Marcin Opublikowano 6 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2003 Wyświetla mi tekst w bardzo dziwny sposob :/ czy ktoś wie jak temu zaradzic? Sorki za głupie pytanie ale jestem w linie troszke zielonkawy ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marco Opublikowano 6 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2003 Brak normalnych czcionek. Zainstalowac czcionki TrueType/OpenType Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam78 Opublikowano 6 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2003 Brak normalnych czcionek. Zainstalowac czcionki TrueType/OpenTypeDokładnie. Ja zainstalowałem te z ...WinXP Do Marcina: Robisz tak: Katalog z czcionkami np taki z windowsa (C:windowsFonts) umieszczasz np w /usr/local/share/ albo w swoim katalogu domowym i dodajesz mu i plikom w środku uprawnienai do odczytu dla każdego. Następnie wchodzisz do tegoo kataloku np /usr/local/share/Fonts i wpisujesz polecenia: ttmkfdir > font.dir i mkfontdir Teraz dodajesz do pliku konfiguracyjnego Mozillki ścieżkę do tego katalogu i jezeli chcesz włączasz wygładzanie (imho warto). Fragment dotyczący czcionek TrueType pliku: /usr/local/mozilla/defoults/pref/unix.js powinien wyglądać tak (copy| paste z mojego): // TrueType pref("font.FreeType2.enable", true); pref("font.freetype2.shared-library", "libfreetype.so.6"); // if libfreetype was built without hinting compiled in // it is best to leave hinting off pref("font.FreeType2.autohinted", false); pref("font.FreeType2.unhinted", false); // below a certian pixel size anti-aliased fonts produce poor results pref("font.antialias.min", 10); pref("font.embedded_bitmaps.max", 1000000); pref("font.scale.tt_bitmap.dark_text.min", 64); pref("font.scale.tt_bitmap.dark_text.gain", "0.8"); // sample prefs for TrueType font dirs //pref("font.directory.truetype.1", "/u/sam/tt_font"); //pref("font.directory.truetype.2", "/u/sam/tt_font2"); //pref("font.directory.truetype.3", "/u/sam/tt_font3"); pref("font.directory.truetype.4", "/usr/local/Fonts"); Po tym zabiegu Mozilka za pierwszym razem może się dosyć długo zapuszczac. potem normalnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 7 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2003 Dzięki!! :) Zaraz wypróbuje :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...