pspkrzysio Opublikowano 17 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2006 (edytowane) witam mam problem z Systemem WIN XP bezposrednio po instalacji. wyglada to tak: Instalowalem WIN XP na sformatowany dysk i wszystko ladnie dziala - caly sprzet poprawnie zainstalowany - zadnych wykrzyknikow w menedzerze urzadzen... po chwili przy probie instalacji programow do obslugi karty muzycznej (SB Live) i innych instalator nie moze zostac wlaczony - wyskakuje to okienko o bledzie "program X spowodowal blad i zostanie on zamkniety" i pytanie czy wyslac raport..... poza tym WIN XP potrafi nieoczekiwanie sam sie zrestartowac. Takie bledy wyskakiwaly co chwile a kiedys normalnie moglem to wszystko instalowac bez zadnych problemow. dzisiaj robilem juz 3 formaty i system od nowa i ciagle to samo. po jednej z instalacji ODRAZU po zaladowaniu sie poraz pierwszy Windows'a system sie zrestartowal a po kolejnym uruchomieniu wyskoczylo okienko - "system odzyskal sprawnosc po powaznym bledzie".... - dziwne bo to byl dopiero "siwezy" system bez zadnych programow. aha - dysk twardy i pamiec przeskanowana antywirem, WIN ktory instalowalem to Win XP SP2.... W biosie nic nigdy nie grzebalem a dotychczas wszystko dzialalo i nagle takie problemy niewiadomo skad. Komp nie krecony. Bardzo Prosze o pomoc bo juz nie wiem co mam zrobic. :huh: Edytowane 18 Lutego 2006 przez pspkrzysio Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 18 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2006 Plyta glowna? Zasilacz? Padajacy twardy dysk? Podaj konfig kompa przede wszystkim ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
avecezary Opublikowano 18 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2006 albo przerwania, albo styki, albo..... cos sie lasuje raczej soft wykluczony Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pspkrzysio Opublikowano 19 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2006 (edytowane) Plyta Glowna Asrock, Pentium 4 - 2.0 Ghz, 2x 256 DDR RAM, HDD 40Gb Seagate, HDD 80GB Maxtor, Grafika G - Force 3 Titanium.... Robilem MEMTEST i na jednym z RAM'ow wykrylo mi cala mase bledow - mysle ze tutaj moze lezec caly problem ale jesli macie jakies inne pomysly to napiszcie bo nie testowalem innych komponentow bo nie wiem co i jak.... :D Narazie wyciagnalem jeden RAM i sprawdzam jak bedzie sie zachowywal system..... Co do zasilacza to nie wydaje mi sie zeby nie wyrabial bo zawsze byl ten sam i dzialal jak trzeba a nic w kompie nie zmienialem i nie dodawalem zadnych podzespolow.... :) Moze poprostu napiszcie co mam sprawdzic i jak bo niebardzo wiem od czego mam zaczac.... :) Edytowane 19 Lutego 2006 przez pspkrzysio Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
netes Opublikowano 19 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2006 (edytowane) Przyczynę już masz - RAM, sprawdź każdą kość z osobna. Edytowane 19 Lutego 2006 przez netes Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pspkrzysio Opublikowano 20 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2006 (edytowane) wyjalem jedna kosc RAM'u i komp chodzil stabilnie przez jeden dzien po czym dzisiaj zaliczyl reset wiec musze zaraz sprawdzic druga kosc RAM'u...... jakie oprocz RAM'u maga byc powody takiego dzialania ? :blink: Sprawdzielm juz 2 kosc RAM'u i MEMTEST nie wykazal zadnych bledow. napiszcie co jeszcze mam sprawdzic bo juz sam nie wiem..... Edytowane 20 Lutego 2006 przez pspkrzysio Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...