PIT3R.PL Opublikowano 5 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2006 Witam Was wszystkich :) !! Wysępiłem w końcu kase od starszych na nowego kompa. 1,5 roku temu kupiłem sobie Durona 1,3 z GeForcem 2 MX 400 :D Chce żeby nowy komputer był troche bardziej "przyszłościowy" i żebym mógł sobie spokojnie pograć w nowe gierki przez najbliższe 100 lat :) [2 lata]. Na nowego kompa mam ok. 3000. Co myślicie o takim zestawie : AMD Athlon 64 3200+ BOX (Socket 939) Venice - biore go w wersji BOX bo jest tani w tym sklepie DFI LanParty UT nF4 Ultra-D PDP Patriot 1GB DDR 400MHz Dual CL 2.5 (2 x 512MB) z radiatorami GeForce 6800GS Microstar 256MB TV & DVI (PCI-E) Samsung SpinPoint 200 GB (8MB cache, Serial ATA II) Chieftec DX-01YL-D-U - kupie na Allegro Tagan 380W - PFC I teraz mam dylemat czy czekać na AM2 czy kupować teraz i cieszyć sie zyciem :D Co o tym myślicie i kiedy w końcu wyjdzie ten je#@*y socket ?? Znacie może jakiś tańszy sklep internetowy od morele.net ?? PS. Każda odpowiedz jest dla mnie równie ważna :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma1y Opublikowano 5 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2006 http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=182463 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ecuadoo Opublikowano 5 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2006 Brac teraz... na nowa pdstawke mozna czekac i czekac a i cena bedzie zawrotna... konfig jaki podajesz jest dobry, tylko wez dysk 250 GB, zawsze to wiecej... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SynchRo ! Opublikowano 5 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2006 i moze zamiast venice...menchester??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ecuadoo Opublikowano 5 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2006 A jak Ci sie uda wiecej kasy wysepic to moze cos z rodzinki 7800... ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lifanek Opublikowano 5 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2006 (edytowane) Poczekac oplaca sie zawsze ;) Moze bys pomyslal nad 7800gt. Zajzyj na proline.pl (komputronik.pl tez mozna spojrzec - oplaca sie wysylka przy wiekszych kwotach). co do zasilacza: http://www.cooling.pl/product_info.php?cPa...products_id=993 . Radze kupic wszystko w jednym sklepie (tak zeby suma byla najmniejsze - nie patrz na poszczegolne produkty). Bo wtedy masz wysylke za friko (przynajmniej w komputroniku - i to kurier DHL, jak wszystko dotepne na magazynie to w 3 masz u siebie). Edytowane 8 Lutego 2006 przez lifanek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jokerthc Opublikowano 7 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2006 Czekac mozna, ale jest jedno ALE. Marzy Ci sie GF7800GT, ok poczekasz jak wyjdzie nowy uklad GF, tylko ze wtedy prawie w zasiegu reki bedzie GF7800GTX 512MB i znow bedziesz chcial poczekac. Tak mozna do usranej smierci, to jest bledne kolo. Nie ma sensu czekac bierz to co mozesz i sie ciesz :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
verul Opublikowano 7 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2006 Ciekawe po co komu super szybka karta graficzna jak procek bedize wolny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 05_03_1992 Opublikowano 7 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2006 Czekac mozna, ale jest jedno ALE. Marzy Ci sie GF7800GT, ok poczekasz jak wyjdzie nowy uklad GF, tylko ze wtedy prawie w zasiegu reki bedzie GF7800GTX 512MB i znow bedziesz chcial poczekac. Tak mozna do usranej smierci, to jest bledne kolo. Nie ma sensu czekac bierz to co mozesz i sie ciesz :-P razja tak można do usrranej śmierci :mur: B) pozdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lifanek Opublikowano 7 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2006 Ciekawe po co komu super szybka karta graficzna jak procek bedize wolny. zeby za jakis czas kupic se lepszy procek, bo np mnie nie stac na taki wydatek za jednym razem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Luk3 Opublikowano 7 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2006 Ciekawe po co komu super szybka karta graficzna jak procek bedize wolny.jeszcze nie widziałem gry która zwalnia od procka kupionego rozsądnie tzn. nie low end w danym momencie zawsze wąskim gardłem jest karta prędzej czy później to wychodzi tak że to jest bez sensu co mówisz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lifanek Opublikowano 7 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2006 ja mam 7800gt i mi zwalnia counter strike source, najprawdopodobniej przez proca (silnik gry wymaga lepszego procesora). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nobish Opublikowano 7 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2006 PIT3R.PL-słabo szukałeś, na apollo.pl masz venice za 660 razem z wysyłką i dfi ultra za 480 co do zasilacza to na znak.pl są tanie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz Wróblewski Opublikowano 8 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2006 AMD Athlon 64 3200+ BOX (Socket 939) Venice - biore go w wersji BOX bo jest tani w tym sklepie W Apollo za 649zł kupisz takiego samego, tylko że na jądrze Menchester. Pozdrawiam B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PIT3R.PL Opublikowano 8 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2006 No dobra :D Wszystko fajnie i extra ale jest jeszcze pytanie "kiedy w końcu wyjdzie ten je#@*y socket AM2 ??". Ja słyszałem że jakoś w kwietniu tego roku :) i że procki i mobo nie będą wcale takie drogie. Aha, jeszcze mam pytanko - kiedy wychodzi nowa winda ?? :huh: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lifanek Opublikowano 8 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2006 ja bym bral s939. Niektorzy jada na gorszych i tez maja niezle wyniki. Jakbys chcial zauwazyc roznice na nowych socketach to bys musial kupic taki proc za 2k. Zastanow sie nad lekko uzywanym a64 s939. Co do windowsa (ma byc Longhorn) to nie licz na to ze ludzie go beda lubic. czytalem o tym duzo. On jako system ma kontrolowac wszystkie pliki czy sa legalne itp. Ma miec wladze tez nad takimi programami jak alcohol ;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PIT3R.PL Opublikowano 8 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2006 Ciekawe czy mam w moim kompie jakieś legalne pliki :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...