Skocz do zawartości
Pan_Borowik

Co Poszło? Proc Czy Płyta? Pomóżcie!

Rekomendowane odpowiedzi

Sytuacja dotyczy sprzętu z podpisu. Otóż demontowałem WC z proca i w pewnym momencie komp się sam włączył. Szybko docisnąłem blok do procka (już był obluzowany i nie jestem pewien czy stykał się wogóle z rdzeniem) i pstryknąłęm wyłącznik na zasilaczu. Teraz jak włącze tylko pstryczek na zasilaczu od razu startują wiatraki, jakby power juz było wciśnięte, a sprawdziłem i nie ma żadnego zwarcia. System nie wstaje wogóle, tylko szumią wiatraki, a na monitorze czarno, nawet bios nie startuje. Wobec tego podejrzewam, że padła płyta, tudzież procek się spalił. Tylko dlaczego komp włącza się natychmiast po podłączeniu do zasiłki (i włączeniu jej) ???

Aha rdzeń cały, nie ukruszony, żadnych śladów spalenia też nie widzę i nie czuję...

Edytowane przez boroveeK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Znam serwisanta, ktory ja dostawal niesprawdzone proce to poprostu wciskal do plyty glownej, odpalal i sprawdzal "organoleptycznie" proca dotykajac jego rdzenia. Pazyl = dziala, zimny = nie dziala. Robil tak czesto nigdy z tego powodu mu sie nie spalil zaden. Przypuszczam zatem, iz jesli proc dziala naprawde krotko bez Chlodzenia to nic mu sie nie staloby.Moze jak "szybko" docisnalec WC to o cos zawadziles ...

A zreszta sam wieksz najlepiej. ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> proca i do kogos zaprzyjaznionego z browcem na tescik.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...