Skocz do zawartości
DrKleiner

Sprzęt Do Testów

Rekomendowane odpowiedzi

Mam takie pytanie che coś przetestować wraz z moim znajomym na naszej stornie. Chcemy zacząć od czegoś małego najpierw jakieś wentylatory (porównanie czy coś). I teraz pytanie jak się załatwia sprzęt do testów? Nie mam zielonego pojęcia :) a na pewno ktoś wie co i jak się załatwia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

z tego co wiem, to mój szef żeby załatwić sprzet do testów męczy actiona od kilku miesięcy, coś tam zarezerwował, chodzi o to żeby na strone z testem było dużo wejsć...

Edytowane przez hinco

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

najpierw wyłóż $$$(jak nie $$$$) na strone, potem bedziesz pytał

przesyłka chyba do dogadania z hurtownią....

musisz wykupić hosting, do tego napisać na rozkręcenie pare artó czysto teoretycznych i walczyć o oglądalność, codziennie newsy itp, sporo roboty... ;)

nie mniej jednak zycze powodzenia :)

Edytowane przez hinco

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki :)

no wezmę się do pracy :) stonka jako tako jest ale potrzeba kogoś do newsów :) hehe mamy dwa arty jeden o OC dla total lamera i drugi z diodami a 3 kolega kończy robić o panelu przednim który zrobił sam za 20zł :) i nieźle jemu to wyszło :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na dzień dobry proponuję trochę lekcji polskiego. Ilość literówek, błędów stylistycznych i ortograficznych na tej Twojej stronie jest po prostu przytłaczająca. Nie wspomnę o merytoryce. Jeśli chcesz cokolwiek rozkręcać to artykuły nie mogą wyglądać jak by wyszły spod pióra pierwszoklasisty.

Szczerze - wróżę Ci, że strona tak szybko upadnie jak powstała. Zadziw mnie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie chce Cie dobijac, ale skoro stronka istnieje kilka miesiecy i nadal wyglada tak jak wyglada... to 2000 wejsc/dobe uzyskacie mniej wiecej jak bedziesz mial 2000 znajomych z ustawiona Twoja stronka jako startowa. Albo nie masz czasu i olewasz projekt, albo bierzesz sie za to pelna para.

A na poczatek mozesz potestowac swoj sprzet - jak okaze sie, ze piszesz dobre testy, merytoryczne, obiektywne, dajace pelny obraz testowanego produktu - latwiej Ci bedzie kogos namowic, zeby sprzet do testow Ci uzyczyl.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najpierw poprawie ortografie i styl. Kogoś do newsów znajdę i będzie git. A testy zrobię za niedługo paru części z mojego kompa.

Gdybym byl mocno czepliwy, to...

A co mi tam: jestem czepliwy.

Styl mozesz zaczac poprawiac juz teraz. To sie robi tak: najpierw myslisz nad tym, co chcesz przekazac, potem ukladasz w myslach zdanie, a na koniec je piszesz. Nie na odwrot.

Cytat powyzej po takim procesie wygladalby pewnie nastepujaco:

Najpierw poprawie styl i ortografie. Potem znajde kogos do newsow i bedzie w porzadku. A za jakis czas zrobie testy paru czesci z mojego komputera.

Jezyk ELO jest fajny, ale do dystrybutorow urzadzen peryferyjnych do komputerow raczej nie przemowi. Nie pisz mi, ze na portalu bedziesz pisal inaczej, bo tutaj jestes luzny i Ci sie nie chce - bo cwiczyc styl nalezy zawsze i wszedzie. Wyobraz sobie mine szefa takiego Actiona na przyklad, gdy otrzyma list w stylu:

Witam.

Prowadze se portal i tak sobie wymyslilem, ze moglibyscie mi podrzucic troche sprzeta i innego badziewia ktorym tam handlujecie, cobym mogl testa na moja stronke napisac. Aha - przyslecie mi sprzet na swoj koszt i dorzucicie znaczki, cobym mogl wam odeslac na wasz koszt? Dziekowa z gory!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam.

Prowadze se portal i tak sobie wymyslilem, ze moglibyscie mi podrzucic troche sprzeta i innego badziewia ktorym tam handlujecie, cobym mogl testa na moja stronke napisac. Aha - przyslecie mi sprzet na swoj koszt i dorzucicie znaczki, cobym mogl wam odeslac na wasz koszt? Dziekowa z gory!

Tak to ja nie pisze!!! Oj kolego przesadziłeś.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

podpowiem ci troche bo newsy pisalem na swojej witryni o IT z 5 lat a teraz nowa tematyke zaczynam.

http://freshnews.org to ci na poczatek wystarczy, latwo mozna przegladac newsy na wielu stronach. Ciekawe rzeczy sa tez czesto na ocworkbench.com. Przeklejanie newsow z polskich stron imho nie ma najmniejszego sensu.

Twoja strona zajmuje 30% ekranu co odpycha wiele uzytkownikow. W artykulach rozlazi sie szerokosc.

Jesli uwazasz ze newsy to najgorsza sprawa to daruj sobie.. bo to jest najprostsza praca... Polecam zakup domeny bo zadna firma nie bedzie chciala nawet na maila odpisac.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po 1: Wykup domenę, prawie napewno nikt nie da sprzętu do testów serwisowi, który nawet nie ma własnej domeny.

Po 2: Jakaś lepsza grafika by się przydała.

Po 3: Renoma

Po 4: Więcej aktualizacji

Po 5: Odwiedzający, którzy będą powracać

Powiem Tobie że mi zrobienie czegoś takiego zajelo 2 lata ;-) - Po tym czasie już mam troche bardziej "z górki"...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi