kosmalka Opublikowano 20 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2006 witam. mam mały problem, mianowicie prawdopodobnie spalił mi się wiatrak w mojej karcie GF Ti 4200 i nie wiem jaki mam teraz do niej do kupic. Za bardzo sie nie znam, ale raczej takiego samego nie znajde. szukałem na allegro, ale tam są tylko jakieś inne. Prosze o pomoc, bo nie chce sobie spalić karty. Niby jest mały radiator, ale graffa się grzeje, bo od tego momentu komp mi sie co jakiś czas zawiesza. HEEEEEEELLLLLLLPPPPPPPPPPP :( :( :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 20 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2006 Jak chcesz coś co sie w przyszłości przyda to kup pentagrama XC-80 Al tylko ze on kosztuje 1/3 tego co ta grafa jest warta(czyli kolo 50zl) :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HaL Opublikowano 20 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2006 jesli masz chwile czasu to zamontuj sobie jakis wiekszy radiator z cpu .... koszt niski i obejdzie sie bez wentylatora Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 20 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2006 No co ty?? U mnie w passivie ti4200 by nie dalo rady, sprawdzalem swego czasu z radiatem od jakiegos AXP i po paru minutach sie gotował. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HaL Opublikowano 20 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2006 (edytowane) to dziwne ... moze zle zamontowales , ja na swoim ti4200 mam radiator pod wiatrak 70x70 z miedziana podstawka i pod pelnym obciazeniem temp nie przekracza 60*C .. radiator bardzo podobny do tego : Edytowane 20 Lutego 2006 przez HaL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 20 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2006 U mnie samego radiatora nie dalo sie dotknac golymi palcami, az boje sie wiedziec ile rdzen mial stopni, i to podczas pracy w windowsie a nie podczas grania... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fredus Opublikowano 20 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2006 Chyba najlepszym rozwiązaniem będzie kupno Pentagrama XC-80 Al cicho, chłodno i bez kombinacji :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blank2424 Opublikowano 21 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2006 jeśli radiator masz to jakoś homemade zamontuj zwykła 80x80, lekki nawiew i będzie spokój albo ac silencer Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kosmalka Opublikowano 11 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2006 witam ponownie. może ma ktos jeszcze jakies inne propozycje. Wolałbym dokupić sam wiatrak bo nie wiem czy sobie poradze z wymienieniem całego radiatora. No i oczywiscie chodzi o jak najnizszy koszt. Jeszcze jedno. Jakim programem mozna sprawdzic parametry karty i wogóle całego kompa, takie jak własnie temperatury i inne, oraz gdzie znajde taki program. pozdro i dzieki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fredus Opublikowano 11 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2006 A może coś takiego?? p.s żeby móc sprawdzić temperature musisz mieć na karcie wbudowany czujnik temp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Davem Opublikowano 11 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2006 Ja polecam cos takiego http://allegro.pl/item91268581_revoltec_vg..._100_miedz.html Sam taki mam i chlodzi swietnie do tego jest cichy.w komplecie powinny byc rowiniez radiatory na pamiec Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_bartx Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Ja też chcę zmienić chłodzenie na takiej karcie, ale silencery NV 1 są już raczej trudno dostępne i kosztują 40 zł (jednego znalazłem). Natomiast wersja NV 2 jest na allegro za 10 zł :), z tym, że pasuje tylko pod 5700ultra. Czy dużo by było zabawy, żeby to przerobić? Może ktoś napisać coś o budowie takiego silencera? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietach Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2006 kosmalka.... ja zmieniłem na swojej Ti4200 chłodzenie i mam wolny oryginalny radiator z wiatrakiem.... za 2 browarki jest twój jesli chcesz... a jak nie to bedzie sobie lezał w szufladzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...