Skocz do zawartości
kanio

Celeron I i celeron II czym sie rużnią?

Rekomendowane odpowiedzi

Do dzis dzialalem na procku celeron 400, 433 nie chcial isc po aktualizacji biosu poszedł. Teraz pozyczylem od kolegi celeron 600 ale komputer nawet nie wystarwował. Czy jest jaka kolwiek możliwośc aby on ruszył?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Celeron II - podstawka fcpga

Celeron I - ppga

starsze płyty nie obasłuża fcpga nawet po aktaulizacji biosu...

zalezy od plyty. niektore ppga chodza z cII (mialem jakis taki wynalazek) ale inne moga nie chciec...

tak czy inaczej jak nie idzie, to juz raczej nie pojdzie. :cry:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

najlepiej poszukaj Abita BE6 II, nie było lepszego BX-a w/g mnie.Do dzisiaj wspominam mojego Abitka...buuuuu!!!! Mialem też Acorpa BX440 też niezła ale nie wiem czy gdzieś znajdziesz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No oczywiscie. ze chodzi o podstawke. Jedynie przejsciowka pomoze. Nie wiem jak z aktualizacja biosu bo nie wiem jaka masz plyte. A przejsciowki sa na wszystko (tylko te ceny :( ). Za niedlugo zrobia taka, ze bedzie mozna wsadzic PIV w socket A :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dobra kupilem przejscowke ale nie na FCPGA tylko na PPGA ktorą teraz mam, ale ta co kupilem ma możliwoć zmiany napięcia z 1,8 do 3,5V tylko ciekawe czy wytrzyma to plyta :?:

Teraz wystarczy kupic procek 500 bo to pod PPGA dziala krecic. Ktos moze wie jakie jest napiecie na celeronie 500?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...