amdek Opublikowano 3 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2003 Wiem ze w RH nie ma obslugi mp3 wiec zassalem do xmms specjalny dodatek z jego strony mpg123 czy cos takiego :( zainstalowalem , odpalam xmms ,odpalam mp3 i ten qwa zamiast grac to mi cos tylko przewinal szybko piosenke !! Potem zobaczylem ze on po prostu mi je przerabial na wav !! Czemu ?? Szykalem w opcjach zmienialem ale dalej nic !!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 4 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2003 Wiem ze w RH nie ma obslugi mp3 wiec zassalem do xmms specjalny dodatek z jego strony mpg123 czy cos takiego :( zainstalowalem , odpalam xmms ,odpalam mp3 i ten qwa zamiast grac to mi cos tylko przewinal szybko piosenke !! Potem zobaczylem ze on po prostu mi je przerabial na wav !! Czemu ?? Szykalem w opcjach zmienialem ale dalej nic !!!Jak to przerabiał? Może wyjście masz ustawione do pliku? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 4 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2003 Może daleś mu jakiegoś plug-in'a który robi Wav-y ?? Trzeba dodać zwykły dekomprsor do mp3 bo rh go nie ma ze wzgledu na prawo itp. Ja tak zrobiłem i śmiga tylko że mój plug-in to nie był jakiś 123 tylko inaczej się nazywał. Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amdek Opublikowano 5 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2003 Wiec w ustawieniach nic nie zmienialem !!! A to cos nazywalo sie : xmms-mpg123-1.2.7-13.i386.rpm !!! Jak lecialo zainstalowalem , nic nie krzyczal, wiec odpalilem xmms wzialem mp3, i tylko wskaznik postepu smignal mi na piosence 4min. w jakies 5 sek.. Nie wiedzialem o co chodzi ,az w koncu w katalogu domowym znalazlem wave o tej samej nazwie co mp3 !!! (w sumie raz probowalem go odpalic -wavea ale cus ni poszlo :( ) !! Wiec ja ni wim o co chodzi !! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 5 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2003 Wiec w ustawieniach nic nie zmienialem !!!Ustawienia->wtyczki wewy dźwięku->wtyczka wyjściowa. Masz tam ustawioną wtyczkę zapisu na dysk! No, to wisisz mi kolejne piwo 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amdek Opublikowano 7 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2003 Powiedzieliscie co wiedzieliscie a u mnie i tak raz dziala a potem znowu nie dziala ,albo w trakcie odtwarzania wywala blad ze mu nagle wtyczka sie zmienila na zla :( Oj cos w kosciach czuje ze przesiade sie na M9.0 bo ten RH jest calkowicie niedopracowany , nie bardzo wim jak taki w sumie chlam wypuscili na rynek toz to zenada :( RH ma problemy z prawem jesli chodzi o mp3 a tu nagle Mand nie ma ciekawa qwa sprawa :( Szkoda slow !! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R4DOS Opublikowano 11 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2003 w rh8.0 nie ma a w 7.2 jet?? dziwne :P.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigfan Opublikowano 16 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2003 www.xmms.org Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amdek Opublikowano 20 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2003 Wiem ze troche osob oglada te posty, wiec w kwestii wyjasnienia jak rozwiazalem ten problem : 1. Trzeba zainstalowac xmms-mpg123-xxx (ja mam wersje 1.2.7) wtedy ju mamy mozliwosc odtwarzania mp3 na xmms. 2.Wazniejsza jest jednak odpowiednia konfiguracja wtyczek wejscia - wyjscia, bo od nich wlasciwie wszystko zalezy. Domyslnie ustawiona jest OSS ale z nia moga byc takie problemy jak opisywalem powyzej, osobiscie proponuje ja wlaczyc po skomilowaniu driverow,lib i tools ALSA bo dopiero wtedy OSS jest bezproblemowe (konfiguracje OSS z ALSA moge opisaj jesli by ktos chcial :P ). 3.Zamiast OSS ustailem arts - malo opcji konfiguracji ale jest calkowicie bezproblemowy, glosnosc i opcje arts mozemy zmieniac poleceniem artscontrol (ale nie dziala ono spod konsoli). W ten sposob rozwiazalem ten wkurzajacy problem :( Ale wciaz nie moge zrozumiec jak taka dystrybucja nie ma obslugi mp3, a np Mandrake ma !!!! Dziwne rzeczy :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...