Gość Bari Opublikowano 5 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2006 (edytowane) Witm bawilem sie w BIOSIE niestety ze skutkiem krytycznym ..... Gdy zrobile save dla wszystkich zmian komputer zamarl nic sie nie dzialo po restarcie pojawil sie taki komunikat i nic nie moge zrobic.POmozcie mi !!!!! P/N 133-PC 1306 - 01A BAD BIOS checksum.STARTING BIOS RECOVERY CHECKING FOR FLOPPY FLOPPY NOT FOUND CHECKING FOR CD-ROM TERAZ PROSI O CD OD PLYTY GLOWNEJ JAK WLOZE TO POJAWIA SIE TAK CD-ROM FOUND READING FILE "K8VX.ROM"COMPLETED START PROGRAMING I NA KONIEC POJAWIA SIE TAK :] PLEASE TURN OFF YOUR SYSTEM AND POWER ON AGAIN TO GET SYSTEM BACK..... i moj kompjest nieuzyteczny :/ pisze z kompa brata Co to moze oznaczac co zrobilem jakie sa skutki i co zrobić pomozcie mi !!!! Edytowane 5 Lutego 2006 przez Bari Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
esaj Opublikowano 5 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2006 Jezeli mozesz wejsc w bios : Zrestartuj kompa wejdz w bios i wcisnij F9 Jezeli nie mozesz to spróbuj zworke na płycie głownej przestawic (clear cmos) powinno pomoc Jezeli i to nie pomoze to servis i flash płyty Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramax Opublikowano 5 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2006 Zrób reset biosu (zworka na płycie głównej) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Bari Opublikowano 5 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2006 ehh ale ja nie wiem ktora to jest zworka i gdzie jest a do biosu wejsc nie moge:/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janio Opublikowano 5 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2006 to wyjmij baterie z płyty gł. na kilka minut :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Bari Opublikowano 5 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2006 cala noc byla wyjeta i nic :/ wiec ttylko zworka jest nadzijea a patrze na instrukcje mobo i mam tak podpisane zworki.. 1zworka -KBPWR 2 -USBPWR12 3-USBPWR34 4-SPIDF_OUT 5-FP_AUDIO 6-USBPWR56 7-USBPWR78 8-USB78 9-USB56 10-CLRTC 11-CHASSIS 12-GAME 13-SB_PWR oPANEL HMM TO KTORA Z NICH Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radeksz Opublikowano 5 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2006 10-CLRTC chyba t a Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Bari Opublikowano 5 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2006 ide sprobowac a mam ja wyjac i wlozyc czy potrzymac wyciagnieta chwile?? bo jest tak ze sa 3 druciki III i ona jest zalozona na 2 pierwszych to tak samo ja wlozyc? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Bari Opublikowano 5 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2006 [gluteus maximus]:/ bylo 3 min i nic zostawie jeszcze raz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IceManSpy Opublikowano 5 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2006 Jestem jego kolega i napiszczie mu ktora to zworka: http://www.levi.cz/image/AsusK8VX.jpg Macie obrazek i zaznaczcie to na nim i wyslijcie mi spakowany na maila. Z gory dzieki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Bari Opublikowano 5 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2006 Ehh kurde no i nic :/ probowalem z ta zworka co mi wczesniej napisaliscie ae nic sie nie dzieje to samo wiec jakbyscie mieli inne propozycjeto piszci wazne :] Wiecie jak to jest bez kompa :(:(:(:( A jest mozliwosc ze wylecial BIOS ?? jak tak to skad sciagnac nowy i jak go instalowac?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wrog Opublikowano 5 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2006 wyzej masz napisane jak ja trzeba przelozyc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marwin26 Opublikowano 5 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2006 sprawdz czy niemasz czasem dualBIOS jezeli tak to szukaj w instrukcji plyty gdzie jest przycisk przywracania biosu powodzenia :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IceManSpy Opublikowano 5 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2006 (edytowane) wyzej masz napisane jak ja trzeba przelozyc Domyslilem sie ze to ta ,wiec mu powiedzialem aby to przestawil.Niestety nie zadzialalo. Moze ktos ma/znajdzie bios do jego plyty glownej. I jak sie wgrywa. podejrzewa ze go usunal :wink: Edytowane 5 Lutego 2006 przez IceManSpy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wrog Opublikowano 5 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2006 http://dlsvr02.asus.com/pub/ASUS/mb/sock75...-x/K8vx1012.zip jednak nie wiem jak mozna usunac bios :-| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_q_b_a_ Opublikowano 5 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2006 To może poweidz dokładniej, co znaczy, że "bawiłeś" się w biosie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Bari Opublikowano 5 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2006 HURRRAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAa dziala Moj brat powiedzial ze zeby usunac BIOSa to trzeba byc TURBO DEBILEM :P hehe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_q_b_a_ Opublikowano 5 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2006 Haha nie no ma racje, opowiedz nam jak to zrobiłeś :D Przecież w biosie nie ma takiej opcji jak "delete me" :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Bari Opublikowano 6 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2006 Hmmm w sumie sam nie wiem pozmienialem jakies opcje w nim dalem save i juz sie nie wlaczyl :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cloperflake Opublikowano 6 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2006 Pewnie zbyt ostre ustawienia, kiedys przez pomylke ustawilem pamieci na ponad 340 MHz i został tylko clear CMOS Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_q_b_a_ Opublikowano 6 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2006 Ale on podobno robił Clear i nic to nie dawało :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Bari Opublikowano 6 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2006 Ja robilem wszystko przestawialem zworki wykrecalem podzespoly itp:/ Naszczescie dziala juz:] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...