zales Opublikowano 15 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2006 Witam, mam takie pytanko. Jakimi programami można zrobić kopię zainstalowanego systemu win2000 lub winXP razem ze sterami? Chodzi mi o to żeby można było zrobić tą kopię w windowsie (z poziomu innego systemu). Czy są do tego jakieś programy? Skąd można je ściągnąć? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kazik2000 Opublikowano 15 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2006 Na przykład Norton Ghost albo inny program do archiwizowania całych partycji. (wtedy masz system + stery + progsy zainstalowane od razu) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
avecezary Opublikowano 15 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2006 albo Paragon Exact Image robisz obraz calej partycji na DVD lub kilku i masz spokoj ( ochrona przed wszyskimi dziwnymi rzeczami z winda ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zales Opublikowano 15 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2006 No ok, ale który program jest lepszy i skąd je skąd ściągnąć? Może jakies linki? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
avecezary Opublikowano 15 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2006 hm....... trzeba kupic ale......... paragon jest za 9.90 w "KŚ Ekspert" no. 12/2005 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sasajas Opublikowano 15 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2006 Najlepszy wedlug mnie program to True Image firmy Acronis. Lapie wszystkie mozliwe partycje i systemy plikow :D i jest piekielnie szybki. W moim przypadku backup pratycji systemowej 6GB trwa 2min tak samo odtwarzanie jak dla mnie rewelacja :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuruś Opublikowano 15 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2006 Ja polecam http://www.searchengines.pl/phpbb203/index...?showtopic=1870 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zales Opublikowano 16 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2006 I Nie ma zadnego darmowego? Niestety nie mam tego KŚ. A może ma ktoś jakiś program w wersji z "witaminką" i mogłby mi podesłać lub gdzieś umieścić na serwerze? Nie musi być najnowsza, aby działała na systemach win98 i winXP, no i dobrze jak by byl po polsku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vegan Opublikowano 16 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2006 (edytowane) Może podaj jeszcze nr konta :-) http://www.searchengines.pl/phpbb203/index...?showtopic=1870 tu masz opis łopatologiczny. A ghosta z witaminką znajduje sie w 3 min. bo jest bardzo popularny Edytowane 16 Lutego 2006 przez Vegan Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zales Opublikowano 16 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2006 Vegan, twoja stronka Not Found. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bellum Opublikowano 16 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2006 z innego systemu możesz sobie po prostu skorzystać z systemowego programu do robienia kopi zapasowej, za darmo z przywróceniem będzie trochę zabawy ale da się zrobić :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zales Opublikowano 16 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2006 Robiełem tak do tej pory z systemami win 98 i ME. Pakowałem je po prostu commanderem, ale z Xp nie dało sie tak zrobić. Po rozpakowaniu wyświetla komunikaty ze brakuje plików i system lezy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vegan Opublikowano 16 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2006 http://www.filemirrors.com/search.src?type...ost&action=Find NIe powiem który działa ... :-) wysil sie troche rusz głową Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sasajas Opublikowano 16 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2006 Sciagasz Acronis True Image Home 9.0 http://www.acronis.com/homecomputing/download/trueimage/ <- link do wersji trial instalujesz wybierasz opcje utworzyc dysk botowalny wkladasz plytke do nagrywarki (mozna tez wybrac opcje na dyskietkach strasznie dlugo trwa) wypalasz i masz wszystko co potrzeba do zrobienia kopii zapasowej systemu a plyta botowalna stworzona przez wersje trial nigdy nie wygasa. Polecam nie zawiedziesz sie :) i wszystko legalnie Obsluga programu jest prostsza od instalacji windowsa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wheelerfan Opublikowano 16 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2006 Możesz użyć freeware'owego DriveIMage XML. Ma on jednak kilka uciążliwości: 1. Musisz mieć 2 razy system, bo dziala wyłącznie z poziomu Windowsa, a co zatem idzie musisz mieć drugi raz zainstalowany system, aby wgrać ww. program i podmienić pierwszy. 2. Program jest po angielsku - niektórym to nie przeszkadza, mnie trochę tak. 3. Miałem problemy z przywracaniem systemu przez "Restore" coś progsowi nie pasowało z rozmiarami partycji. ale nie do końca połapałem się o co chodzi. Skorzystałem z funkcji przeglądania "Browse" i wypakowywania i wsio hula jak trzeba. A jeszcze wydaje mi się, że w ramach pakietu Nero dodawanego do nagrywarek, można robić Back Up'y Nie wiem jednak czy warto, bo nie próbowałem jeszcze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zales Opublikowano 16 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2006 A gdzie można pobrać spolszczenie do tej wersji Acronis True Image 9.0? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bemx2k Opublikowano 17 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2006 Przegladam temat i stwierdzam ze Acronis True Image 10 jest the best dotychczas kozystale m z Ghosta , ale Acronic posiada lepsza kompresje i mozliwosc utworzenia bootowalnej plyty polecam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...