luther Opublikowano 11 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2006 mam dylemat ;) mam raptorka 74GB, a na nim postawiony system. zastanawiam się czy zbierać kasę na jeszcze jednego i spiąć je w raid0 czy moze sprzedać go, a zamiast tego kupić np jakies 2 dyski 40GB sataII i spiąć je również w raid0 głównie chodzi o to czy będzie aż taka wielka różnica w wydajności i komforcie pracy jeżeli na macierzy tej będzie system operacyjny oraz wszystkie zainstalowane gry i programy chciałbym poznaćz Wasze opinie na ten temat, z góry dzięki :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ecuadoo Opublikowano 11 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2006 Dokup drugiego Raptora, te dyski sa masakrycznie wydajne, wiec w raid0 powinny radzic sobie rownie dobrze :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kain Opublikowano 12 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2006 Jest jedno ale - chlodny i cichy to ten komp nie bedzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ecuadoo Opublikowano 12 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2006 no cichy to na pewno, ale nie ma sie co dziwic Raptorki sie szybko kreca 10 000 wiec bedzie je slychac ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luther Opublikowano 14 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2006 Jest jedno ale - chlodny i cichy to ten komp nie bedzie. jeżeli chodzi o chłodzenie to temperatura mojego raptora wynosi max 29C przy chłodzeniu wentylatorkiem arctic cooling fan pro 2, a dysk jest wyciszony takimi śmiesznymi gumkami więc bardziej głośne są pozostałe dyski, których jeszcze nie wyciszyłem wiec w tym przypadku się z Tobą nie zgodzę :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kain Opublikowano 14 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2006 To troche zmienia postac rzeczy, ale cos czuje ze te 10k rpm to i tak slychac ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luther Opublikowano 15 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2006 To troche zmienia postac rzeczy, ale cos czuje ze te 10k rpm to i tak slychac ;) słychać, ale jest to naprawde "cichy szelest" podczas spoczynku, jedynie podczas wyszukiwania danych daje znać o sobie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość majkel84 Opublikowano 15 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2006 lepiej 2x jakieś zwykłe duże dyski - np . Seagate 7200.9 większe konstrukcje mają taką gęstość upakowania że już nie trzeba 10rpm żeby osiagnąć taką wydajność Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...