Skocz do zawartości
tomkov-1983

Zasilacz Do 9700 Pro

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich i prosze o odpowiedź

Mam nowo zakupionego Radka 9700 Pro BBA (Allegro) oraz:

Chaintech CT-7NJS (N-Force 2)

Athlon 1700+

2 x 256 DDR 266MHz

DVD-RW Liteon

WC Caviar 80GB S-ATA

Do tego oczywiście zasilacz. Firma: HuntKey; model: 8250; moc 300W.

Czy ten zasilacz jest oby odpowiedniej mocy aby pociągnąć taką konf. komp. Firma nie jest najgorsza lecz obawiam się o moc bo to tylko 300W.

!!! Gdy tylko włącze aplikację 3D to komp. sie zawiesza w 2D nie ma z tym problemu.

Mam nowo zainstalowany system: Win XP SP2, Catalyst'y 6.1.

Jeżeli to pomoże w odpowiedzi to dodam, że przy zawieszeniu ekran na cełej jego powierzchni jest niebieski. Czasem na niebieskim tle są białe coś w stylu napisów w filmie Matrix, ale naprawdę trudno to nazwać literami.

Proszę o odpowiedź.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dosyć mocna karta ciągnąca z lini 5V

Płyta główna zasilająca proca z 5V, proc może na jajku palomino.

Hmmm... miałem palomino 1700XP@1700MHz, do tego ostro kręcona MX400 i fortron z podpisu był moooocno gorący prawie zawsze, pod obciążeniem proca typu CPU burn linia 5V konkretnie przysiadała. Obecny konfig jest pod tym względem dużo łaskawszy (zasilacz prawie zawsze zimny)

Moja rada: odpal sobie jakiś program mierzący napięcia (np. speedfan), włącz coś, co trochę obciąża proca i grafikę (np. kręciołka do testowania ustawień grafiki w Ati Tray Tools) i sprawdź, czy linia 5V za mocno nie opada a 12V za bardzo nie idzie w górę. Jeżeli tak, to masz winowajce, zwłaszcza jeżeli napięcie mierzone miernikiem pod obciążeniem jest mniejsze niż 4.9V.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dosyć mocna karta ciągnąca z lini 5V

Płyta główna zasilająca proca z 5V, proc może na jajku palomino.

Hmmm... miałem palomino 1700XP@1700MHz, do tego ostro kręcona MX400 i fortron z podpisu był moooocno gorący prawie zawsze, pod obciążeniem proca typu CPU burn linia 5V konkretnie przysiadała. Obecny konfig jest pod tym względem dużo łaskawszy (zasilacz prawie zawsze zimny)

Moja rada: odpal sobie jakiś program mierzący napięcia (np. speedfan), włącz coś, co trochę obciąża proca i grafikę (np. kręciołka do testowania ustawień grafiki w Ati Tray Tools) i sprawdź, czy linia 5V za mocno nie opada a 12V za bardzo nie idzie w górę. Jeżeli tak, to masz winowajce, zwłaszcza jeżeli napięcie mierzone miernikiem pod obciążeniem jest mniejsze niż 4.9V.

Dzięki wielkie. To chyba rozwiązało mój problem. Zrobiłem tak jak poleciłeś czyli zaistal. ATI TRAY'a i Speed Fan'a. po włączeniu kręciołka napięcie dla 5V = 4,73 a dla 12 = 11,90 a przed włączeniem kręciołka dla 5V = 4,87

Dzięki jeszcze raz. Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi