Mewosh Opublikowano 14 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2006 Ello! Wiem ze gdzies rozwiazanie na moj problem widzialem lecz juz nie wiem gdzie :blink: Tak czy siak mam Nortona InternetSecurity 2006 ktory oczywiscie jak wszystko od Symantec nie chce sie sam wylaczyc przy wylaczaniu kompa i pojawia sie komunikat o probie wylaczenia CApp.exe(czy jakos tak) No i mija wyznaczony czas i nadal sie nie wylaczyl wiec sie mnie pyta czy "Zamknac Teraz" czy "Anulowac" ?? A wiec chcialbym aby najlepiej wogule sie nie pytal tylko odrazu wylaczal albo zeby mial krotszy czas na wylaczenie abym nie musial czekac na opcje Zamknij Teraz... thx z gory Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bellum Opublikowano 14 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2006 (edytowane) Ello! Wiem ze gdzies rozwiazanie na moj problem widzialem lecz juz nie wiem gdzie :blink: Tak czy siak mam Nortona InternetSecurity 2006 ktory oczywiscie jak wszystko od Symantec nie chce sie sam wylaczyc przy wylaczaniu kompa i pojawia sie komunikat o probie wylaczenia CApp.exe(czy jakos tak) No i mija wyznaczony czas i nadal sie nie wylaczyl wiec sie mnie pyta czy "Zamknac Teraz" czy "Anulowac" ?? A wiec chcialbym aby najlepiej wogule sie nie pytal tylko odrazu wylaczal albo zeby mial krotszy czas na wylaczenie abym nie musial czekac na opcje Zamknij Teraz... thx z gory utwórz plik .reg i wklej do niego to: Windows Registry Editor Version 5.00 [HKEY_CURRENT_USER\Control Panel\Desktop] "AutoEndTasks"="1" "HungAppTimeout"="5000" następnie uruchom plik wartość "HungAppTimeout" możesz sobie zmodyfikować, parametr określa po jakim czasie system stwierdzi ze dany proces jest zawieszony :wink: ale nie przesadzaj ze zmniejszaniem, bo może być nie ciekawie możesz dodać jeszcze coś takiego: "WaitToKillAppTimeout"="20000" ale jak użyjesz "AutoEndTasks"="1" to nie będzie używane, bo ten parametr definiuje ile czasu ma się wyświetlać okienko z informacja, o tym ze proces przestał odpowiadać, przed zabiciem procesu Edytowane 14 Lutego 2006 przez Zawadaki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 15 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2006 Do tego co napisal Zawadaki dodam, ze podane cyferki przy obu Timeoutach to czas w milisekundach (1s = 1000ms). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...