Skocz do zawartości
kim.

Oceńcie Mój Zestaw

Rekomendowane odpowiedzi

Sorki kim. że się podpinam ale nie chce śmiecić a mam podobną proźbe, tyle że zestaw jest kompletny i do 2000zł - no miał byc ale się nie zmieściłem i teraz kombinuje co zmienić żeby się zmieścić. A oto co wymyśliłem:

Sempron 3000+ OEM 395zł + Pentagram NX-80 Al OEM 30zł

mobo Gigabyte K8NF-9 280zł (ewentualnie coś innego)

pamięć 2x512MB DDR TwinMos Dual 301zł

grafa GF6600GT 128MB MSI za 450zł

dysk śmamsung SATAII 120GB NCQ 275zł

FDD NEC 35zł

DVDRW BENQ 1650 152zł

Zasilator Chieftec 350W 165zł

jakaś buda za ok 100zł

Suma ok 2100zł :?

Z góry dzięki za pomoc i ocene

PS: Allegro odpada (komp nie dla mnie a dla kolegi i to jego decyzja) a ceny są ze sklepu www.apollo.pl

PS2: a moze poprostu dać 2x256MB pamięci i po kłopocie :?::?::?:

Edytowane przez Paweł666

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sorki kim. że się podpinam ale nie chce śmiecić a mam podobną proźbe, tyle że zestaw jest kompletny i do 2000zł - no miał byc ale się nie zmieściłem i teraz kombinuje co zmienić żeby się zmieścić. A oto co wymyśliłem:

Sempron 3000+ OEM 395zł + Pentagram NX-80 Al OEM 30zł

mobo Gigabyte K8NF-9 280zł (ewentualnie coś innego)

pamięć 2x512MB DDR TwinMos Dual 301zł

grafa GF6600GT 128MB MSI za 450zł

dysk śmamsung SATAII 120GB NCQ 275zł

FDD NEC 35zł

DVDRW BENQ 1650 152zł

Zasilator Chieftec 350W 165zł

jakaś buda za ok 100zł

Suma ok 2100zł :?

Z góry dzięki za pomoc i ocene

PS: Allegro odpada (komp nie dla mnie a dla kolegi i to jego decyzja) a ceny są ze sklepu www.apollo.pl

PS2: a moze poprostu dać 2x256MB pamięci i po kłopocie :?::?::?:

Może HDD Seagate to się utnie przy odrobinie szczęścia jakieś 75zł grafe szkoda zmieniać bo msi nx6600 bez GT ma ledwie 5400 pkt w 3dm03 bez o/c. No i ten RAM... możesz kupić 2x256 twinmos a potem drugie takie tylko że przy o/c będą problemy z dwóch powodów AMD ma problemy z obsługą 4 kości ramu szczególnie przy o/c (przynajmniej na venicach tak jest) a drugi error to to że te twinmosy mają w zasadzie zerowe OC :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może HDD Seagate to się utnie przy odrobinie szczęścia jakieś 75zł grafe szkoda zmieniać bo msi nx6600 bez GT ma ledwie 5400 pkt w 3dm03 bez o/c. No i ten RAM... możesz kupić 2x256 twinmos a potem drugie takie tylko że przy o/c będą problemy z dwóch powodów AMD ma problemy z obsługą 4 kości ramu szczególnie przy o/c (przynajmniej na venicach tak jest) a drugi error to to że te twinmosy mają w zasadzie zerowe OC :/

Hmm, gdzie widziałeś dysk Seagate 120GB za 200zł :?: Co do grafy to jeszcze się zastanawiałem czy nie lepszy będzie radek X1600Pro, tyle że wyniki w testach ma takie jakieś rozrzucone raz jest lepszy a raz nie dorasta do pięt 6600GT - może nowsze stery coś zmieniły. A ramy to nie wiem czy takie złe jak za 300zł - kolega ma i wykręcił do 230MHz (timingi nie wiem jakie) - żadna rewelacja ale zero to to napewnmo nie jest :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi