noctivus Opublikowano 6 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2006 (edytowane) Witam. Niedawno kupiłem nowy procesor i płytę główną : Intel Pentium 4 630 3GHz i ASUS P5P800. Zamówiłem ten sprzęt w sklepie internetowym. Jednak po zamontowaniu tych części, komputer się zawieszał nawet przy scandisc'u. Zaniosłem komputer do serwisu. Oni stwierdzili, że płyta główna jest szczelona. Odesłałem zepsutą część do Krakowa (sklepu internetowego) a w sklepie (w tym samym co serwis) kupiłem identyczną płytę główną. Wszystko działało - do czasu. Teraz znów po kilku minutach/godzinach komputer się zawiesza i czasami sam się restartuje. Moje podstawowe pytanie brzmi : Mam zasilacz 400W 20 pinowy (oczywiście płyta główna jest 24 pinowa). Czy nie mając przejściówki z 20 na 24 piny może się komputer zawieszać ? Oto moja konfiguracja sprzętu : 1) ASUS P5P800 2) Intel Pentium 4 630 3GHz 3) 512 DDR 266MHz 4) Radeon 9600 Pro 5) Augidy 6) Zasilacz 400W (20pin) Nie podałem np. mojego dysku, CD-ROM'ów itp. Jeżeli to jest istotne to podam... Czy miał ktoś podobny problem ? a może jakieś inne urządzenie w moim komputerze nie jest kompatybilne z pozostałymi podzespołami ? Czekam i pozdrawiam Edytowane 6 Lutego 2006 przez noctivus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shaqal Opublikowano 6 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2006 Bardziej istotna informacją niż twój hdd czy cdrom jest, to jakiej marki jest ten zasilacz. Bo problem najprawdopodobniej leży w tym, że on nie wyrabia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noctivus Opublikowano 6 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2006 No zasilacz faktycznie jest kiepski (z firmy Tracer) :-| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 6 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2006 On nie jest kiepskim zasilaczem. :rolleyes: Tego nie mozn nazwac zasilaczem. Co miales przedtem? Byly problemy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noctivus Opublikowano 6 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2006 Przedtem miałem AMD Athlon XP 1700+ i płytę EPOX'a (nie pamiętam numeru - chyba 8KHA+). Wszystko chodziło pięknie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AragornPL Opublikowano 6 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2006 (edytowane) A teraz kwestia nowej zasiłki ;) Fortron 400W - 89 zł Delta 350W (odpowiednik Chiefteca GPS-350EB-101A) - poniżej 100 zł Dostępne (chyba tylko) na Allegro Edytowane 6 Lutego 2006 przez AragornPL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noctivus Opublikowano 6 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2006 Zasilacz z Tracer'a kosztował 100zł. Planuje kupić coś w cenie od 150-200zł. Są w ogóle jakieś porządne zasilacze w tych cenach ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 6 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2006 Podane wyzej z allegro. Jezeli nie ufasz aukcjom pozostaje Zenfist.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_q_b_a_ Opublikowano 6 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2006 Dokładnie, Forton lub Delta, nie musisz wydawać 150 zł :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noctivus Opublikowano 7 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2006 Kupiłem zasilacz Chieftec'a : http://sklep.benchmark.pl/pelny_12153.html Narazie komputer chodzi bardzo dobrze. Zobaczymy jak dalej będzie się zachowywać... Dziękuje Wam wszystkim. Pozdrowienia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HucK Opublikowano 7 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2006 Uparty <_< taki sam zasilacz mogłeś kupić na allegro za 60 zł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noctivus Opublikowano 7 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2006 ja jakoś nie ufam Allegro i nie miałem zamiaru tam kupować. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekN8 Opublikowano 7 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2006 Miałem to samo. Okazało sie ze mam uszkodzona pamiec. Wymienilem na kingstona i jest ok. Mam athlona 2400+, plyte msi, zasilacz 300w nie wiem jaka firma. :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...