę:0

CLOSED (bez uprawnień:) )

Edytowane przez blank2424

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Odrazu nakladaj :D Najlepiej zrob kupe z pasty na srodku proca przycisnij radiatorem, wyjmij i zobacz czy ladnie pokrylo :D. Jak tak to spowrotem i zapinaj. A tera czas na moje przygody z boxowa tasma termop. z AMD. Wiec zalozylem to na proca i po roku uzytkowania wymienialem mobo... i wyjalem radiator boxowy... RAZEM Z PROCEM!! Tak... przylepil sie tak mocno ze wyrwalem go z podstawki... ofkorz dzwigienka byla zamknieta. Pogiely sie moze 4 piny. Ale proc hula :D:D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Odrazu nakladaj :D Najlepiej zrob kupe z pasty na srodku proca przycisnij radiatorem, wyjmij i zobacz czy ladnie pokrylo :D. Jak tak to spowrotem i zapinaj. A tera czas na moje przygody z boxowa tasma termop. z AMD. Wiec zalozylem to na proca i po roku uzytkowania wymienialem mobo... i wyjalem radiator boxowy... RAZEM Z PROCEM!! Tak... przylepil sie tak mocno ze wyrwalem go z podstawki... ofkorz dzwigienka byla zamknieta. Pogiely sie moze 4 piny. Ale proc hula :D:D

mialem ten sam problem z tym shitem jak sciagalem orginalny cooler... procek z coolerem z socketu wyszedl zamknietego ale odziwo wszystko gra :P

no Panowie:] to chyba oczywiste:] temat wielokrotnie poruszany, a potem trzeba kręcić tym prockiem w lewo w prawo aż się oderwie:D

ja bym Ci radził na procku nałożyć pastę i rozprowadzić ją kartą telefoniczną/kredytową

ZAPRASZAM DO TEMATU Celeron D 2.26 Ghz....jaki Wentylatorek?

człowiek chce kupić celka D!!!:( walnijcie tam swoją opinie ja jużrady nie daje;) trzeba chłopaka ratować:)

i zapraszam do mojego tematu o wentylu AC PRO FAN TC!!! niech nikt nie mówi że tak popularnego wentyla nikt nie ma :] :blink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja bym Ci radził na procku nałożyć pastę i rozprowadzić ją kartą telefoniczną/kredytową

hehe teraz to mam Arctic Silver 5 i na pokładzie Arctic Freezerk'a PRO @ Fanderka 92 :P

super jest... :rolleyes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

blank2424 To dałbys linki do tych tematów a nie człowiek musi szukać :D

1933893[/snapback]

mi sie podobaja amd (nowe, p4 tez maja) z tego wzgledu ze na cala powierzchnie sie naklada paste (a nie tylko na maly srodek) i nic nie rozprowadzam tylko kupe strzelam na srodku i dociskam radiatorem ^^

i wycierasz jak Ci się po bokach wylewa??? czy się nie wylewa i powierzchnia procka nie jest cała pokryta???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi