Skocz do zawartości
Marcin_gps

Jak postepowac z nieuczciwymi sprzedawcami?

Rekomendowane odpowiedzi

Ten tekst skopiowalem z mojego dawnego postu ....

'' Hehheh mnie chyba nikt nie przebije Kupilem w wakacje 1800 xp i MSI KT3 Ultra Aru ...Po kilku dniach poprostu sprzet sie nie wlaczyl ...Pojechalem na WGK i : plyte mymienili mi od reki ...A procesor...Co tydzien dzwonilem do nich i mowili ze juz moge odebrac i zebym na gilde przyjechal ...JAk juz bylem na gieldzie to mowili ze proc za tydzien bo cos tam ..cos tam ...Za tydzien to samo ...I tak ze 3 razy ! W koncu na procek czekalem prawie miesiac ...A przy ostaniej wizycie powiedzialem gosciom ze stoiska ze maja w<span style="color:red;">[ciach!]</span>l za tydzien i sam se jakis procek od nich wezme .Tak wiec : W piatek wieczorem obdzwonilem chlopakow i w sobote wielka wyprawa na 2 fury na gielde...Weszlismy na gilde ( bylo nas chyba 9 , a wiekszosc z moich ''pomocnikow'' to niezłe bandziory ) ...I tu szok !!!! od razu na gildzie podbija do nas 4 przypakowanych typow ( normalnie ubranycyh po cywilu ) i pytaja czego my tu taka piekna ekipa szukamy ...Po krotkich rozmowach okazalo sie ze sa to piraci z gieldy którzy w zamian za nietykalnosc pomaga ochonie zaporwadzac pozadek na giledzie ...Tak wiec wytlumaczylem ze przyjechalismy najebac handlarzy i zeby sie nie wtracali ...Po 20 min rozkminki podzedlem sam z pseudo ''ochrona'' do po prawdziwego szefa ochony z gieldy .A ten powiedzial ze nie moge tu nigo lac ..I w takich sparawach mam przychodzoc do niego ..Poszlismy na stoisko . i bylo tylko jedno zdnanie : Albo dajecie koledzie nowy pricesor , albo dostajecie wymowienie na wasze 4 stoiska i niecej juz was tu nie widze ...I oczywiscie procek dostalem ...i znam szefa ochrony ..A jak na zlosc znowu mi sie plyta glowna spalila i ...Co widze ?? Piekny usmiech na twarzy tego samego pana z firmy ...Dostalem w miare dobra plyte zastepcza( mimo ze na mojej zaobaczyl spalony kontroler pamieci i powiedzial ze to od ostrego krecenia..ale to nie jego sprawa a w serwisie nie musza wiedziec co on zauwazyl na płycie), a po odbior mojej nowej jade w soboe .Ktorko mowiąc z takimi hamami z gieldy czy ze sklepu tez TRZEBA PO HAMSKU !!! ''

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dokladni polecam ponizszy topik 1,5 miesiaca mnie zwodzili po wykonaniu 1 konkretnego telefonu do kierownika (z odpowiednim poziomem wiedzy prawnej) sprzet miałem do odebrania na 2 dzień rano poprostu kupili nowy.

ale mnie wnerwili.....

polecam takze dowiedzieć sie nazwisko osoby odpowiedzialnej za dany teren w panstwowej inspekcji inspektoratu handlowego działa na sprzedawców jak piorun.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

'' Hehheh mnie chyba nikt nie przebije  Kupilem w wakacje 1800 xp i MSI KT3 Ultra Aru ...Po kilku dniach poprostu sprzet sie nie wlaczyl ...Pojechalem na WGK i : plyte mymienili mi od reki ...A procesor...Co tydzien dzwonilem do nich i mowili ze juz moge odebrac i zebym na gilde przyjechal ...JAk juz bylem na gieldzie to mowili ze proc za tydzien bo cos tam ..cos tam ...Za tydzien to samo ...I tak ze 3 razy ! W koncu na procek czekalem prawie miesiac ...A przy ostaniej wizycie powiedzialem gosciom ze stoiska ze maja w<span style="color:red;">[ciach!]</span>l za tydzien i sam se jakis procek od nich wezme .Tak wiec : W piatek wieczorem obdzwonilem chlopakow i w sobote wielka wyprawa na 2 fury na gielde...Weszlismy na gilde ( bylo nas chyba 9 , a wiekszosc z moich ''pomocnikow'' to niezłe bandziory ) ...I tu szok !!!! od razu na gildzie podbija do nas 4 przypakowanych typow ( normalnie ubranycyh po cywilu ) i pytaja czego my tu taka piekna ekipa szukamy ...Po krotkich rozmowach okazalo sie ze sa to piraci z gieldy którzy w zamian za nietykalnosc pomaga ochonie zaporwadzac pozadek na giledzie ...Tak wiec wytlumaczylem ze przyjechalismy najebac handlarzy i zeby sie nie wtracali ...Po 20 min rozkminki podzedlem sam z pseudo ''ochrona'' do po prawdziwego szefa ochony z gieldy .A ten powiedzial ze nie moge tu nigo lac ..I w takich sparawach mam przychodzoc do niego ..Poszlismy na stoisko . i bylo tylko jedno zdnanie : Albo dajecie koledzie nowy pricesor , albo dostajecie wymowienie na wasze 4 stoiska i niecej juz was tu nie widze ...I oczywiscie procek dostalem ...i znam szefa ochrony ..A jak na zlosc znowu mi sie plyta glowna spalila i ...Co widze ?? Piekny usmiech na twarzy tego samego pana z firmy ...Dostalem w miare dobra plyte zastepcza( mimo ze na mojej zaobaczyl spalony kontroler pamieci i powiedzial ze to od ostrego krecenia..ale to nie jego sprawa a w serwisie nie musza wiedziec co on zauwazyl na płycie), a po odbior mojej nowej jade w soboe .Ktorko mowiąc z takimi hamami z gieldy czy ze sklepu tez TRZEBA PO HAMSKU !!! ''

bylo do mnei napsiac (jezlei to bylo w wakacje) nie byloby problemu, bo piratow z gieldy znam dobrze ;)

a i firmy niektore znam ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmmm ...na szczescnie dalem sobie z tymi łapciuchami z giledy rade ....a teraz dodam ze jak oddalem im tą plyte MSI kt3 ultra Aru co spalilem w niej kontroler to mi dali jeszcze lepsza bo na kt3 ultra 2 :) i nawet mojego atlona mam mozliwosc u nich wymienic na 0,13 um..za 50 zł ...Wiec mam u nich zycie jak w Madrycie..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

od tego roku renkojmia trwa 2 lata , tak szlyszalem w tivi , moze by tak zrobic dzial na forum .PRAWO KoNSUNENTA , pozbierac te wysztkie <span style="color:red;">[ciach!]</span>ly i zamiescic na Tweak , zeby ludki nie ganiali po calym necie

pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

od tego roku renkojmia trwa 2 lata , tak szlyszalem w tivi , moze by tak zrobic dzial na forum .PRAWO KoNSUNENTA , pozbierac te wysztkie <span style="color:red;">[ciach!]</span>ly i zamiescic na Tweak , zeby ludki nie ganiali po calym necie 

pozdro

lepiej przykleic temat :D a nie robic nowy dzial bo i ta jest za duzo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

po pierwsze jekojmi juz nie ma (teraz zie to nazywa zgodnosc towaru z czyms tam... nie pamietam) no i przy rekojmi mozna bylo przy drugiej (czy moze trzeciej) usterce uzyskac kase spowrotem.. a teraz wedle prawa moga nam to naprawiac w nieskonczonosc

:)

byl o tym arykul w polityce czy moze we wprost?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

po pierwsze jekojmi juz nie ma (teraz zie to nazywa zgodnosc towaru z czyms tam... nie pamietam) no i przy rekojmi mozna bylo przy drugiej (czy moze trzeciej) usterce uzyskac kase spowrotem.. a teraz wedle prawa moga nam to naprawiac w nieskonczonosc

:)

byl o tym arykul w polityce czy moze we wprost?

wszystkich pocieszyles tym postem :D teraz bedzie jazda w serwisach

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W zwiazku z pomyslem poddanym w tym topicu przykleilem watek o prawach konsumenckich, prosze sie udzielac (zgodnie z zaleceniami  :P )

bardzo fajnie jak bym wygladal jak reed nie musial bym brac kolegow respekt :)

Myslisz ze to dlatego nie mam wiekszych problemow z reklamacjami itp ? 8O

Hmmmm............ moze cos w tym jest :P :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W zwiazku z pomyslem poddanym w tym topicu przykleilem watek o prawach konsumenckich, prosze sie udzielac (zgodnie z zaleceniami  :P )

bardzo fajnie jak bym wygladal jak reed nie musial bym brac kolegow respekt :)

Myslisz ze to dlatego nie mam wiekszych problemow z reklamacjami itp ? 8O

Hmmmm............ moze cos w tym jest :P :wink:

reed mowie ci ja bede mial jakis problem po prosze ci o pomoc :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

'' Hehheh mnie chyba nikt nie przebije  Kupilem w wakacje 1800 xp i MSI KT3 Ultra Aru ...Po kilku dniach poprostu sprzet sie nie wlaczyl ...Pojechalem na WGK i : plyte mymienili mi od reki ...A procesor...Co tydzien dzwonilem do nich i mowili ze juz moge odebrac i zebym na gilde przyjechal ...JAk juz bylem na gieldzie to mowili ze proc za tydzien bo cos tam ..cos tam ...Za tydzien to samo ...I tak ze 3 razy ! W koncu na procek czekalem prawie miesiac ...A przy ostaniej wizycie powiedzialem gosciom ze stoiska ze maja w<span style="color:red;">[ciach!]</span>l za tydzien i sam se jakis procek od nich wezme .Tak wiec : W piatek wieczorem obdzwonilem chlopakow i w sobote wielka wyprawa na 2 fury na gielde...Weszlismy na gilde ( bylo nas chyba 9 , a wiekszosc z moich ''pomocnikow'' to niezłe bandziory ) ...I tu szok !!!! od razu na gildzie podbija do nas 4 przypakowanych typow ( normalnie ubranycyh po cywilu ) i pytaja czego my tu taka piekna ekipa szukamy ...Po krotkich rozmowach okazalo sie ze sa to piraci z gieldy którzy w zamian za nietykalnosc pomaga ochonie zaporwadzac pozadek na giledzie ...Tak wiec wytlumaczylem ze przyjechalismy najebac handlarzy i zeby sie nie wtracali ...Po 20 min rozkminki podzedlem sam z pseudo ''ochrona'' do po prawdziwego szefa ochony z gieldy .A ten powiedzial ze nie moge tu nigo lac ..I w takich sparawach mam przychodzoc do niego ..Poszlismy na stoisko . i bylo tylko jedno zdnanie : Albo dajecie koledzie nowy pricesor , albo dostajecie wymowienie na wasze 4 stoiska i niecej juz was tu nie widze ...I oczywiscie procek dostalem ...i znam szefa ochrony ..A jak na zlosc znowu mi sie plyta glowna spalila i ...Co widze ?? Piekny usmiech na twarzy tego samego pana z firmy ...Dostalem w miare dobra plyte zastepcza( mimo ze na mojej zaobaczyl spalony kontroler pamieci i powiedzial ze to od ostrego krecenia..ale to nie jego sprawa a w serwisie nie musza wiedziec co on zauwazyl na płycie), a po odbior mojej nowej jade w soboe .Ktorko mowiąc z takimi hamami z gieldy czy ze sklepu tez TRZEBA PO HAMSKU !!! ''

no kiepska akcja :D jak ja bede mial problemy na gieldzie to bedziesz pierwsza osoba do ktorej sie zglosze ;) :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

'' Hehheh mnie chyba nikt nie przebije  Kupilem w wakacje 1800 xp i MSI KT3 Ultra Aru ...Po kilku dniach poprostu sprzet sie nie wlaczyl ...Pojechalem na WGK i : plyte mymienili mi od reki ...A procesor...Co tydzien dzwonilem do nich i mowili ze juz moge odebrac i zebym na gilde przyjechal ...JAk juz bylem na gieldzie to mowili ze proc za tydzien bo cos tam ..cos tam ...Za tydzien to samo ...I tak ze 3 razy ! W koncu na procek czekalem prawie miesiac ...A przy ostaniej wizycie powiedzialem gosciom ze stoiska ze maja w<span style="color:red;">[ciach!]</span>l za tydzien i sam se jakis procek od nich wezme .Tak wiec : W piatek wieczorem obdzwonilem chlopakow i w sobote wielka wyprawa na 2 fury na gielde...Weszlismy na gilde ( bylo nas chyba 9 , a wiekszosc z moich ''pomocnikow'' to niezłe bandziory ) ...I tu szok !!!! od razu na gildzie podbija do nas 4 przypakowanych typow ( normalnie ubranycyh po cywilu ) i pytaja czego my tu taka piekna ekipa szukamy ...Po krotkich rozmowach okazalo sie ze sa to piraci z gieldy którzy w zamian za nietykalnosc pomaga ochonie zaporwadzac pozadek na giledzie ...Tak wiec wytlumaczylem ze przyjechalismy najebac handlarzy i zeby sie nie wtracali ...Po 20 min rozkminki podzedlem sam z pseudo ''ochrona'' do po prawdziwego szefa ochony z gieldy .A ten powiedzial ze nie moge tu nigo lac ..I w takich sparawach mam przychodzoc do niego ..Poszlismy na stoisko . i bylo tylko jedno zdnanie : Albo dajecie koledzie nowy pricesor , albo dostajecie wymowienie na wasze 4 stoiska i niecej juz was tu nie widze ...I oczywiscie procek dostalem ...i znam szefa ochrony ..A jak na zlosc znowu mi sie plyta glowna spalila i ...Co widze ?? Piekny usmiech na twarzy tego samego pana z firmy ...Dostalem w miare dobra plyte zastepcza( mimo ze na mojej zaobaczyl spalony kontroler pamieci i powiedzial ze to od ostrego krecenia..ale to nie jego sprawa a w serwisie nie musza wiedziec co on zauwazyl na płycie), a po odbior mojej nowej jade w soboe .Ktorko mowiąc z takimi hamami z gieldy czy ze sklepu tez TRZEBA PO HAMSKU !!! ''

no kiepska akcja :D jak ja bede mial problemy na gieldzie to bedziesz pierwsza osoba do ktorej sie zglosze ;) :lol:

Spoko ...: :) a pozniej skoczymy na browarki :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja to mam ich gdzies nieuczciwych poznaje sie po twarzy jak zobacze ntakiego to zdaleka od niego ash bije od niego chamstfem i arogancja takich to trza tepic .

SORY A TOPIC TEN O RASIZMIE NIE WIEDZIALEM ZE NIEKTORZY PODEJDA DO TEGO TAK SCEPTYCZNIE :(:(:(:(:(:(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No wlasnie nie zastanowilem sie nad ta kwestia ;) Ale co jak co trza ryzykowac jak sie na ciebie zdenerwuje sprzedawca(bo mielscie inne zdani a jak wiadomo klient ma zawsze racje) to go olej zobacza to inni ludzie i nikt u nieg jush nie kupi bo zobacza jak traktuje klienta.I kto na tym zyska ;) (skarb panstwa ;) )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja to mam ich gdzies nieuczciwych poznaje sie po twarzy jak zobacze ntakiego to zdaleka od niego ash bije od niego chamstfem i arogancja takich to trza tepic .

nigdy nie oceniam ludzi po wygladzie.... i Ty tez lepiej tego wiecej nie rob... przez to mozna wiele stracic

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Qrde, dobry sposób. Też bym taki propagował gdyby ni to, że:

a) nie mam qumpli, jak to ładnie określiłeś : niezłych bandziorów

B) raczej nie wyglądam na osobę groźną

Ale tak powinno się robić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja sprawdziłem jeden, no dwa oje*** sprzedawce przy klientach, a później stać pod sklepem i gadać wchodzącym do środka, że pracują tam kłamcy i oszuści i co działa :D :D . Troche to chamskie, ale jak powiedział Czyzyk

"No cóż... life is brutal .... to jest Polska a nie elegancja francja i tu hama trzeba tepic po hamsku ...niestety"

Adam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No wlasnie, jak postepujecie z takimi delikwentami?

Straszycie rzecznikiem praw konsumenta, czy znacie jakies inne sposoby??

Jestem otwarty na wszystkie propozycje

Obić morde po pracy..a jak silnieszy to z kolegami ( no co...za takie coś można)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"]

Obić morde po pracy..a jak silnieszy to z kolegami ( no co...za takie coś można)

Tylko, ze wtedy na pewno nie odzyskam sprzetu :roll:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"]

Tylko, ze wtedy na pewno nie odzyskam sprzetu :roll:

zalezy jak obijesz , jak dobrze to napewno dostaniesz nowy sprzet

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi