Skocz do zawartości
zielak_18

Dziwne Zachowanie Komputera...

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Szukalem rozwiazania mojego problemu na forum ale niestety nic nie znalazlem :sad:

Mój komputer wyłącza się czasami sam z siebie. Po wyłaczeniu jest dostarczane zasilanie do USB (modem) i PS/2 (mysz), wnioskuje to z tego że świeca się diody w tych urządzeniach. Po takim wyłączeniu nie moge włączyć komputera. Pomaga dopiero odłaczenie i ponowne podłaczenie zasilania. Wydaje mi się że to wina zasilacza. I jakby tego nie bylo dość cos brzęczy w zasilaczu, ale rozwiazanie tego problemu juz znalazłem na forum.

Z góry dzieki za pomoc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam!

Szukalem rozwiazania mojego problemu na forum ale niestety nic nie znalazlem :sad:

Mój komputer wyłącza się czasami sam z siebie. Po wyłaczeniu jest dostarczane zasilanie do USB (modem) i PS/2 (mysz), wnioskuje to z tego że świeca się diody w tych urządzeniach. Po takim wyłączeniu nie moge włączyć komputera. Pomaga dopiero odłaczenie i ponowne podłaczenie zasilania. Wydaje mi się że to wina zasilacza. I jakby tego nie bylo dość cos brzęczy w zasilaczu, ale rozwiazanie tego problemu juz znalazłem na forum.

Z góry dzieki za pomoc.

jaki to zasilacz ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szukalem rozwiazania mojego problemu na forum ale niestety nic nie znalazlem

Oj chyba nie szukałeś :-D bo byś wiedział do czego twój aktualny zasilacz się nadaje , zapewne ledwo trzyma a nie ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: włancza</span>s się bo bezpiecznik działa ( o dziwo ) :-) podaj ten konfig?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@zielak_18:

Huntkey HK-350AP - ok. 170zł (warto dopłacić te 20zł i mieć spokój)

Rozwiązanie zastępcze - oszczędnościowe: Fortron FSP350-60THA-P lub FSP350-60MDN - cena zależy od Allegro'wiczów :wink:

A mozesz zmierzyc napiecia na wentylatorze ??

W jakim celu? <_<

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi