xacti Opublikowano 8 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2007 @Cichy_killer zwroc uwage na to, ze to jest GS czyli 4 'potoki' i szyna 64 bit ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karol-s Opublikowano 8 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2007 (edytowane) RivaTuner wersja 2.0Final Release. Wydajność dla mnie mnie ma znaczenia ;] i tak nie gram w nic. Zmieniłem platformę i to była najtańsza karta jaką udało mi się kupić (100zł używana na gwarancji jeszcze ponad rok) :P Jedynie wiatrak mnie wq... bo jest strasznie głośny - no dobra jest najgłośniejszy w moim kompie. Podkręcam tylko żeby zobaczyć ile z niej można wycisnąć :] - tak dla zabawy. Pamięci lecą niewiele ponad 900MHz. Pozdro! PS> 3D Mark leciał na standardowych ustawieniach! Edytowane 8 Kwietnia 2007 przez karol-s Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arczowsky Opublikowano 8 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2007 12. Czy ta karta w trybie SLI jest dobrym wyborem ? Nie. Stanowczo nie. Za cenę 2x7300GT można kupić jedną medium-endową grafikę, której wydajność przebije dwie karty low-endowe. Osobiście nie polecam. Hmm.. ja mam akie pytanie, co w cenie ~540zł będzie lepsze od 7300GT w SLI ? Bo mi się zdaje chyba że nic, skoro... 6.Czy karta w SLI jest wydajniejsza od 7900GT ? Bo tak słyszałem od wujka/cioci/babci... 2x7300GT OC > 7900GT ALE 2x7300GT OC < 7900GT OC a 7900GT to już troszkę większy koszt.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość teat Opublikowano 8 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2007 Gdy było to pisane to ceny były inne :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jc Opublikowano 8 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2007 no i moge to napisac, palit zdechł w marku 2k5. 840/1760 to dla niego za dużo było widocznie, a tak ladnie sie zapowiadalo :( dopiero we wtorek odsylam :/. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 8 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2007 (edytowane) ej czy mozna jakos w 7300gs wylaczyc TurboCache? Bo ona ma standardowo 256mb, co jej NA PEWNO wystarczy, a pobiera z ramu kolejne 256mb .. :| Edytowane 8 Kwietnia 2007 przez xacti Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemek1988 Opublikowano 8 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2007 CO MYSLICIE WYEJDZIE to http://www.allegro.pl/item182787673__zalma...ie_do_vga_.html NA 7300GT BO ZAPOWIADA SIE OSTRE OC KARTY I PROCA :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 8 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2007 (edytowane) Hmm.. ja mam akie pytanie, co w cenie ~540zł będzie lepsze od 7300GT w SLI ? Bo mi się zdaje chyba że nic, skoro... Zdecydowanie lepszy wybór to Palit lub Galaxy 7900GS ;] Świetne OC a przy tym i wydajność tych kart czynią je lepszą propozycją niż 2x7300GT Edytowane 8 Kwietnia 2007 przez Fredek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kamil2201 Opublikowano 8 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2007 Chociaż 2 karty w kompie cieszą oko :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Free Opublikowano 8 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2007 Chociaż 2 karty w kompie cieszą oko :PPoza tym biorą więcej papu i się więcej grzeją niż 1 ;] No ale ok, cieszą oko [; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cichy_killer Opublikowano 8 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2007 @Cichy_killer zwroc uwage na to, ze to jest GS czyli 4 'potoki' i szyna 64 bit ;) OMG... Coś mi się popier*** że to 7300GT :D Sorki za pomyłke ;) no i moge to napisac, palit zdechł w marku 2k5. 840/1760 to dla niego za dużo było widocznie, a tak ladnie sie zapowiadalo :( dopiero we wtorek odsylam :/. Eee, jakie napięcia miałeś na GPU i Mem? Te 840 to bez delty? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Free Opublikowano 8 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2007 Eee, jakie napięcia miałeś na GPU i Mem? Te 840 to bez delty?Bez delty, co do napięcia to nie wiem [; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bladesss Opublikowano 9 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2007 (edytowane) Normalnie zaraz robie vmoda:) za 3 min - musze sie na odwage zebrac:) jeszcze tego nie robilem Póki co - 650/800 i 78 stopni w stresie. Chyba sie ciut za bardzo grzeje, nie? ;/ walnąłem sobie pomiar napięcia: 1,76V GPU i 1,86V Mem (przy 775 Ohm - dziwne jakies?) no nic, na dzisiaj to zostawie - ide spac, jak wstane to sie pobawie jeszcze Edytowane 9 Kwietnia 2007 przez Bladesss Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bladesss Opublikowano 9 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2007 w FAQ na początku w 10. punkcie są pokazane 3 punkty pomiarowe GPU - dlaczego na kazdym z nich mam drastyczne roznice? mniej wiecj takie: 1,1 - 1,6 - 2,2V ? teraz mam przy oporze 800Ohm 1,59V na GPU i przy 815Ohm 1,78V na Mem Czy ja jestem jakims downem czy na Memach standardowo jest napiecie 2V? Cholera... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jc Opublikowano 9 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2007 Eee, jakie napięcia miałeś na GPU i Mem? Te 840 to bez delty?bez delty,bez. mem - ~ 2,3v gpu - 1,82-1,84 v coś mi tak w środku mowilo, ze to sie stanie :D karta byla baaaardzo goraca, ale jak zobaczylem fpsy w marku to aż... no nic, narazie jestem w plecy 230peso, zobaczymy co tam na gwarancji powiedza , i za ile :-/ a narazie poluje na allegro na taniego gs'a . Był za 90zł, ale zaloze sie, ze ktoś z tego topiku go łyknąl :(. Pozdrówki ps. Zalanego poniedziałku :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kamil2201 Opublikowano 9 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2007 jc jak na 840mhz bez delty to fajnie.. Moja max 780MHz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 9 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2007 @jc a narazie poluje na allegro na taniego gs'a . Był za 90zł, ale zaloze sie, ze ktoś z tego topiku go łyknąl na mnie nie patrz - to nie ja ;) a tak wogole to ten 7300gs jak na karte za 100zl nie taki zly :) po oc do 550, 650 (1300) da sie pograc w niektore gierki :) w NFS MW nawet na 1024x768 i detale srednie / male ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość teat Opublikowano 9 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2007 jc jak na 840mhz bez delty to fajnie.. Moja max 780MHzJa ostatnio wymalowalem 780 :wink: dalej juz mnie zasilacz ogranicza :} Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kamil2201 Opublikowano 9 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2007 Mó codegen chodził z kartą max 600\800MHz :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cichy_killer Opublikowano 9 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2007 bez delty,bez. mem - ~ 2,3v gpu - 1,82-1,84 v coś mi tak w środku mowilo, ze to sie stanie :D karta byla baaaardzo goraca, ale jak zobaczylem fpsy w marku to aż... Huh... Przy tym napięciu na grafe dmuchały jeszcze jakieś inne wentyle? Ja mojemu Palitowi nie dawałem wiecej jak 1,7V mimo że chłodzenie o wiele lepsze niż stockowe i dmuchały 3x wentylki. A ty >1,8V xD i na standardowym chłodziwie? Heh... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kamil2201 Opublikowano 9 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2007 miał tam ze 100*.. Ech i jak tu karcioszki nie uwalić :E ALe sztuka ładna na WC to by zrobiła ładne mhz na 2v xD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jc Opublikowano 9 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2007 @ Cichy Gdzie tam na standardowym chłodzeniu, nie jestem samobójcą :D. Chłodził ja x80cu @ 12v + niezły przewiew w budzie podczas benczu. Ale co, płakać nie będę , poczekam te ~2 miechy na gware. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psz3mo Opublikowano 9 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2007 (edytowane) witam, dzisiaj w nocy troche pobawiłem się moim 73gt galaxy z podpisu. Karta z dodatkowym nawiewem na 5V(tzn musiałem bok obudowy ustawić pod skosem żeby wiało na kartę, bo do agp akurat pasowało, a pcie jest niżej i już dziura jest za wysoko :P - trza będzie wyciąć nową ;)) kartę puściłem 700/1250 i nie było problemów. Wersja bez zalmana i nie jest robiłem żadnych modów. Do wymiany jest ten glut na rdzeniu jak i chłodzenie, bo trzeszczy trochę :/ Temp max z nawiewem to niewiele ponad 70*. Może jeszcze ją któregoś dnia pokatuje, z nawiewem na 12V (titan 3500 obrotów/min - prawie jak delta;) ) Jak włącza mi się komp to wyskakuje mi takie okienko., Zastanawiam sie czy wszyscy mają "Engineering Release - Not For Production Use"?? karta była kupiona w Proline w zeszłym roku, jestem drugim właścicielem. Edytowane 9 Kwietnia 2007 przez przemekbydgoszcz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fuqs Opublikowano 9 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2007 Czy opłaca mi sie kupic GF 7300GT od galaxy za 340 zł do mojego kompa: Celeron 1,75GHz ECS p4vxad+ agp 4x sapphire Radeon 9550 @ 450/460MHz seagate 160gb +40gb tagan 330W audigy 2 Czy zauwaze w grach wzrost wydajnosci i jakosci grafiki? do tej pory nawet nie narzekam , stalker chodzi przyzwoicie na trybie dx8.1 i medium detalach i jest ok. 25fps stale, far cry podobnie tylko ze na high detalach, medieval 2 tez przyzwoicie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość teat Opublikowano 9 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2007 Nie opłaci sie! :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 9 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2007 Celeron będzie skutecznym hamulcem :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kamil2201 Opublikowano 9 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2007 Chyba że po podkręcisz.. imho warto.. Zawsze w coś tam nowszego pograsz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 9 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2007 Chyba że po podkręcisz.. imho warto.. Zawsze w coś tam nowszego pograsz tego celerona duzo nie wykreci... Imho skuteczny hamulec... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fuqs Opublikowano 9 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2007 tego celerona duzo nie wykreci... Imho skuteczny hamulec... wiec kupowac czy nie? czy zaczac zbierac na nowego kompa? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kamil2201 Opublikowano 9 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2007 Dość trudny wybór.. Jeśli masz kaske to kup c2d jjakieś tanie mobo i oczywiście 73gt :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...