haid Opublikowano 18 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2006 Mam problem poszukuje prostego kursu oprogramowania Com mam książke pod tytułem Praktyczne programowanie RS232C ale mało co kapuje z tego co autor napisał :mur: . Gdyby ktoś podrzucił mi namiary na stronke gdzie moge znalezć prosty opis jak oprogramowywać RS232 w C++ bede wdzięczny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SACZI Opublikowano 18 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2006 Jakie środowisko programistyczne używasz? Napisałeś, że C++, a odpowiedzią na to jest API Windowsa, czyli to, co Daniluk opisał w swojej książce. Jeżeli napiszesz, że używasz np BCB, to wtedy polecam Ci Comm Port Library itd. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 18 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2006 a do tego kurs potrzebny? ściągasz bibliotekę WINIO.dll np, łądujesz to do aplikacji, instalujesz w systemie i masz dostęp do portu RS232 za pomocą kilku prostych instrukcji.. chyba że to jakiś akademicki problem :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...