Twój Pan Opublikowano 10 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2006 Cześć :) Nie lubie projektów, które ciągnał się miesiącami, a jakiekolwiek postepy są co 3 tygodnie, wiec zaprezentuje w miare gotowy projekcik :) . Jak zwykle jest coś jeszcze do zmienienia/poprawy/wymiany, ale już niemam siły na to dziadostwo :-P . Jest to już drugie wcielenie tego układziku, wcześniej był to chillerek (data narodzin - połowa VIII.05) - niestety, nie spełniał moich oczekiwań w 100%, wiec przyszedł czas na zmiany, a konkretnie... konkretne FyCy :) . Hmmm, moze zaczne od podzespołów :-P : - Aspera 1/2HP R22 (~300W) - Skraplacz... jaki nie mam pojęcia, ważne ze daje rade - 4x Arctic Pro TC (80x80) - HX z rurki 10mm i kapilary 2.3mm, długość ~2m. Taki freestyle :D - CPEV :) - giętka ssąca ~60cm - Desuperheater ;) - Pure R290 :) - EVAP...... będzie inny wiec pomińmy jego kwestie :-P Plany na przyszłość (kolejność przypadkowa): - EVAP chilly1 style - lekka modyfikacja "gazowa", w planach R507. - pare malo istotnych drobiazgów Głównym założeniem jest wydajność, wygląd nie jest najlepszy bo na tym mi nie zalezy . Rzecz z której jestem bardzo zadowolony to wielkość układu - jest bardzo malutki, w porównaniu do innych krów :) (~30cm x ~25cm, wysokosc ~30cm) Układzik został złożony do kupy przez Przemka2f pod moim ścisłym nadzorem ;). Cały czas stałem i go popędzałem.. yyy to znaczy razem robilismy wszystko ;) . Chłopak ma wszystkie niezbędne narzędzia, więc nie miałem za bardzo innego wyboru. Nie będę sie rozpisywał o układzie wszystko widać bardzo ładnie na fotkach ;). Zapomniałbym o ważnej rzeczy, temperatury..... Niestety podam je dopiero jak dogadam sie z termometrem, bo coś mnie ostatnio olewa (pozdro piotres ;) ) . ZDJĘCIA w stanie... surowym Pierwsze testy: Bez kalibracji i innych g*wien - zalozone i odpalone na prowizorycznej zapince. Tak wygląda mój komputer. Prawda, że przytulnie? Teraz chyba najważniejsze.... wyniki OC... BRAK CB daje o sobie znać :-) . Nieważne czy mam 2.1ghz czy 3.1GHz, wywala sie nawet w spi1m. AMD powa... <_< Wyglad aktualny: Pozdrawiam :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Serek_s91 Opublikowano 10 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2006 (edytowane) Kolejne FC :D Fajnie sie prezentuje chociaż parownik nienapaja optymizmem :D Tylko po co Ci one skoro jak mówisz masz Cb ?? No i jaki koszt jeśli można spytać? Edytowane 10 Lutego 2006 przez Serek_s91 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 10 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2006 (edytowane) Kolejne FC :D Fajnie sie prezentuje :P Tylko po co Ci one skoro jak mówisz masz Cb ?? :D No i jaki koszt jeśli można spytać? moj proc tez ma cb i tez robie fc ;] jak jest czym chlodzic to zawsze znajdzie sie coi chlodzic, nawet browarek dobry :rolleyes: MaSell: ale male to to...... moj bedzie wiekszy... troche ;] Edytowane 10 Lutego 2006 przez kszonek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 10 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2006 (edytowane) Kolejne FC :D Fajnie sie prezentuje chociaż parownik nienapaja optymizmem :D Tylko po co Ci one skoro jak mówisz masz Cb ?? icon_biggrin3.gif No i jaki koszt jeśli można spytać? Mowilem, zeby nie wspominac o parowniku :lol:. Cena nie wiem dokladnie jaka (bo w pewnym momencie przestalem liczyc), ale napewno ułamek tego co za markowe FC u Raven'a czy piotres'a ;) CPU zawsze mozna zmienić :D moj proc tez ma cb i tez robie fc ;] jak jest czym chlodzic to zawsze znajdzie sie coi chlodzic, nawet browarek dobry :rolleyes: MaSell: ale male to to...... mopj bedzie wiekszy... troche ;] Juz bardziej tego nieda sie upchać chyba, ale poprubuje troche jeszcze rurki pozginac :D . Wentylki opierają sie o kompresor ;) PS w planach cos duuuuużo mniejszego :D Edytowane 10 Lutego 2006 przez MaSell Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 10 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2006 Mati to teraz co ? Czekasz na swojego cedarka :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 10 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2006 Mati to teraz co ? Czekasz na swojego cedarka :rolleyes: Hyhy wlasnie dorwałem venice E3 0517DPMW... pozatym mam tez fajnego P2 233@490MHz na WC :D - bedzie co meczyć :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Świder Opublikowano 10 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2006 No takie...hmm.. niechlujne strasznie :P wiem, ze budżetowe... ale o jakiś ład i porządek mogłeś sie postarać :P Ogólnie fajnie, że działa ;) i fajnie, że masz przemka blisko co ma narzędzia... też by mi taki ktoś siadł z osprzętem :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muciek Opublikowano 10 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2006 Strasznie połamana ta rurka na wymienniku ;) Musisz opieprzyc Przemusia, mi o wiele ładniej polutował parownik :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 10 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2006 (edytowane) Strasznie połamana ta rurka na wymienniku ;) Musisz opieprzyc Przemusia, mi o wiele ładniej polutował parownik :P Coś nam nieszło robienie wymiennika, tylko w jednym mijescu taki brzydki :D . Jak zaizolowane to niewidać ;) A parownik to taki aby był narazie - przyda sie kiedys na vga bo ma fajne rozmiary :wink: No takie...hmm.. niechlujne strasznie :P wiem, ze budżetowe... ale o jakiś ład i porządek mogłeś sie postarać :P esteta sie znalazł :lol: Edytowane 10 Lutego 2006 przez MaSell Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Świder Opublikowano 10 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2006 esteta sie znalazł :lol:No co ? Ja się ostatnio przynamniej staram :mrgreen: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LukeXE Opublikowano 10 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2006 Strasznie dziko to jest zrobione, mozna było się ciut bardziej postarać :) Ten skraplacz ma jakiś nawiew ? Bo nie widze na fotkach, chyba ze te dwa kabelki co od niego odchodza to zasilanie wentylatora. Ważne, że działa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 10 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2006 Ten skraplacz ma jakiś nawiew ? Bo nie widze na fotkach, chyba ze te dwa kabelki co od niego odchodza to zasilanie wentylatora. 4x80mm, nie widac ich bo sa schowane w szrudzie :wink: . Testy byly na 1x120 delta :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemek2f Opublikowano 10 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2006 PS w planach cos duuuuużo mniejszego :D np takie http://img151.imageshack.us/my.php?image=fc9gi.jpg B) te fc wyszło okropnie ja sie do niego nie przyznaje :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 10 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2006 np takie http://img151.imageshack.us/my.php?image=fc9gi.jpg B) te fc wyszło okropnie ja sie do niego nie przyznaje :rolleyes: No tak z 2x mniejsze od tej krowy :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rhezuz Opublikowano 11 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2006 (edytowane) może i za ładnie nie wyglada ale działa :) (chociaz można było ładniej powyginac te rurki , teraz to wyglada jak wyciagniete ze złomu i przyspawane do kompresora :) heh ale ja nie krytykuje) Edytowane 11 Lutego 2006 przez rhezuz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemek2f Opublikowano 11 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2006 (edytowane) No tak z 2x mniejsze od tej krowy :D dało by sie miejsze ale bez hx a ja cchiałem koniecznie hx :P bo daje dosc duzo :) » Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... « upchaj fc z hx wielkosc mojego na podstawie 40x18cm to przyjade i Ci pogratuluje :lol: moje ma "tylko" 55cm Edytowane 11 Lutego 2006 przez przemek2f Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...