YogiCK Opublikowano 7 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2006 Potrzebuje szybkiej odpowiedzi (najlepiej do czwartku): Czy do chłodzenia AMD Athlona 800 przy standardowym taktowaniu bedzie wystarczył aluminiowo-miedziany boxowy radiator z durona 1600 + Arctic FAN Pro TC?? Siostrze zlozylem ostatnio komputerek na takim procesorze i jako chlodzenie zalozylem stary radiator z mojego durona. Niestety okazal sie bardzo glosny. Dlatego wpadlem na pomysl zmiany wentylatora na tego Arctica. Napiszcie wiec szybko czy bedzie on wystarczyl. Prosze o szybka odpowiedz poniewaz musze do czwartku wiedziec czy go kupowac (moge go miec za 7 zl) czy szukac zegos innego. Z gory thx. Yogick Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radeksz Opublikowano 7 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2006 spokojnie powinnien dac rade i bedzie cisza Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blank2424 Opublikowano 8 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2006 ja bym taki pewny nie był, bo ma on słaby przepływ, a jeśli radiator będzie ciepły wbudowany czujnik zwiększy prędkośc wentyla, jak ne będzie dawał rady, szybkość sietak zwiększy że wreszcie będzie on nie do wytrzymania;) ale do tego daleko, żeby osiągnął pełną moc na 12v;) ja bym polecił coś innego;) silverstone 92mm montowany w 80mm, doinwestuj te 9zł:) i regulator obrotów poza tym przesmaruj go dobrą pastą;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erOl Opublikowano 8 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2006 Da rade... ja u dziewczyny na duronie 950 zamontowalem ten wiatrak na zwyklym aluminium... W budzie narazie nic nie wtlacza powietrza a wyciaga jedna 80 i zasilacz! Temp 33-36 'C a wiatrak maxymalnie kreci sie 1500'C Ten sam wsadzilem do zasilacza tam dochodzi do 1800 ale dalej jest cicho.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blank2424 Opublikowano 8 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2006 miałem durona 700 i nie dawał rady:] temp na boxowym w stresie była ok 53 stopni stąd moją stwierdzenie i przypuszczenie:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 9 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2006 (edytowane) To jaki byscie zaproponowali?? Najlepiej w cenie kolo 15 zl i nie na allegro. Zakup narazie odroczony. Edytowane 9 Lutego 2006 przez YogiCK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blank2424 Opublikowano 9 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2006 glacial tech, za taką cenę może uda Ci siego wyrwać w wersji oem:) dość wydajne bydle ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 10 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2006 Na nic wiecej nie starczy?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blank2424 Opublikowano 10 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2006 szukaj tego glacial techa;) naprawde warto go kupić a za 15zł dasz rade:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...