zielak_18 Opublikowano 20 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2006 Witam! Szukalem rozwiazania mojego problemu na forum ale niestety nic nie znalazlem :sad: Mój komputer wyłącza się czasami sam z siebie. Po wyłaczeniu jest dostarczane zasilanie do USB (modem) i PS/2 (mysz), wnioskuje to z tego że świeca się diody w tych urządzeniach. Po takim wyłączeniu nie moge włączyć komputera. Pomaga dopiero odłaczenie i ponowne podłaczenie zasilania. Wydaje mi się że to wina zasilacza. I jakby tego nie bylo dość cos brzęczy w zasilaczu, ale rozwiazanie tego problemu juz znalazłem na forum. Z góry dzieki za pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bellum Opublikowano 20 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2006 Witam! Szukalem rozwiazania mojego problemu na forum ale niestety nic nie znalazlem :sad: Mój komputer wyłącza się czasami sam z siebie. Po wyłaczeniu jest dostarczane zasilanie do USB (modem) i PS/2 (mysz), wnioskuje to z tego że świeca się diody w tych urządzeniach. Po takim wyłączeniu nie moge włączyć komputera. Pomaga dopiero odłaczenie i ponowne podłaczenie zasilania. Wydaje mi się że to wina zasilacza. I jakby tego nie bylo dość cos brzęczy w zasilaczu, ale rozwiazanie tego problemu juz znalazłem na forum. Z góry dzieki za pomoc. jaki to zasilacz ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zielak_18 Opublikowano 20 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2006 Zasilacz to Codegen 300x (350W). Czy to wina zasilacza? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bellum Opublikowano 20 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2006 (edytowane) Zasilacz to Codegen 300x (350W). Czy to wina zasilacza?wszystko na to wskazuje, powiedz coś o konfiguracji komputera Edytowane 20 Lutego 2006 przez Zawadaki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maczeta10 Opublikowano 20 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2006 Szukalem rozwiazania mojego problemu na forum ale niestety nic nie znalazlem Oj chyba nie szukałeś :-D bo byś wiedział do czego twój aktualny zasilacz się nadaje , zapewne ledwo trzyma a nie ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: włancza</span>s się bo bezpiecznik działa ( o dziwo ) :-) podaj ten konfig? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zielak_18 Opublikowano 20 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2006 Konfiguracja komputera: Athlon 64 3000+ (s.754) Gigabyte K8-NSNXP (z DPS) 512 DDR400 Hynix Sapphire Radeon 9600 Pro 256MB DVD-RW Samsung Samsung 120 GB ATA No i to chyba na tyle :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
1okonek Opublikowano 21 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2006 Zmień tego codeszita jak najszybciej , bo jak padnie to zabierze pół kompa :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maczeta10 Opublikowano 21 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2006 No i widzie konfig i upewniam się że nie szukałeś :-D nie masz super mocnego kompa ale nie masz słabiaczka i on potrzebuje zasilacza który mu da realne 350 wat a nie napisane na naklejce. Zmień zasiłkę :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zielak_18 Opublikowano 21 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2006 Ok, to zapowiada sie zmiana zasilki. A co polecacie tak do 150. Jakiegos Fortrona czy moze lepiej Chiefteca? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zielak_18 Opublikowano 21 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2006 Jaki zasilacz mam kupic ATX 2.03? Nie wiem z jakiej linii jest zasilany moj procesor (Athlon 64 3000+ s.754). Chyba z 12V, mam racje? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Liroyek Opublikowano 21 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2006 u mnie dzieje sie to samo ;) np gram sobie i nagle ciach klomp sie wylaczyl, trzeba odciac napiecie np wylaczenie ;listwy i potem power ;) i znow idzie :) mam chiefteca 420 W zestw ten co w podpisie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zielak_18 Opublikowano 21 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2006 A mozesz zmierzyc napiecia na wentylatorze ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koziu Opublikowano 21 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2006 @zielak_18: Huntkey HK-350AP - ok. 170zł (warto dopłacić te 20zł i mieć spokój) Rozwiązanie zastępcze - oszczędnościowe: Fortron FSP350-60THA-P lub FSP350-60MDN - cena zależy od Allegro'wiczów :wink: A mozesz zmierzyc napiecia na wentylatorze ??W jakim celu? <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zielak_18 Opublikowano 21 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2006 Sorki pomylilem sie. Napiecia na zasilaczu a nie wentylu. Mimo zw to chieftec moze jakis felerny i nie dziala za stabilnie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Liroyek Opublikowano 21 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2006 przy pelnym obciazeniu u mnie 12v spada do 11,84 (mierzone miernikiem) speed fan pokazuje 11,75 ;) wiec raczej ok :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...