scota Opublikowano 10 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2006 Mam denerwujący problem z czcionką. Menu na górze, pod prawym przyciskiem itp jest wypisane malutką, pokręconą czcionką której praktycznie nie da się przeczytać. Szukałem w opcjach ale nie znalazłem możliwości zmienieniea jej. Na stronach czcionka jest ok, można ją zmieniać ale ta .... Porszę o pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prymitive Opublikowano 10 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2006 Mam denerwujący problem z czcionką. Menu na górze, pod prawym przyciskiem itp jest wypisane malutką, pokręconą czcionką której praktycznie nie da się przeczytać. Szukałem w opcjach ale nie znalazłem możliwości zmienieniea jej. Na stronach czcionka jest ok, można ją zmieniać ale ta .... Porszę o pomoc. Jeśli używasz wersji statycznej to nie wiem jak to objeść ale jeśli używasz współdzielonego qt to możesz odpalić opere ze stylem z kde (o ile go używasz), jak masz kde to odpal opera z konsoli poleceniem: opera -style plastik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scota Opublikowano 10 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2006 (edytowane) No niestety wszystko wygląda jak poprzednio, kde używam. PS Mam do tego jeszcze problem z javą. Postępuję jak http://mozillapl.org/projekty/Wtyczki/Java tylko zamiast katalogów mozilli kopiuje do /usr/lib/opera/plugins/ /home/karol/.netscape6/plugins/ /home/karol/.netscape/plugins/ Pliki tam są ale java dalej nie działa. Edytowane 11 Lutego 2006 przez scota Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scota Opublikowano 11 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2006 Proszę o pomoc. To jest najlepsza przeglądarka ale teraz ciężko z nią pracować :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xosrow Opublikowano 14 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2006 Proszę o pomoc. To jest najlepsza przeglądarka ale teraz ciężko z nią pracować :/ w wersji angilelskiej jest tak: Tools>Preferences>Advanced>Fonts>Interface menus i ustaw właściwą czcionkę Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paulo Opublikowano 14 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2006 To raczej nie o tę czcionkę chodzi. Wystarczy ściągnąć Operę w wersji Shared. tylko zamiast katalogów mozilli kopiuje do /usr/lib/opera/plugins/ /home/karol/.netscape6/plugins/ /home/karol/.netscape/plugins/ Pliki tam są ale java dalej nie działa. Nie masz nic kopiować tylko zrobić dowiązanie do libjavaplugin_oji.so. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piteq Opublikowano 15 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2006 Enabling Java in Opera for Linux Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...