banti Opublikowano 17 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2006 Bo w 2005 i 2006 jakoś procek mniej potrzebny, @kezsel poprostu za słabe chłodzenie, ja robiłem te 830 przy 45*c w końcu na wodzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 17 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2006 A u mnie grafika po prostu jest słabsza i tyle ;] Tak mi się wydaje, bo przy 1.6v max to 750 przy 63* w stresie [def cooling + 16* w pokoju] No chyba że to robi aż taką różnicę... W sobotę sprobuję zapodać 1.7 i może się zbliżę do 800Mhz :) @Lukas Według ciebie 1.64 @ 1.81 [vMEM] to katowanie karty ? :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Łukasz Tkacz Opublikowano 17 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2006 @Lukas Według ciebie 1.64 @ 1.81 [vMEM] to katowanie karty ? :> Nie, ale skoro ja musiałem mieć niższe napięcia (choć na rdzeniu było podobnie) i ktoś tu uważa że JA katowałem kartę to to co Ty robisz jest już nie do pomyślenia ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 17 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2006 Czemu uważasz że miałeś niższe napięcie ;] Z tego co mi wiadomo to go nie zmierzyłeś :) Mogłeś mieć nawet 2.4 ? ;> U mnie po zrobieniu 5 kresek na rezystorze juz bylo 1.8v na mem ... Zresztą ja to robiłem przy temp pokojowej 16* :) ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Łukasz Tkacz Opublikowano 17 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2006 No bo nie miałem czegoś takiego po wyjściu do 2D a w 3D były przy mniejszym oc niż twoje :P Poza tym zrobiłem 2-3 kreski, tak na próbę (B4). No to proszę państwa, z niepotwierdzonych informacji wiem że mamy już 2 * 7300GT RiP.... [*]........... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 17 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2006 Z potwierdzonych ale nie do końca pewnych :) Majkelowi gratulujemy pewnych dłoni [; Jak sie tu pojawi to sam napisze o so chozi :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kezsel Opublikowano 17 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2006 Chryste... koniec z oc :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Majkel Opublikowano 17 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2006 Mierze sobie V na karcie i mi ten badyl od miernika zjechal troche na prawo i dup. Napiecie spadlo do 0.4V i komp sie wylaczyl. Potem wystartowal tylko na chwile i znowu off... A teraz startuje tylko jak karty nie ma w slocie. Na szczescie kupilem juz cos na pci za cale 5 zl i mam nadzieje ze to tylko karta a nie mobo albo sam slot pci-e :/ Takze mozecie mi pogratulowac... :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
banti Opublikowano 17 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2006 Heh dokładnie coś takiego czytałem na jakimś forum, nie można przykładać miernika gdzie popadnie :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Łukasz Tkacz Opublikowano 17 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2006 No to jest nas dwóch.... oby to była przestroga dla innych overclockerów... ;) Te 7300GT naprawdę mają ciężki los... A ja pomimo braku karty poprawiłem wynik w Aquamarku :D - jak? Znalazłem screena z najlepszym jaki wybiłem :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 17 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2006 OMG widze że biende Galaxy padają jak muchy :twisted: ahh te v-mody, loodzie uważajcie z tymi miernikami!! B-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość metart Opublikowano 17 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2006 http://forum.purepc.pl/index.php?s=&sh...t&p=2357740 <- prawda to ? czy nie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kezsel Opublikowano 17 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2006 Czujecie ironię? :D Coś się cieszę że nie używam miernika :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 17 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2006 (edytowane) @metart Nie prawda... Bynajmniej patrząc po wynikach to ludzie z 1.4ns bez problemu robią 1.6Ghz i więcej... @banti 3x ten sam post ;] Coś chyba net ci się krzaczy ;] Co do miernika to dobra rzecz tylko trzeba mieć pewną rękę i przykładać dokładnie tam gdzie się ma przyłożyć :) ---------------- Pobawiłem się trochę w Underclocking i aktualnie grafa śmiga na 200Mhz/1Ghz już jakieś 3 godziny i 0 problemów :) Edytowane 17 Października 2006 przez Lanc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 18 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2006 Pobawiłem się trochę w Underclocking i aktualnie grafa śmiga na 200Mhz/1Ghz już jakieś 3 godziny i 0 problemów icon_smile3.gif Hmm..ciekawe, można sprubowac, zawsze to mniej energii wydzieli a i rachunek mniejszy bedzie :wink: Może powstanie nowa dziedzina U/C czyli która karta zrobi naj mniej mhz :wink: :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 18 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2006 U mnie od kilku godzin chodzi 200/400(800) i 'wsjo w parjadkje'. ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Black_war Opublikowano 18 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2006 Co do mierzenia to bardziej spryni sobie wyprowadzają punkty pomiarowe do molexa za karte ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Majkel Opublikowano 18 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2006 Jak sprawdzić czy slot pci-e sie nie zrąbał ? Jak akurat nie mam karty ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
banti Opublikowano 18 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2006 Ja mysle, że padła tylko grafa, kumpel mi przypimniał że zepsuł tak samo grafe i tylko jej cos się stało, że nawet jej nie naprawili tylko dali nową :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Majkel Opublikowano 18 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2006 Ja mysle, że padła tylko grafa, kumpel mi przypimniał że zepsuł tak samo grafe i tylko jej cos się stało, że nawet jej nie naprawili tylko dali nową :wink:Oby synu, oby... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 18 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2006 Od paru godzin grafa śmiga na 175/350 [700] Zero problemów :) W międzyczasie oglądałem 2 filmy i wszystko ok :) Niżej nie da rady dać zegarów bo się skala w Rivie skończyła :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Łukasz Tkacz Opublikowano 18 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2006 Oby synu, oby... Święte słowa.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Majkel Opublikowano 18 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2006 Święte słowa....Pomódlcie sie za to aby serwisanci byli po dwóch albo trzech piwach i przy zwrocie nowej karty pomylili 3 z 9 (po 7) :P To będzie dobry kop :) Jak oczyścić cały rezystor z grafitu ? Tak żeby nie było ani śladu :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość metart Opublikowano 18 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2006 (edytowane) macie bardzo otwartą dyskusje tutaj :wink: pod kran i szczoteczką i pastą do zębów :] - nic nie pmyliłem myć można niemal wszystko :) Edytowane 18 Października 2006 przez metart Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 18 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2006 Od paru godzin grafa śmiga na 175/350 [700] Zero problemów :) W międzyczasie oglądałem 2 filmy i wszystko ok :) Niżej nie da rady dać zegarów bo się skala w Rivie skończyła :lol: Ta, chcesz walczyc ? ;] Wejdz w opcje sterownikow w opcjach ekranu to zjedziesz sobie do core 88 a mem 175, czy jakos tak, ja tak ustawilem i smiga. :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Majkel Opublikowano 18 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2006 macie bardzo otwartą dyskusje tutaj :wink: pod kran i szczoteczką i pastą do zębów :] Ty chyba pomyliłeś rezystor z rdzeniem :rolleyes: Ta, chcesz walczyc ? ;] Wejdz w opcje sterownikow w opcjach ekranu to zjedziesz sobie do core 88 a mem 175, czy jakos tak, ja tak ustawilem i smiga. :D A co powiesz na to jak ja wyłącze w ogóle komputer :> ? Karta będzie pracowała z taktami 0mhz/0mhz i już nikt mnie nie przebije bo nie można ustawić ujemnej częstotliwości na grafie :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 18 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2006 Można też zrobić spięcie na grafie i ją spalić ;] Masz gwarancję że przy włączonym PC'cie będziesz miał 0/0 Mhz ;]] Ta wydajność poraża :lol: FX 5200 ją zjada teoretycznie :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Majkel Opublikowano 18 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2006 (edytowane) Można też zrobić spięcie na grafie i ją spalić ;] Masz gwarancję że przy włączonym PC'cie będziesz miał 0/0 Mhz ;]] Ta wydajność poraża :lol: FX 5200 ją zjada teoretycznie :D No ale wtedy grafa działa dokładnie 4 sekundy (nie zapomnę tego :mur: ) a potem wała... Możesz spróbować... Osiągniesz wtedy superniskie napiecie do underclockingu tak jak ja... Z 1.56(po modzie) nagle na grafie po Vmodzie 0.40V na rdzeniu... Takiego napięcia do U/C pozazdrości Ci każdy ;> Edytowane 18 Października 2006 przez Majkel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Łukasz Tkacz Opublikowano 19 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2006 Czytam i tylko się śmieję :lol: Widze też że od tych 2 przypadków ludzie zmienili kierunek - zamiast wyższych taktów niższe... przynajmniej to jest bezpieczniejsze :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Evil One Opublikowano 19 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2006 No tak, ale jak zmienić tektowanie pamięci, tak aby było Wyższe dla Low power 3D i Performance 3D? Z rdzeniem nie ma problemu, natomiast pamięci pracują w każdym trybie tak samo czyli jak mu dałeś 175MHz w 2D to w 3D masz to samo ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...