siloe Opublikowano 12 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2006 Witam, wiem, ze moje pytanie jest zapewne banalne, lecz potrzebuje odpowiedzi, w sumie potwierdzenia. czy odtwrzacz dvd moge podlaczyc do zestawu glosnikow od kompa (5.1) i uzywac go jako sprzetu grajacego? Wypowiedzcie sie prosze, bo nie chce wtopicz z kupieniem tego sprzetu... Z gory dziekuje! Siloe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lumperator Opublikowano 12 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2006 Chodzi Ci o stacjonarny odtwarzacz DVD? I co to za głośniki ? Jeżeli zestaw głośnikowy posiada dodatkowe wejscie audio w postaci złącza SPDiF to z komputera wypuszczasz dźwięk analogowo (kabelki minijack > chinch), a z DVD cyfrowo (optyczny Toslink, lub elektryczny RCA). Dotyczy to np. zestawu logitech Z-5500, Z5450 itp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siloe Opublikowano 12 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2006 Mam ten zestaw: http://pl.europe.creative.com/products/pro...25&product=9303 Tak, chodzi o stacjonarny odtwarzacz dvd. Chciałam tak zrobić: podłączyć te kable, które idą do kompa do tego odtwarzacza. Czy ten sposób jest dobry? Bez tych kabli, o których napisałeś? I kompletnie zrezygnować z telewizora. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 13 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2006 Da sie wykorzytsac stacjonarne DVD do suchania muzyki z CD. Zeby skorzystac z tych glosnikow, Twoj odtwarzacz musi miec analogowe wyjscie audio. Nie obejdzie sie tez bez kupowania przejsciowek do kabli, bo wyjscia w stacjonarnym sprzecie to chinche, a wtyczki do kompa to minijacki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siloe Opublikowano 13 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2006 Da sie wykorzytsac stacjonarne DVD do suchania muzyki z CD. Zeby skorzystac z tych glosnikow, Twoj odtwarzacz musi miec analogowe wyjscie audio. Nie obejdzie sie tez bez kupowania przejsciowek do kabli, bo wyjscia w stacjonarnym sprzecie to chinche, a wtyczki do kompa to minijacki. Rozumiem. Czyli jak mam trzy kable do kompa, to musze kupic 3 przejsciowki z minijackow na chinche, dobrze rozumiem? Pozdrawiam!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...