macmichael Opublikowano 5 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2006 Procesor: Sempron 64 3000+ s939 – 340 zł Chłodzenie: SCYTHE NINJA + WENTYLATOR FANDER FD-120S 120mm – 179 zł Płyta główna: MSI K8N Neo 4-F – 305 zł Radiator Zalman ZM-NB47J – 17zł Karta graficzna: Sapphire X800 GTO 256MB PCI-E Ultima – 689 zł Pamięć 2 x TWINMOS 512 MB DDR 400MHZ MAYOR – 2 x 160zł Obudowa Chieftec DX-01-BDU – 240zł Wentylatory: 2 x Arctic 80 (z przodu), 2 x 92 Fander (z boku), 1 x 120 Fander (z tyłu) –123 zł Koszt: 2213 zł To co już mam: Zasilacz: Tagan 380 Dysk: Samsung SpinPoint 200 GB (8MB cache, ATA/133) DVD-RW LG 4163B Co byście w tym zmienili, szczególnie chodzi mi o płytę i pamięci? Zależy mi bardzo na zestawie bardzo cichym. Rozważałem zakup geforce’a 6800GS, ale chłodzenie w tych kartach to jedna wielka porażka, a za bardzo nie chcę się bawić w jego zmienianie, więc raczej pozostane przy Ultimie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
torque Opublikowano 5 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2006 Ja bym zaproponował plyte główna Asrocka dual sata2 a jesli procek ma byc krecony to pamieci Kingmax hardcore. Natomiast cooler na procka moze AF 64pro ktoryjest nie wiele gorszy od ninjiy a tanszy o polowe a do tego procka nawet znacznie podkreconego powinnien starczyc, reszta jest bardzo dobrze skonfigurowana porzadny zestawik jednym słowem. pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz Wróblewski Opublikowano 5 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2006 RAM'y to może Patrioty 2x512MB A chłodzenie to AF64 Pro. ten Scythe będfzie tu zbędny, gdyż ma podobną wydajność do AF64 Pro, a jest dwukrotnie droższy. Pozdrawiam B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Santi Opublikowano 5 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2006 Tez mysle, ze do chlodzenia wystarczy w zupelnosci freezer 64pro, a dodatkowa stowke mozna przeznaczyc na karte graficzna i kupic 6800GS. Chlodzenie w karcie graficznej mozesz zmienic, a zreszta mozna ustawic tryby predkosci wiatraka na grafice dla pracy w trybie 2/3D i w tym pierwszym bedzie ona bardzo cicha. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma1y Opublikowano 5 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2006 RAM'y to może Patrioty 2x512MB A chłodzenie to AF64 Pro. ten Scythe będfzie tu zbędny, gdyż ma podobną wydajność do AF64 Pro, a jest dwukrotnie droższy. Pozdrawiam B) nie jest poodbna, ninja jest sporo lepsza ale jest tez 2x droższa więc jakość/cena wygrywa. sprecyzuj nastepnym razem, albo sza! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...