Skocz do zawartości
kaktusr

Co By Tu Wymienic

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Na samym początku zaczne moze od tego ze planowalem zmienic calkowicie platforme na 64 bity wymienic procka karte graficzna i jeszcze pare rzeczy jednak niestety nic z tego nie wyszlo bo fundoszow brak i niestety bede chyba zmuszony do wymiany tylko jednej lub moze 2 czesci komputera aby cos w nim polepszyc. Sprzet mam taki jaki w podpisie i dodam ze chcialbym po prostu jeszcze w jakies gry pograc nie inwestujac w komputer 2500zl na wymiane prawie wszystkiego i stoje teraz przed trudnym wyborem i nie wiem co zrobic. Moje propozycje to wymienic procka i plyte na asrock Dual na chipie uli i do tego wziac sempron 3.0+ s939 albo wymienic tylko sama grafe na np gf6800mod na 16/6. Chlopaki co mam zrobic? chcialbym aby koszty upgradu nie byly drogie tzn plyta+procek to koszt ~650zł a grafa ~800zł. Niestety moge wybrac albo jedno albo drugie i nie wiem co, no chyba ze radzicie wymienic cos jeszcze albo nic :( Pomocy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Grzechu_1990

Wszystko niby teraz zależy od grafy, ale ten 6800 będzie sie dławił przy tym procku. Najlepiej to chyba imo by była zmiana platformy na asrock dual sataII i sempron 3000+, a z czasaem do tego grafika.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

przydało by sie płyta grafa i proc

ale nie ma kasy

w takim razie lepiej chyba ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> asrock i sempa

na razie bedziesz zmuszony pogac na tej karcie co masz

a jak dozbierasz troche kasy jakie 400zł to sobie kupisz 6600ge aalbo moze juz cos lepszego i bedziesz wymiatał

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Grzechu_1990

Tak w ogóle to grafy na pci-e są tańsze od tych na agp o nawet 100zł, pytałem dzisiaj na giełdzie w Warszawie o 6600ge na agp, nie było, na pci-e kosztowała 440 a w necie widziałem na agp za 530 :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no wlasnie tak myslalem o zmiane na poczatku plyty i proca bo nie dosc ze grafy na agp sa bardzo dorgie to wlasnie ten moj sempron 2.2+ i plytka gigabyta beda dlawic taka 6800 a ten asrock nie dosz ze tani i wydajny to w dodatku ma agp i pci wiec teraz mogl bym zamatowac sobie stara grafe na pci a za jakis czas wmatowac juz cos na pci-e np 7800gt :D jak stanieje :) Dzieki za rady chlopaki jestescie niezastapieni :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość sensej17

Wszystko niby teraz zależy od grafy, ale ten 6800 będzie sie dławił przy tym procku. Najlepiej to chyba imo by była zmiana platformy na asrock dual sataII i sempron 3000+, a z czasaem do tego grafika.

co ty sie tak uparles na tego asrocka?! kazdemu go wciskasz... ;/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najtańszym rozwiązaniem bedzie wymiana k.graficznej. Po wymianie płyty i procesora wydajność w grach dużo nie wzrośnie, po wymianie k.graficznej wyraźnie odczujesz przyrost mocy. Myśle, że 6600gt bedzie optymalnym rozwiązaniem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi