kanio Opublikowano 5 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2003 Do dzis dzialalem na procku celeron 400, 433 nie chcial isc po aktualizacji biosu poszedł. Teraz pozyczylem od kolegi celeron 600 ale komputer nawet nie wystarwował. Czy jest jaka kolwiek możliwośc aby on ruszył? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
irnlng Opublikowano 5 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2003 rÓżnią :lol: :lol: :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Igor Opublikowano 5 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2003 Hmm dziwne ja zmienilem z cel 400 na cel 1000 i wszystko smiga. Moze masz jaksz mega lipna plyte gl. np tylko do 500 mhz? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kanio Opublikowano 5 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2003 przepraszam za pisownie :oops: A moze miec znaczenie napięcie? bo teraz jest nacpiecie CPU na 2.0V a ten celeron 600 miał chyba jakieś 1.65V? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
irnlng Opublikowano 5 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2003 celek 600 mialy albo 1.5v albo 1.75, zaleznie od serii chyba. bardzo mozliwe, ze jak masz stara plyte, to nie daje takich napiec. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adi_k Opublikowano 5 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2003 8O od c533 były już nowe celerony, ale to nie zmienia faktu, że powinien ci działać ten proc. Musisz mieć rzeczywiście jakąś lipną płyte,co to za płyta? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kanio Opublikowano 5 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2003 pyta to al440lx intela to mowicie ze z celeronem 533 to moge jeszcze sprubowac? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tMQ Opublikowano 5 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2003 Celeron II - podstawka fcpga Celeron I - ppga starsze płyty nie obasłuża fcpga nawet po aktaulizacji biosu... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adi_k Opublikowano 5 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2003 rzeczywiście masz lipną płyte. powyżej 533 chyba nic nie zwojujesz. Kolega ma racje, jest inna podstawka i chyba masz za stara płyte....kiszka.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
irnlng Opublikowano 5 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2003 Celeron II - podstawka fcpga Celeron I - ppga starsze płyty nie obasłuża fcpga nawet po aktaulizacji biosu... zalezy od plyty. niektore ppga chodza z cII (mialem jakis taki wynalazek) ale inne moga nie chciec... tak czy inaczej jak nie idzie, to juz raczej nie pojdzie. :cry: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kanio Opublikowano 5 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2003 mozliwe ale procek jak najbardziej pasowal Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kanio Opublikowano 5 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2003 to z tego wynika ze optymalne rozwiazanie to zaopatrzyc sie w celerona 500 i go lekko podkrecic i jakies 600 wycisne. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
irnlng Opublikowano 5 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2003 to z tego wynika ze optymalne rozwiazanie to zaopatrzyc sie w celerona 500 i go lekko podkrecic i jakies 600 wycisne.albo kupic gdzies tanio lepsza plyte. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kanio Opublikowano 5 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2003 pewnie masz razje Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kanio Opublikowano 5 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2003 a sa moze przejsciowki z FC-PGA na PPGA ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adi_k Opublikowano 5 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2003 najlepiej poszukaj Abita BE6 II, nie było lepszego BX-a w/g mnie.Do dzisiaj wspominam mojego Abitka...buuuuu!!!! Mialem też Acorpa BX440 też niezła ale nie wiem czy gdzieś znajdziesz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 6 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2003 No oczywiscie. ze chodzi o podstawke. Jedynie przejsciowka pomoze. Nie wiem jak z aktualizacja biosu bo nie wiem jaka masz plyte. A przejsciowki sa na wszystko (tylko te ceny :( ). Za niedlugo zrobia taka, ze bedzie mozna wsadzic PIV w socket A :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scibi Opublikowano 6 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2003 jest przejscioweczka na 200% poszukaj na allegro, znajdziesz za jakies 15-25zł. Ja miałeem MSI 6163pro i na przejsciowce w niej chodzil procek do 1GHZ wiec ladnie. zrob to sam :D albo kup plytke nowa :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kanio Opublikowano 6 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2003 dobra kupilem przejscowke ale nie na FCPGA tylko na PPGA ktorą teraz mam, ale ta co kupilem ma możliwoć zmiany napięcia z 1,8 do 3,5V tylko ciekawe czy wytrzyma to plyta :?: Teraz wystarczy kupic procek 500 bo to pod PPGA dziala krecic. Ktos moze wie jakie jest napiecie na celeronie 500? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 6 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2003 2.0V Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...