M!S!EK Opublikowano 19 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2006 Witam,jestem posiadaczem głośników logitech x-530 które są podłaczone do zintegrowanej karty dzwiekowej;).Problem polega na tym ,ze po formacie wszelakie dźwięki systemowe wydobywaja sie tylko z 2 głośników a nie tak jak wcześniej z 5.Muzyka z winampa też leci z 2 głośników.głośniki są sprawne bo wydaja dźwiek jak patrzałem przez program z sterowników.Wogóle to wyglada tak jakby system wykrywałk tylko 2 głośniki:/ Ps.Powtórny format nic nie pomógł,instalacja nowszych sterowników też. PRosze o pomoc,z góry thx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
::snoopy:: Opublikowano 19 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2006 Może chodzi o to że masz w systemie włączone tylko głośniki 2.0. W Panelu Sterowania wejdź w ustawienia dźwięku i zmień na 5.1. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
avecezary Opublikowano 19 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2006 albo w sofcie do dzwieku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M!S!EK Opublikowano 19 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2006 (edytowane) Wszystko jest dobrze(chyba) ustawione: Edytowane 19 Lutego 2006 przez M!S!EK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyRq Opublikowano 19 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2006 Zmien może sterowniki do tego AC97, bo wygladaja mi na dosc stare. Jak to nie pomoze to nie weim. Wszytsko powinno dzialać. Chyba ze zle podlaczyles ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
::snoopy:: Opublikowano 19 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2006 Czy Twoja dźwiękówka napewno obsługuje więcej jak 2 kanały? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M!S!EK Opublikowano 19 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2006 (edytowane) Tak,przed formatem było wszystko OK. Niewiem czy to ma jakieś związek ale jak robie start=>uruchum=>dxdiag=>dźwiek i testuj directsound to podczas testu gdzie pisze odtworzony został dźwiek: Stereo,8 bitów 22khz z bufora Oprogramowanie.(I kazda inna czestotliwosc nalezaca do bufora oprogramowanie) To dźwięk wydobywa sie tylko z przednich głośników natomiast gdy wyskakuje test gdzie pisze odtworzony został dźwiek: Stereo,8 bitów 22khz z bufora Sprzęt. to dźwięk wydobywa sie z wszystkich głośników. Najdziwniejsze jest to ,że jak puszam muze przez Windows Media Player to działają wszystkie głośniki:/ Edytowane 19 Lutego 2006 przez M!S!EK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yosultan Opublikowano 19 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2006 BYŁO szukaj. Sam juz odpowiadałem na to pytanie. KODEK AC3 rozwiąże sprawę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piterus90 Opublikowano 19 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2006 W winampie ustaw Allow Hardware Acceleration w Direct Sound Output w opcjach i powinny grac wszystkie... Albo sciagnij winampa 5.1x, on ma to domyslnie aktywowane Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mociak Opublikowano 20 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2006 Miałem to samo jak podłączyłem dwa dodatkowe głośniki (od telewizora:D) do moich shitków, Winamp nie grał i w opcjach nie dało się tego zmienić. WMP działał. Ale po kilkunastu minutach słuchania zaczynała boleć mnie głowa :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...