Antonassi Opublikowano 17 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2006 Witam! Przeszukałem już wszystkie tematy i nadal nie mogę się zdecydować. Ostatnio uzbierałem trochę kasy i będę zmieniał platformę na 939. Szukam dobrych do OC pamięci RAM w granicach 500/600zł. Będą działały na DFI Nf4 Ultra-D albo na Epoxie 9NPA-Ultra. Co polecacie? Zastanawiałem się nad Crucial Ballistix ale trzeba by je sprowadzić z Anglii a to już koszt 600zł. Jeśli chodzi o BH-5 to ciężko trafić. Może coś innego? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pho Opublikowano 17 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2006 (edytowane) Na Epox'a lepiej coś na kostkach TCCD bo BH-5 potrzebują wysokich napięć a Epox ma max Vdimm 3.1V więc BH-5 nie rozwiną szkrzydeł. A do DFI BH-5 zdecydowanie bo to MoBo pozwala na dawanie wysokich napięć. Edytowane 17 Lutego 2006 przez Maciag Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 17 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2006 bierz DFI ULTRA-D epox nie ma nic do gadania Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BikerBo Opublikowano 17 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2006 moze a-data vitesta ? sa na tccd, i cena przystepna np. 2x256 http://allegro.pl/item86319086_a_data_vite..._tccd_dual.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Antonassi Opublikowano 17 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2006 Wolałbym 2 x 512. To że BH-5 to wiem. Tylko gdzie je znaleźć? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bachus81 Opublikowano 17 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2006 Wolałbym 2 x 512. To że BH-5 to wiem. Tylko gdzie je znaleźć? Polecam Kingmaxy Hardcore 500 mhz za około 500 zł. Są idelne do OC. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukmek Opublikowano 18 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2006 bierz DFI ULTRA-D epox nie ma nic do gadania Nie wiem, dlaczego ludzie tak pod niebiosa chwalą DFI. Zgodzę się, że jst to bardzo dobra płyta. Jednak Epox ma do powiedzenia i to dość dużo. Możliwości O/C ma bardzo zbliżone do DFI. Przeczytaj ten test i sam dojdziesz do takiego wniosku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 18 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2006 bierz DFI ULTRA-D epox nie ma nic do gadaniaDoucz sie troche. Nie wiem, dlaczego ludzie tak pod niebiosa chwalą DFI. Zgodzę się, że jst to bardzo dobra płyta. Jednak Epox ma do powiedzenia i to dość dużo. Możliwości O/C ma bardzo zbliżone do DFI. Przeczytaj ten test i sam dojdziesz do takiego wniosku W tym teście masz wszystko, epox jest na równi z dfi więc nie wiem czemu uważasz epoxa za coś gorszego, według mnie (i nie tylko) epox to bardzo dobra płyta. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 18 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2006 (edytowane) Za 500 zl mozna juz bez problemu brać 1Gb Gskill ( dokładnie F14000USU2) na najlepszych kościach Samsunga 1T UCCC, jako DDR400 smigaja u mnie na CL 2, a przy timingach 3.0.4.4.8 leca na 275 :) i to przy 2,6v! W sumie 300 na tych pamiatkach da sie bez problemu wycisnać. Gdzieś na Tweaku byl tescik więc jak poszukasz to znajdziesz. To chyba najlepszy ram do OC w swojej klasie. A no i zgadzam się z chłopakakmi ze Epox jest jedną z najlepszych płyt w swojej klasie, DFI jest sporo droższa (np 9NPAJ SLI vs DFI LP4UT SLI-DR - różnica 200 zl ponad) a możliwośc OC bardzo prównywalne. DFI jest przereklamowane bo za 10-15 mhz wiecej nie oplaca się płacić 2xx dodatkowo. Pozatym pudełka to chyba synek prezesa projektuje :) ale juz o umieszczeniu wentylatora na czipsecie w taki sposób żeby nie zachaczał o spód karty graficznej to nie pomysleli :| Edytowane 18 Lutego 2006 przez -Caleb- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Antonassi Opublikowano 18 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2006 No te Gskille są ciekawe. Tylko gdzie je można dorwać? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MILANS Opublikowano 18 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2006 GEIL UltraX na WINBOND BH-5 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 18 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2006 (edytowane) No te Gskille są ciekawe. Tylko gdzie je można dorwać?Ja nabyłem na Allegro ale w dualu 2x1GB (ale z qmplem na pół :) jak bedzie je opylal to biore od niego i taki dual bedzie ze hoho :)) + gwarancja wieczysta producenta Edytowane 18 Lutego 2006 przez -Caleb- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...