Skocz do zawartości
Grails

Jaka Płyta Głowna?

Rekomendowane odpowiedzi

Za około tydzien mam zamiar kopować jednostke.

oto moje sugerowane komponenty::

Athlon 3000;

2x512 MB PC3200 400MHz ram (twinmos)

Dysk Barracuda 200GB SATA2

Karta Graficzna :Nvidia GeForce 6600 Microstar 128MB (128-bit) TV/DVI BOX (PCI-E)

i teraz pytanie jaka płyta głowna (socket 939) :

1.Asrock 939 Dual sata2

2.Asus A8N-E nForce 4 Ultra (chipset Nvidia)

3. Abit KN8 (chipset Nvidia)

4. Wasze propozycje , która z tych płyt , ja bym brał asusa jest w przystepnej cenie , max na wydanie mam 400zł

komp bedzie słuzył do gierek(jak sie da to tez do oc)

Z gory dzięki ,pozdrawiam :]]]]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Grzechu_1990

Zrób inaczej, sempron 3000+, asrock dual sataII (lub epox 9npj ultra/9npa+), 6600ge, 2x 512 patrioty kh, dysk 120-160 samsnung spinpoint.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Grzechu_1990

dlaczego sempron 3000 a nie athlon ma wiecej cachu:]]

Różnica może 10% a sempki dość znośnie sie kręcą, chcesz dawać ileś tam więcej kasy za maksymalnie 10% to prosze bardzo, ja podałem zestaw taki który uważam za dość dobry za tę kwotę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zgadzam sie z grzechem nie opyla sie brac antka bo jest sporo droższy od sempa a wydajność znikoma

jeśli masz wiecej kasy to możesz <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> lepszą płyte np DFI (choc nie wiem czy do takiego proca jest potrzeba) albo epoxa jakiegoś choc ten asrock to tez bardzo dobra płyta i ja bym przy niej został a kase przeznaczył na wiecej ramu lub lepsza grafe

Edytowane przez biegi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi