DR.Zepsu Opublikowano 4 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2003 Mam Athlona 1.4 TB i 80 stopni C na nim cooler to Titan dobrze założony pasta też jest oki teraz dochodza do 75, 80 było w lato doradźcie coś Pozdrawiam i dzięki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikaelus Opublikowano 4 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2003 Jeśli rzeczywiście wszystko jest dobrze pozakładane to może po prostu coś się wali z diodą termiczną? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateoosh Opublikowano 4 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2003 Lepszy cooler ;). BTW ten proc Ci długo nie pożyje przy takich temperaturach :?. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DR.Zepsu Opublikowano 4 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2003 chciałem założyć WC ale boje sie zalania kompa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amoniak Opublikowano 4 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2003 Komp mojej żont ma takiego athlonka 1400 tb ze zdjętym fabrycznie mnożnikiem :D FSB 133 x 10,5 czyli standard (do office`a i kszięgowości wystarczy, kręcić nie trza) chodzi on na płycie Shuttle dot akg 35 gt2 (fajna płytka ma dzielnik 1/5- sprawdziłem) chłodzony jest moim starym Zalmanem 6000 AlCu z tym wiatrakiem na śledziu Temp: :arrow: iddle 41°C :arrow: średni 49°C :arrow: ful stres 61°C Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DR.Zepsu Opublikowano 4 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2003 Na forum znalazłem taka bzdurę że woda destylowana nie porzewodzi prądu co jest nie prawdą i jak to sie wyleje w kompie to będzie spięcie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MicJes Opublikowano 4 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2003 Ja mam TB 1.4 i mam w full stres max 48C!!! jak teraz mi liczy UD to mam z zamknieta obudowa 43C!!! Wiec mi sie wydaje ze masz cos z czujnikiem temperatury. Wydaje mi sie ze niepowinienes sie przejmowa. Ale nic sie niestanie jak zalozysz na probe inny cooler. Moze twoj cooler jest zalozony odwrotnie ??(na www.benchmark.pl takie zdjecia z serwisu pokazywali) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wizjonerek Opublikowano 4 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2003 Cytat Na forum znalazłem taka bzdurę że woda destylowana nie porzewodzi prądu co jest nie prawdą i jak to sie wyleje w kompie to będzie spięciewoda jak woda taka albo inna przwodzi zawsze ale jedna lepiej inna w stopniu minimalnym destylowana i zdemineralizowana nalezy do tej 2 kateg. poczytaj moj topik jak strzelił wąz i pompa mi w kilka sekund wpompowala cała wode do obudowy(Arka noeago) komp działa do dzisiaj mieszanka wody zdemineralizowanej i boryg(5:1) zreszta debatowalismy juz kiedyś na temat przewodnictwa elektrycznego płynów Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dimek Opublikowano 5 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2003 Cytat chciałem założyć WC ale boje sie zalania kompaJak sie przylozysz do dokladnego zlozenia WC, to z pewnoscia to zaprocentuje i zadnych wylewow nie bedziesz mial :wink: Tez sie tego balem, ale w koncu kupilem co trzeba, porzadnie wszystko poskladalem i mam power i cisze w jednym, nie mowiac juz o "przyjaznych" temperaturkach :lol: A te 80stC to BARDZO duzo IMHO... Jak mialem CAKa38 i proca na 1466MHz (1,85Vcore), to temperature mialem max 57~58stC po kilku godzinach grania. Polegajac na tym co pokazuje bios i programy testujace, to 60stC nigdy nie widzialem 8) A na WC to zupelnie inna bajka - i szybciej i ciszej i chlodniej :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Morfeusz Opublikowano 8 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2003 Jak kupiłem kompa miałem założony wiatrak colorful alu, temp dochodziła 85st., teraz mam nowy większy z dużym wiatrakiem (niepamietam marki) temp sie trzyma przy normalnej pracy 55st., przy max obciążeniu 64st. A co do tego: Cytat chciałem założyć WC ale boje sie zalania kompaTo terz rozwazam czy kupić WC. Lecz dla odważnych świat należy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...