SnowBall Opublikowano 19 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2006 (edytowane) Witam kupilem sobie karte 6800 gt i juz po odpaleniu kompa zszokowala mnie lekko glośnośc wiatraka wiec postanawilem wymienic chlodzenie pare osob proponowalo mi wlasnie freezera wiec go zakuupilem i co sie okazalo? :/ temperatura skoczyla do 80 stopni (przy normalny chodzeniu kompa bez grania:/) standarodwe chlodzenie sprawialo iz temp trzymala sie na poziomie 55 stopni pomozcie mi i powiedzcie czy to ja zle zalozylem tego freezera czy on poprostu sie nie nadaje do tej grafy:/ ze tak wysokie temperatury ma :mur: i ewentualnie co byscie polecili cichego a na tyle wydajnego by temperatura byla nizsza jak 50 stopni:/ 80 to przesada:/ boje sie odpalic feara teraz:) poooomocccccyyy.... Edytowane 19 Lutego 2006 przez SnowBall Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Popiół Opublikowano 19 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2006 Napewno coś źle zrobiłeś zakładając tego pentagrama: - sprawdź czy wystarczającą dużo pasty dałeś - sprawdź czy wentyl wogóle się kręci - sprawdź czy dobrze dokręciłeś wentyla Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kvazi555 Opublikowano 19 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2006 zaduzo pasty (silikonu) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SnowBall Opublikowano 19 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2006 zaduzo pasty (silikonu) wlasnie dalem malo pasty rozsmarowywalem ja karta telefoniczną... i n plasko rownomiernie i dosyc malo... tyle ze 6800 gt ma swoje takie radiatory po bokach ich nie odkrecalem moze powinienem je odkrecic i zapodac te radiotory co sa na wyposarzeniu freezera ale bo je sie ze strace gwarancje:( uwazacie ze ten freezer powinien spokojnie 50 stopni trzymac? i odkrecic calkowicie tą metalowa obuduwke radiatorow? co z gwarancja wtedy? ona jest przykrecona i dodatkowa chyba przyklejona jakas tasma czy niewiem co to. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psz3mo Opublikowano 19 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2006 spróbuj założyc jeszcze raz i przesmaruj jakąś lepszą pastą Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Popiół Opublikowano 19 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2006 (edytowane) powtórze - na bank źle dokręciłeś tego freezera, albo za mało pasty (powinno być tyle że radiator po załorzeniu lub styknięciu z rdzeniem powinien być umazany od pasty) P.S. Mała ilość pasty lub słaba pasta nie powinna robić ok. 30 stopni różnicy ;) Edytowane 19 Lutego 2006 przez Popiół Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SnowBall Opublikowano 19 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2006 powtórze - na bank źle dokręciłeś tego freezera, albo za mało pasty (powinno być tyle że radiator po załorzeniu lub styknięciu z rdzeniem powinien być umazany od pasty) P.S. Mała ilość pasty lub słaba pasta nie powinna robić ok. 30 stopni różnicy ;) no albo mowie powinienem moze odkrecic standardowe radiatory i dac te od zestawu pentagramu tyle ze te wygladają slabiutko w porownaniu do standardowych ten kto wie jak wyglada karta (jak jest zbudowana gdzie ma rozmieszone chlodzenie) niech sie sie wypowie czy odczepic chlodzenie metalowe narazie zdiolem caly wiatrak z radiatorem i zostawilem matalowe radiatory ale nie wiem moze to one przeszkadzaja w chlodzeniu jak pracuja razem z tym freezerem narazie sprobuje jeszcze dokrecic bardziej freezera i pasty moze wiecej dam i torszke lepszej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psz3mo Opublikowano 20 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2006 z chłodzeniem radiatora nie ma nic wspólnego chłodzenie pamięci więc nie wiem w czym ma ono przeszkadzać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
katoda Opublikowano 20 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2006 kupilem sobie karte 6800 gt i juz po odpaleniu kompa zszokowala mnie lekko glośnośc wiatraka A wystarczyło speedfana zapodać i zmniejszyć obroty do mniej więcej 2500 RPM... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SnowBall Opublikowano 20 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2006 A wystarczyło speedfana zapodać i zmniejszyć obroty do mniej więcej 2500 RPM... no nie bo temperatura na max obrotow byla 54 jak bym zmniejszyl to bym mial w stresie troszke duzo. przesmarowalem go i przykrecilem mocniej temperatura spadla i wynosi 60 stopni ale to i tak chyba duzo ? orientujecie sie ile 6800 gt powinna miec na lajciku a ile na max w stresie zeby all bylo ok? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 20 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2006 60c w idle? stanowczo za dużo...tyle to w stressie mogłoby być, ale nie w idle ;] czyżby karta miała radiatory na pamięciach fabrycznie? jeżeli tak, to sprawdz czy pentagram nie wisi na jakimś radiatorku, przez co nie dolega do rdzenia...u mnie tak było. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 05_03_1992 Opublikowano 20 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2006 ale jaka wersja miedziana?? na miedzianej powinnes miec z 40 i zalezy na jakiej predkosci wiatraczka jak na minimum to temp moze moze byc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SnowBall Opublikowano 20 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2006 ale jaka wersja miedziana?? na miedzianej powinnes miec z 40 i zalezy na jakiej predkosci wiatraczka jak na minimum to temp moze moze byc tak jest wersja miedziana ,tyle ze radiatory zostawi9alem z 6800 i doczepilem pentagrama blaszki z niego stykaja sie z radiatorami z karty moze to jest przyczyna temperatury bo pewnie pasta zaduzo tu juz nie zmieni Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mack1981 Opublikowano 21 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2006 Temp napewno za wysoka, ja u siebie na AlCu i karcie z podpisu w stresie mam ok 56-59st, 60 jeszcze nie odnotowalem, takze u Ciebie powinno byc na Cu sporo mniej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Popiół Opublikowano 21 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2006 Ale czy spód freezera jest na pewno na rdzeniu?? czy przypadkiem pod nim nic innego nie jest? Jeśli dokręciłeś i spadła temperatura do 60 to spróbuj jeszcze dokręcić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SnowBall Opublikowano 21 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2006 OK TERAZ JUZ JEST WSZYSTKO W PORZąDECZKU W STRESIE MA KOLO 60 A ODAPALA SIE Z TEMPERATURą 40 STOPNI :)PRZYSMAROWALEM PASTą SREBRNą I ZDIOLEM ORYGINALNY RADIATOR KTORY NIE CHLODZIL DOBRZE BEZ ORYGINALNEGO WIATRAKA DOBRZE ,ZAMONTOWALEM RADIOTAORY OD PENTAGRAMU PODPIOLEM MOCNO DOKRECILEM I JEST COOL JUZ DZIEKI WSZYSTKIM ZA RADY:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...