kariol Opublikowano 12 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2006 Kupiłem wczoraj płytke Gigabyte GA-k8N51GMF-9 z integrowamą kara graficzną GeForce 6100 Sempronem 3000+ na pokładzie.Instalacja winowsa przebiegła pomyślnie,lecz w systemie pokazuje mi z mojego ramu 2X512 tylko 448.Bios tez przeszukałem ale nic nie znalazłem co mogło by mi pomóc.Może coś ominołem ,ale co? :unsure: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 12 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2006 Moze karta graficzna?? :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kariol Opublikowano 12 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2006 no ale co karta graifczna? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 12 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2006 512-448=64MB wlasnie tyle zapewne co twoj GF Instrukcja prawde ci powie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kariol Opublikowano 12 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2006 to znaczy że karta graficzna bedzie mi zawsze zabierała pamięc z ramu?zintegrowana karta nie ma swojej pamieci?nie da sie tak zrobić zeby nie zabierała pamieci z ramu?teraz zmieniłem w biose na 16 mb i mi zabrała troche mniej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janio Opublikowano 12 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2006 (edytowane) no niestety tak to jest ze zintegrowanymi grafami, że zabierają sobie z pamięci systemowej :) zmniejszyłeś teraz na 16 mb, może w systemie poczujesz malutki przyrost wyjaności, ale za to w grach będziesz miał slideshow ;) generalnie zintegrowane karty graf. są dobre do biura/serwerów. do grania niezabardzo się nadają chyba tylko serwerowe płyty posiadają zintegrowane układy graficzne z własną pamięcią, ale ręki uciąć sobie nie dam :P Edytowane 12 Lutego 2006 przez janio Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...