B3T0N Opublikowano 4 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2003 mam pyt : jakie temperatury powinno sie miec (Athlon 1600+) na WC o tych parametrach : - WB miko Cu - Aquaszut 600L/h - Wiadro 15L - brak chlodnicy - pasta badziewna silikonowa Drugie : - ile zbije temperatury dolozenie chlodnicy + nalozenie srebrnej pasty? moje wyniki na WC : idle : temperatura rosnie do 40st i stoi hardcore: 44st i nie rosnie - moze czasem osiagnie 45st troche mnie to martwi - blok mam dobrze zalozony......ale jakos dziwnie tak.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
--=KOBE=-- Opublikowano 4 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2003 zasadnicze pytanie - proc krecony czy nie ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B3T0N Opublikowano 4 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2003 sory ze nie wspomnialem - NIE KRECONY - dziewica... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
--=KOBE=-- Opublikowano 4 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2003 mysle ze nie jest to za wysoka temp ... proc wydziela ze 60W ciepla ( mniej wiecej ) nie masz chlodnicy , pasta slaba ... wiec chyba w normie, dobrze mi sie wydaje?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B3T0N Opublikowano 4 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2003 jeszcze jutro (heh znaczy dzis...) wyszlifuje blok: kolejnosc jest taka ?? najpierw 100 papier , potem coraz drobniejszy ???? duzo daje szlifowanie ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
--=KOBE=-- Opublikowano 4 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2003 moze zbijesz o 1 stopien :D poszukaj lepiej chlodnicy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ModdingKing Opublikowano 4 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2003 zacznij od papieru 360 potem 600, 800, 1000, 1200 ja tak blok swój wyszlifowałem na lustro a temp masz normalną powiem nawet że dobra dodaj jakąś nagrzewnice (dobre to polonez, lublinek) koszt takiej na złomie lub szrotach to około 10-30 zł ja dałem 10 :) i bedzie git Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
McBenner Opublikowano 4 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2003 Jak dasz paste srebrna to moze ci to dac jeden stopien mniej, no w porywach 2 jesli tamta stara pasta jest stara wysuszona i do [gluteus maximus] ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hotkey Opublikowano 4 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2003 Ja na swoim 1700 nie kręconym mam 41 C przy normalnej pracy(Winamp, Outlook, 5-15 okien IE, GG, Speedfan, V-tuner, asystenyt drukarki, Waterfall). Jak widać używam "oziębiacza" Waterfall. Niestety w stersie dochodzi do 50!!(kilka h). Pasta Titan. Wiatrak jak w podpisie. Inczej mówiąc masz normalną temp. PS. McBenner sorki, że się nie odzywam, ale czasu ni mam :( Może w ferie się wkońcu zabiorę do bicia twego rekordu. Kiedy będziesz miał wkońcu tego AXP?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
...:::Piter:::... Opublikowano 5 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2003 J na swoi 1.6 podkręcony na 1.9 na WC z nagrzewnicą za oknem mam 17*C - 23*C, 23*C mam przy maksymalnym opciążeniu, a WC mam z CPC!!! :lol: I dlamnie jest spox, chociaż niedługo wymieniam bloczek i popmpke 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 5 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2003 ma mam 41*C na procu na 1.7V i 1680MHz TULIPAN przypominam nie mam nagrzewnicy tylko akwarium 14L i pompke 600l/h blok made by myself :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 5 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2003 mam pyt : jakie temperatury powinno sie miec (Athlon 1600+) na WC o tych parametrach : - WB miko Cu - Aquaszut 600L/h - Wiadro 15L - brak chlodnicy - pasta badziewna silikonowa Drugie : - ile zbije temperatury dolozenie chlodnicy + nalozenie srebrnej pasty? moje wyniki na WC : idle : temperatura rosnie do 40st i stoi hardcore: 44st i nie rosnie - moze czasem osiagnie 45st troche mnie to martwi - blok mam dobrze zalozony......ale jakos dziwnie tak.... To masz cos marne to WC.Ja na moim AC mam max 44'C i na procu takim jak w podpisie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piszczel Opublikowano 5 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2003 Mam A1600+@2100 (1750MHz; 1,85V). Na WC bez chłodnicy temp. dochodziła do 60C (Zbiornik to akwarium 11litrów, pompka 600l/h). Po założeniu nagrzewnicy od golfa temperatura nie przekracza nigdy 50C. Wiem że nie jest najlepiej, ale chłodnica leży w rogu pokoju za kompem i ma BARDZO słabą wentylację. Zanim uszczelniłam okna na zimę, a chłodnica leżała przy oknie balkonowym (wiało jak cholera) to temperatura nie przekraczała 35C. Oczywiście na chłodnicy zero wiatraczków. Zmieniam teraz akwarium na pojemnik (ok. 0,5 litra), z tą samą pompką. Nara. Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...