rzezbi Opublikowano 21 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2006 Witam, mam problem, zainstalowałem gentoo i jako środowisko graficzne kde. Po wejściu do KDE system po jakeijś chwili się w końcu wiesza, tzn. co dokładnie się wiesza to nei wiem, po prostu nic nie mogę zrobić tylko ruszać myszką. To samo się dzieje na Xfce tak że to nie problem KDE. Ciekawe jest to że umiem go zawiesić ;) wystarczy że kliknę prawy przyciskiem myszki i będę zaznaczał coś, po prostu szybko ruszał myszką i zaznaczał jakies tam pliki no i wtedy na bank sie po chwili zawiesi. Nie tylko przy tym sie wiesza ale tu po prostu zawsze :) Jesli chodzi o jakies logi to tu są pliki z katalogu /var/log/ http://ds5.agh.edu.pl/~rzezbi/zwiechy/ jesli by ktos mial jakies przypuszczenia co to może być to proszę o pomoc. pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartmarian Opublikowano 22 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2006 (edytowane) moze sprobuj nowsze jajko + odmaskuj nowsze starowniki od ati (i usun zbednom scieszke w xorg.conf do katalogu czcionek, na koncu loga masz info) Edytowane 22 Lutego 2006 przez bartmarian Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigfan Opublikowano 23 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2006 Ewentualnie użyj natywnych sterowników ATI dołączonych do Xserwera (strzelam, że driver zowie się "radeon"). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nitz84 Opublikowano 25 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2006 Ja też to mam. Winę ponoszą stery, które się zawieszają, ale one nie zawieszają systemu! Wciąż można spokojnie się zalogować przez ssh, czy nawet odpalić zdalny pulpit i wszystko działa (oczywiście na zdalnym). Wtedy też można zkillować X'y i je na nowo uruchomić. Póki zdarzało mi się to raz na dzień, dało się wytrzymać, ale dziś miałem 4 freezy pod rząd i w pliku /etc/X11/xorg.conf wyłączyłem akceleracje. Option "no_dri" "no" zamienić na yes. Oczywiście traci się wtedy akceleracje, ale mi tam aż tak bardzo do szczęścia nie jest potrzebna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rzezbi Opublikowano 28 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2006 (edytowane) Ja też to mam. Winę ponoszą stery, które się zawieszają, ale one nie zawieszają systemu! Wciąż można spokojnie się zalogować przez ssh, czy nawet odpalić zdalny pulpit i wszystko działa (oczywiście na zdalnym). Wtedy też można zkillować X'y i je na nowo uruchomić. Póki zdarzało mi się to raz na dzień, dało się wytrzymać, ale dziś miałem 4 freezy pod rząd i w pliku /etc/X11/xorg.conf wyłączyłem akceleracje. Option "no_dri" "no" zamienić na yes. Oczywiście traci się wtedy akceleracje, ale mi tam aż tak bardzo do szczęścia nie jest potrzebna.miales racje :) to byla akceleracja ... no wiec dzieki :) piękne ominiecie problemu a raczej oddalenie w czasie dopóki sie bardziej z pingwinem nie zaprzyjaznie ;) Edytowane 28 Lutego 2006 przez rzezbi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...