Gość piietrek Opublikowano 20 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2006 (edytowane) Chce zakupic jednostke robocza do celow gier i kompilacji danych filmow . Interesuje mnie jaki proc z najmocniejszych np 3400 ( czy krecil ktos tego procka jakie osiagi parametry w jaki sposob na jakich czesciach) jakim sockecie (ktory lepszy cena jakosc 754 czy 939 i jaki cesh leprzy) do tego dobra pamiec ram 1gb lub 512 mb. jaka bedzie najlepsza plyta glowna na ktorej bedzie mozna wykanac extremalny OC nie bedzie po blokowana plyta i jak przeprowadzic teki Overclocking z dobrym chlodzeniem ale cichym. Do tego Seagate 200GB, 7200.9 obr, SATA/300, 8MB cache, NCQ ( jak dysk podkrecic) lub dysk 250 gb http://www.gral.pl/preview/Seagate/Seagate...cacheNCQ_69.php Jaka karta graficzna za 300 400 zl do dobrego OC i jaki zasilacz. Prosze o pomoc i dobra porade. jak by co to zapraszam tez na gg 3328993 Edytowane 20 Lutego 2006 przez piietrek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 20 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2006 (edytowane) Ale ludzie są nudni, tyle tematów jest w tym dziale, poszukał byś i znalazł <_< Epox 9npj/npa, sempron 3000+ lub opteron 144 na 939, dysk samsunga, 2x 512 patrioty kh, grafa 6600ge może. Tagan 380 u01, bardzo cichy, wydajny i ta cena :( Edytowane 20 Lutego 2006 przez Grzechu_1990 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukmek Opublikowano 20 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2006 (edytowane) To co napisałeś jest żałosne. Bierz to: Sempron 3000+ s.939 - 349 zł AC Freezer64 Pro - 64 zł Epox 9NPA+ Ultra - 355 zł PDP Patriot 2x512MB KH - 349 zł Samsung 250GB SATA II&NCQ - 365 zł MSI 6800GS - 780zł NeoTEC Maximus 380W - 229 zł Edytowane 20 Lutego 2006 przez lukmek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vraven Opublikowano 20 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2006 LUKmek proponuje ci bradzo ciekawą propozycję:)Polecam ci ją Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukmek Opublikowano 20 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2006 Oto co napisał mi autor tematu: Jak mozesz napisz jak ten caly komp Podkrecic maksymalnie a i napisals posta teraz go pozmieniales uwazam ze placenie 800 zl za karte ktora od czasu do czasu ma byc do gier i zasilacz za 225 zl jest szczytem jaj z twej strony lub szczytem paranoi to ma byc komp z palerem a nie paranoja typu oddam ostatni grosz cyber technice a sam bede goly i wesoly Chłopie: jak jesteś taki mądry, to po co się nas pytasz ??? :mur: :mur: :mur: Podałem ci konfigurację taką jak ja uważam za słuszną. Za tą kasę nie ma sensu się pakować pod s.754!!! Nie oburzaj się również za to, że podałem taki zasilacz. Nie jest on wcale drogi. Jak planuje się O/C zasilacz odgrywa bardzo ważną rolę!!!!! Kartę poleciałem taką ponieważ pisze, że ma być do gier. Człowiek stara się podać optymalną konfigurację i zostaje tylko za to o[ciach!]lony. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pho Opublikowano 20 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2006 Lukmek dał good zestaw. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwal4 Opublikowano 20 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2006 I poza tematem: I to jest piękne, człowiek się pyta, ktoś mu poda bdb zestaw za tę cenę i potem zbiera bluzgi :lol: A do tematu: Lukmek podal (jeszcze raz napiszę) bdb zestaw więc Twój tekst jest.... śmieszny (pomijając, że napisałem to samo ale jak zobaczyłem post wyżej to skasowałem odpowiedź bo nie chcę się powytarzać :)) A co do zasiłki uważam, że wydanie 225zł nie jest "szczytem jaj", szczególnie, że sam wydałem na tego NEOTec'a 199zł i nie narzekam(cichy i bdb zasiłka tak pozatym), a jeżeli nie chcesz wydać 225zł na zasiłkę i 60zł na budę to może jakiś Tracer buda z zasiłką Tracer For (short) Life ? :lol: Przepraszam, ale nie mogłem się opanować. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość piietrek Opublikowano 20 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2006 (edytowane) lukmeku uzasadnij mi swa zmiane konfiga i wybur taki a nie inny zetelnie i konkretnir poprosze. A co z chodziwami tylko na proca a co z grafa i cipsetem. Jak podkrecic taka jednostke Azeby muc ja np opublikowac w dziale EXtremum OC ale stabilnie i cicho pracujacego Edytowane 20 Lutego 2006 przez piietrek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukmek Opublikowano 20 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2006 (edytowane) 1. Sempron 3000+ s.939 - dwukanałowy kontroler pamięci, czyli napewno zestaw 2x512Mb bedzie działał przy 1T, z tego co się oriętuję, to obecnie sprzedawane serie bardzo dobrze się kręcą 2. Epox 9NPA+ Ultra - jedna z najlepszych płyt do O/C pod s.939, pod nie wieloma wzgledami ustępuje DFI. tutaj teścik do poczytania. 3. Patriot 2x512MB KH - jedne z najlepiej kręcących się tanich pamięci. Ja na nich zrobiłem 255MHz 2,5-3-3-6 1T 3V 4. HDD Samsung - obecie najlepsze dyski, szybkie, ciche, chłodne. 5. MSI 6800GS - bardzo dobra karta, dobrze się kręcąca pozwalająca na płynną grę w nowych tytułach z niektórymi upiększaczami obrazu. 6. NeoTEC Maximus 380W - cichy, stabilnie trzymający napięcia zasilacz w dobrej cenie. (Tak poza tematem, ja za swój dałem 500 zł, by być pewnym, że przy O/C nie zdarzy się żadna niespodzianka) 7. AC Freezer64Pro - on chyba nie wymaga już komentarza Acha jeszcze jedno: nikt Ci nie jest w stanie powiedzieć, na ile uda ci się to podkręcić. Taką pewność można mieć dopiero kupując selekty np. procka od PITera. Trzeba jednak mieć spory zapas kasy, bo to nie są już tanie rzeczy. Edytowane 20 Lutego 2006 przez lukmek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XiAo_20 Opublikowano 20 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2006 dobre >>ty kupujesz kompa zeby sie pochwalic ?? no fakt bycie w dziale EXtremum OC bezcenne d::: lukmek podal ci dobry zestaw >><<pare uwag moich ram wcale niemusi byc taki drogi wystarczy Bufallo (M&S), S3+ dobrze sie kreca a 512MB kosztuje niecale 150zl !!, grafa jest w swoim przedziale numerem jeden jak niemasz kasy to szukaj np. 9500 Pro @9700 8 pot. 128MB z szyna 256bit 2,8ns - ALLEGRO ,zasilka jakos niemam przekonania do produktow NeoTEC kup sobie Enermaxa ma mocniejsze linie V/A ewen. czekaj na FSP350/400 z allegro jak beda Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość piietrek Opublikowano 20 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2006 Szanowny XiAo_20 komp kompowi nie rowny a jezeli to seria seri nie rowna i w extrem taki jak mam opisuje i ktos np pisze domnie i jak moge to pomagam ja czy ktos zlozenie kompa to na bide 2000 a to droga nie chodzi a OC jest od tego ze z biegiem czasu zapasowa moc zawsze sie przyda no nie !!!!!!!!!!!!!! Co do tego co proponujesz rozwin mysl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pho Opublikowano 20 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2006 (edytowane) Chcesz kompa do super O/C polecam: Opteron 144 s.939 najlepiej jakiś selekt ktory robi 3000Mhz na 1.4V DFI LanParty UT NF4 Ultra-D G.Skille 2x1Gb Radek X1900XTX Samsung SP 200GB Seasonic S-12 500wat Jakieś dobre WC BenQ DW1650 Przekroczyłem limit sory ale z takim zestawem mógłbyś trafić do działu Extremalne O/C.(chociaż nie bo pewnie byś nie wykorzystał potencjału drzemiącego w kompie) Pytasz się potem krytykujesz, to mija sie z celem jak wiesz co chcesz możesz się nie pytać. Sory że tak brutalnie ale taka jest prawda. Edytowane 20 Lutego 2006 przez Maciag Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alberto56 Opublikowano 20 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2006 O człowieku ! Pytasz się ludzi o zdanie a potem ich jedziesz albo chcesz nie wiadomo jakiego uzasadnienia. Podałeś cene, oni ci podają najlepsze części w tym przedziale cenowym, to wszystko tu nie ma za dużo filozofii. Myśle że jeśli byś wydał nawet 10 000 na kompa to byś nie wiedział co z nim zrobić. Zeby nie było że nie na temat to lumek ci dobrze radzi ( chociaż ja bym brał jakiegoś Tagana oczywiści 0U1 ). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...