yeyoo Opublikowano 9 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2006 (edytowane) witam, znudzony ciaglym szumem mojego wentyla postanowilem sobie zlozyc chlodzenie wodne, a ze jest to moj pierwszy taki wynalazek chcialem sie troche poradzic. B) wybralem sobie taki stuff: blok> Abadon CPU 2/prison pro (od kumpla za 75zeta) + zapinka za1 bo nie mam otworo wokol socketa :/ // 75-95zeta pompa> atman 304 // 34 zeta chlodnica> jeszcze mysle (moze wezme cos zamowie z niemiec albo na allegro) // 70-120zeta weze i krocce> jeszcze nie wiem ;) ale pomysle // 30 razem ~ 229-289 czy taki zestawik styknie ? mozecie cos poradzic?? :] //maly update :} Edytowane 9 Lutego 2006 przez kfachu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PSYLO Opublikowano 9 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2006 Wentylator jeszcze :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yeyoo Opublikowano 9 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2006 to juz najmniejszy problem :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 9 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2006 Pomyśl nad jakąś fajną chłodniczką, bo to ona odpowiada za wydajność całego układu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Garfield^ Opublikowano 9 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2006 ja bym bral prisona, cos miskowego albo f2s :) pompka chyba styknie, a co do chlodnicy to mysle jesli allegro kadet/lada tak btw mam kadeta z shroudem i crystal fanem na sprzedaz :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yeyoo Opublikowano 9 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2006 ile bys chcial za tego kadeta ?? B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
victor89 Opublikowano 9 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2006 tylko cały układ oprzyj o wiatraki fandera... Na chłodniczke przeznaczyłbym jednak troche więcej siana, gdyż jest to kluczowy element WC Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek_Qomi Opublikowano 9 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2006 Dowiedz sie, czy aby napewno ta pompka, co chcesz ją kupić, jest cicha. Bo jeśli głównie ci zależy na ciszy to ona ma tu decydujące znaczenie. Żeby nie okazało sie że jej hałas będzie większy od tego co masz teraz. Ja na nieszczęście kupiłem takiego dziada, że powoduje duże wibracje. :angry: co nawet zagłusza mi te wentylki co mam :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oskarro Opublikowano 9 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2006 nie wiem jak ten aquaSZUT, ale mój aquaEL, jest cichy. a co do chłodnicy, to sie zgadzam, kluczowy element wc. na tym sie powinno najmniej oszczędzać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkwd40 Opublikowano 9 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2006 a nie lepiej pompeczke wziac jakiegos atmana 304 i zmodowac na inline i miec układ bez reza? Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yeyoo Opublikowano 9 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2006 a ile kosztuje taki atman 304 ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PSYLO Opublikowano 9 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2006 Ja za mojego dałem 33zł. Pracuje co prawda w zbiorniku, obłożony gąbką, ale jest niesłyszalny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yeyoo Opublikowano 9 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2006 sprawdzilem w jakims sklepie, 52zl, czyli wystatczy "przykrecic" krociec i uszczelnic, tak ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 9 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2006 tak, wystarczy, zobacz na www.zoosfera.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
binek Opublikowano 9 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2006 Juz to widze... binek zmontuj mi WC ;) hehe joke Chlodniczka mysle ze najlepiej w twoim przypadku jakis kadeciak lub cos podobnej konstrukcji. Z niemiec masz za troche grubsze siano. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkwd40 Opublikowano 9 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2006 krucce 1/2cala ja mam zmodowanego atmana 305, troszke rozszerzyc otwory, wbyc kruciec, wyjąć, posmarowac najlepiej dwuskładnikowym klejem o nzawie distal i jeszcze raz wbić. Mozesz zobaczyc jak wygląda mój atman, link do mojego wc masz w sygnaturce. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...