Skocz do zawartości
Frezer

Którą Kartę ?

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Grzechu_1990

Ile chcesz kasy przeznaczyć na grafike?? Powiedz pci-e czy agp, czy grasz i podkręcasz. IMO 6800XT z gwarancją moda (trudno trafić) albo 6800gs.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam do wyboru tylko te 3 karty na agp. Gram dużo a grafę podkręce i mam pytanie czy odczuje dużą różnicę w grach typu Call of duty 2, Black&Withe 2 np. na G6600gt 500/1100.

ps.G6800xt będzie bez gwarancji modowalności ale chyba po podkręceniu i tak jest lepszym wyborem niż G6600gt http://www.oc-team.com/readarticle.php?article_id=16 czy mam rację ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ps.G6800xt będzie bez gwarancji modowalności ale chyba po podkręceniu i tak jest lepszym wyborem niż G6600gt http://www.oc-team.com/readarticle.php?article_id=16 czy mam rację ?

Tamta karta jest pod PCI-E, czyli jest na nx41, czyli wykonan w procesie 0.11um. Daje jej to dość dobre możliwości O/C.

6800XT pod ADP to to samo co LE. Jeśli nie ma gwarancji modowalności, tolepiej nie brać.

Acha, powiedz ile masz kasy!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na kartę mam tak 530zł

A co sądzicie o Sapphire x1600pro

Z x1600Pro pod AGP trzeba uważać, ponieważ wiele z nich ma szynę pamięci 64bit.

Ja bym na twoim miejscu dołożył ok. 130 zł i kupił Leadteka 6800XT@16ps/6vs. Uważam, że ma bardzo atrakcyjną cenę i na takiej grafice da się już pograć nawet w nowe gry bez żadnych przycięc, nie to co na 6600GT.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi