Skocz do zawartości
Bart_BB

Soltek Kt600-r I Win Xp

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Mam płyte Soltek KT600r i dysk SATA. Jest taki problem. Nie moge zainstalowac WIN XP. Podczas instalacji startuje oczywiscie z CD, pojawia sie niebieski ekran z napisem "Instalator Systemu Windows" i instalacja sie zatrzymuje. Zaznaczam, ze nie instaluje WIN XP po raz pierwszy w zyciu. Instalowalem juz nawet win XP na tym zestawie i wtedy nie bylo problemow. Mialem rozne dyski i plyty, ale nie spotkalem sie z czyms takim. Podczas POST wykrywa normalnie dysk i naped DVD. Jedyny system jaki mi sie udalo zainstalowac to WIn 2000. Dziwne ale instalacja przebiegla normalnie. Czy ktos z was ma jakis pomysl? Z gory dziekuje.

Edytowane przez Bart_BB

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Instalujesz sterowniki do sata :?:

instalowałeś kiedyś system na dysku sata? ten 2000 co piszesz że Ci się udało postawić to właśnie na tym sata?

zawsze możesz uaktualnić do XP ;]

Instalowalem XP kilkanascie razy, w tym kilka na SATA. Wszystko napisalem w moim poscie. Ten 2000 na tym SATA wlasnie zainstalowalem.

A sterowniki do SATA z dyskietki instaluje sie w trakcie instalacji XP/2000. Na dole pojawia sie napis " nacisnij F6 aby zainstalowac... itd"

W moim przypadku instalacja sie zatrzymuje zanim ten napis sie pojawi:(( Probowalem nawet wgrywac rozne starsze biosy (mam najnowszy) ale bez rezultatu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...