Skocz do zawartości
angst

Jaka Moc Zasilacza Do Mojego Konfigu?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Niestety nie znalazłem nic podobnego w innych tematach, dlatego mam pytanie do was :)

moja konfiguracja:

prpocesor: Pentium 4 HT 3 GHz 630 LGA 775

płyta: Gigabyte 8I945P

grafika: Geforce 6600GT

pamięć: 1GB

2x HDD Seagate 80 i 120 GB

tuner telewizyjny

karta sieciowa

karta dźwiękowa

Czy potrzebny będzie zasilacz 400 W czy wystarczy dobra 350?

Jakie modele polecacie do 200 PLN?

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fortron/Source FSP400-PFN

Ledwie 85ziko a jest najlepszy w swojej klasie.

tak, myślałem nad nim, ale on ma tylko 15A na linii 12V... Wydaje mi się że to za mało

Poza tym stawiam sobie warunek że zasilacz musi być standardu ATX 2.0. (Z tego powodu wyeliminowałem Enermaksa EG-375 AX-VE, to był ATX ver 1.3)

:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak, myślałem nad nim, ale on ma tylko 15A na linii 12V... Wydaje mi się że to za mało

Poza tym stawiam sobie warunek że zasilacz musi być standardu ATX 2.0. (Z tego powodu wyeliminowałem Enermaksa EG-375 AX-VE, to był ATX ver 1.3)

:)

bierz huntkeya 350W

ewentualnie dopłać te 30 zł do tagana 380 U01 napewno nie pożałujesz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

kupiłem ostatecznie Chiefteca GPS 400AA-101A, tyle że nie wiem jaką obudowę do niego dokupić. Myłślałem o Modecom Nice II, ale nie mogę się zorietnować czy będzie pasował,

ewetnualnie jaką inną obudowę proponujecie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

kupiłem ostatecznie Chiefteca GPS 400AA-101A, tyle że nie wiem jaką obudowę do niego dokupić. Myłślałem o Modecom Nice II, ale nie mogę się zorietnować czy będzie pasował,

ewetnualnie jaką inną obudowę proponujecie?

Powinien pasować do każdej standardowej obudowy (mam na myśli midi ATX), więc wybieraj jaką chcesz ;)

BTW Chieftec - bardzo dobry wybór ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak myślałem, ale otwory na wkręty są w tym zasilaczu rozmieszczone niesymetrycznie (dwa na górze są trochę bliżej środka)

Wydaje się, że trzeba by było wiercić otwory w obudowie, a wolałbym tego uniknąć, stąd moje pytanie....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi